Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

janzi
Vceraj prispel v mesto. Po nastanitvi v hotelu krajsi ogled mesta. V vecernih urah z druzbo odsel se v pivnico :drink :drink . Danes se dvignil startno stevilko in malo bolj podrobno ogledal mesto. V tem casu je Bratislava bolj mesto duhov :shock: .
Spopadam se z prehladom in upam da se do jutri sestavim skupaj in odtecem svoj jubilejni 10 maraton. V nasprotnem primeru po prvem krogu odtecem naravnost v cilj in predcasno koncam. Upajmo, da bo jutri na starto ciljni ravnini malo manj vetrovno, kajti danes je bila tam doli prava pravcata bratislavska burja :D :D :D .
 janzi
Ja, kar trpim, prijatelji na pivu jaz pa poleg cajcke srkam. :( O groza sem ravnokar gledal napoved, veter 30-60 km/h in se nizke temperature se obetajo.....
Uporabniški avatar
 SasoP
Lep pozdrav iz Bratislave. Tek je za nami, razmere odlicne, preziveli snezni metez??, rezultati zelo znotraj pricakovanj. Janzi, ki je bil prehlajen, je odtekel odlicno, po podatkih zene, nekje okoli 3.30. Jaz pod 4.00 :-))))), bratec Lado pa se nekoliko bolje minuta, dve, mogoce tri.. Obsirnejse porocilo sledi...zdaj gremo v hladilnik... Saso
Uporabniški avatar
 markor
Ja, res smo imeli povsem aprilsko vreme - le ne vem, zakaj je moralo biti vse "v enem dnevu".. :mrgreen:
lp
m
 janzi
Tako pod streho sem spravil še svoj jubilejni 10. Maraton. Od vseh dosedanjih, meni najtežji glede na moje zdravstveno stanje in vremenske razmere, ki so vladale v Bratislavi.
Že zjutraj sem se kar nekaj motovilil in prišel do nakupovalnega centra Eurovea , kjer je bil tudi startno ciljni prostor tik pred zdajci. Se preoblečem oddam torbo in hitro na start.
Kaj pa čas za ogrevanje? Joj ni časa. Povsem neogret se prebijam med množico tekačev in se zaustavim nekje za zajcem 3:30. Naprej ni šlo več. Še štiri minute do starta. Končno odštevanje in gremo. Gledam pod noge, granitne kocke, tramvajske tirnice, robniki… razmišljam pa le o tem kakšen bom na polovički. Počasi stopnjujem tempo. Vse mi gre kot namazano. Vremenske razmere zaenkrat še zelo ugodne. Nekje po 10km prične močno pihati. Lovim sapo. Za seboj v vrsti imam še štiri Slovake. Malenkost upočasnim. Pojdite naprej si mislim, ne tudi oni se prilagodijo mojemu tempu. Neka bud… mora rezat zrak. Tako se borimo vse do mostu Apollo. Tam kjer je tista protihrupna ograja pa mimo mene, švrk. Še nekaj kilometrov po starem mestnem jedru in prva polovička bo za menoj.
Kaj sedaj? Počutje še nekje v mejah normale, tempo še vedno v porastu. Zaključim? Ne! Sem mar prišel tako daleč odteč samo polovičko in si s tem privoščit diskvalifikacijo? Pri filozofski fakulteti se moram odločiti levo v cilj ali desno še en krog. Gremo desno! Bo kar bo!
Že po dobrem kilometru mi je bilo žal. Samo pogled proti Novemu mostu ni obetal nič prijetnega. Pravi snežni metež z vetrom. Spet v glavi, končati ali do konca? Trma zmaga! Preko mostu v smeri Petržalke se borim z Bratislavskim vetrom začinjenim z vsemočnejšim sneženjem. :shock: Noro! Motivacija izgine. Tempo počasi pada. Tudi sončni žarki na koncu Petržalke, kjer se trasa obrne nazaj proti mestnemu jedru ne pomagajo več. Borim se le sam s sabo, kot da nisem na maratonu. :oops: Na momente se sestavim in poizkušam iz sebe iztisniti tisto kar vem da zmorem. Enkrat gre, drugič ne. Nekako mi le uspe priteči v prireditveni prostor , kjer mi moji »prjatli« sicer netekači vlijejo še nekaj energije. A kaj ko je treba iti mimo cilja še v mestno jedro narediti štiri kilometrski krog z manjšim vzponom po Šturovi ulici. Še en psihični udarec! Tako blizu cilja, a tako daleč.
Končno boj z progo in samim seboj premagan. Moja ekipa navijačev vesela da sem prišel v cilj, v moji duši pa ponos o pretečenem desetem maratonu. Čas 3:30 in še nekaj sekund ni bil prvotno niti približno v planu. Cilj je bil postavljen bistveno višje kot se za jubilej spodobi.Tudi forma ni bila vprašljiva. A glede na zdravstveno stanje (danes v prsih vse tišči)in trenutne razmere na progi moram biti tudi s tem kar zadovoljen.

Zanimivo! Danes sem neverjetno fizično spočit. Ja, to je še eno spoznanje, ki ga povzemam po ZdravkoC » čuj, vse je v glavi« drži kot pribito.

To je bil torej z moje strani Bratislavski maraton ali drugače povedano "maraton štirje letni časi".
Bravo vsi Bratislavci.
Sneg je dar narave :D
Še en dokaz več, da pri teku najbolj uživamo, ko ga zaključimo :lol:
 Igor32
Čestitke Janzi-ju za pretečen maraton v teh razmerah. Res je bilo težko. Ali kdo ve, ali je v Bratislavi pogosto tako vetrovno, glede na to da so na ravnini? Jaz in še nekaj kolegov iz Slovenije smo se udeležili mini polmaratona(17km) v hitrostnem rolanju ta dan. Grozaa :)
Še dobro da smo začeli in končali veliko prej in smo se vsaj sneženju izognili, torej smo rolali tekmo treh letnih časov :) Je pa le bila tolažba na koncu da je zmagovalec te tekme prišel iz Slovenije in je pobral glavno nagrado :D :D
Še rezultati iz naše discipline: http://www.sportsofttiming.sk/en/race/r ... &eventid=1
Glede na to da ne pišem pogosto na vaš forum naj izkoristim še te vrstice in podam priznanje vsem tekačem ki se odpravljate na teke 10+km, ker jaz se še kar na tek ne spravim :clap: :clap: :clap:
 janzi
Igor32 napisal/-a:Ali kdo ve, ali je v Bratislavi pogosto tako vetrovno, glede na to da so na ravnini?

Glede na ogromno število vetrnih elektrarn, ki se razprostirajo po pokrajinii tik pred samo Slovaško mejo, je moč sklepati, da je tu veter prisoten vsakodnevno. Znajo pač izkoristiti naravne vire energije. :clap: Pri nas pa se niso sposobni zmeniti niti za eno samo (Volovje rebro), ptički....o pardon to ni več tema za ta forum.
Uporabniški avatar
 lonely
Čestitke -janzi- :clap:

(razumem te,glede vetrnic..tudi sam sem prevozil Evropo,do Stockholma...ni šans,da ne bi videl ogromna polja tisočerih vetrnic,v vsaki državi..ah,ah)
Uporabniški avatar
 markor
Oj,
spodobi se, da še sam napišem nekaj mojih "vtisov" - sedaj, ko je že en teden mimo.. 8)
Spet smo z družino izbrali "klasični turistično-maratonski podaljšan vikend", tokrat je bila na vrsti Bratislava. Pot ok, hostel - blizu centra - prav tako, le - vreme.. :roll: Že v petek smo morali malo "prilagoditi urnik", sobota je bila sicer ok za "pohajkovanje", le veter me je res "prepihal".. :x Kakorkoli, za nedeljo je bilo sicer napovedano boljše, a nič kaj dosti od tega se ni uresničilo.. zjutraj 4° in veter, ki je bil vseskozi "spremljevalec".. :evil: ne vem, kaj mi je bilo, da doma pri "čekiranju" vremenskih napovedi nisem spremljal tudi napovedi vetra - in posledično pustil pol sicerjšnje garderobe doma.. :oops:
Sreča, da je start/cilj pri nakupovalnem centru, kjer smo se "skrivali" do štarta.. :mrgreen: ogrevanje je vsebovalo le 2 pospeševanja do zapuščene ograje ob nabrežju Donave.. 8) v boks sem uletel le 10 min pred razen, če štartom, pa sem vseeno bil blizu kot še nikoli.. no, po štartu je bilo bolje, sploh prvi krog , ko lahko malo "izkoriščaš gužvo".. :wink: ker sem že precej pred štartom precej pokopal moje "upe", sem tekel res po "občutku", vsaj približno.. :? prvi krog v hitrih 1.33-1.34, čeprav sem vedel, da tako dolgo ne bo šlo.. :( no, v drugem krogu res ostaneš precej sam, "skrivanje" odpade.. :| nekje na 36km so me dohiteli zajci za 3.15, kakšen km sem bil še z njimi, potem pa so me "znanilci" krčev opozorili, da jim velja prisluhniti.. :!: nič, do konca sem pač še šel, kolikor sem šel.. na cilju vseeno čas mojega drugega najhitrejšega maratona 3.16, s čimer je tudi veter dobil svoj smisel.. 8)
Drugače gre za "zmerno ravninski" maraton v dveh krogih (nekaj nadvozov + vzpon po starem delu mesta v zaključku vsakega kroga), sorazmerno majhna udeležba poskrbi, da ni prerivanja in gužvanja, organizacija zelo ok, dobro založene okrepčevalnice, tudi voda vmes na 2,5km..
Tolko od mene,
lp
m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA