Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Če se bom jest spravil 8. februarja tečt od Vrbe do Kranja izven Bobekovih varnostnih ukrepov, pravil, omejitev,...(če jih sploh ima) in se mi bo na poti pridružilo še nekaj deset enakomislečih, si ga lahko gospod Bobek gladko na trdo vrže na roko. Če me bo ustavil policaj (ker jo to zaradi prijave pač njegova dolžnost) mu bom uslužnostno pokazal dokument.
Gospod Bobek in podobni "kapitalistki": Kiss my fat ass!
Močno razkurjeni Bajsi
pies: Še, če se pojaviš na startu LM brez plačane štartnine in brez prijave ti zato ne bo nihče težil. Še manj, če boš štartal in tekel izven njihovih "gabaritov".
Uporabniški avatar
 tadejk
Po moje lahko gospod Bobek ščiti samo blagovno znamko Bobekov maraton, ne more pa si lastiti vseh prireditev, ki se na dan Bobekovega maratona dogajajo v bližnji in daljni okolici.

Sicer pa je jasno razvidno, da gospod bolj ščiti rujno kapljico kot tek.

Po informacijah tudi bobekov tek, maraton in podobne zaščitene blagovne znamke na našem koncu ne obrodijo sadov, morda je zato šel na gorenjsko. :roll:

Tadej
Uporabniški avatar
 milan
Ja sam pazite kaj govorite, ker G. Bobek pogosto išče zadoščenje na sodišču :oops:
Da ga nebi kdo žalil :idea:

Lahko pa tukaj pozovemo k bojkotu prireditev, ki jih on organizira.
Uporabniški avatar
 milan
tadejk napisal/-a:Po moje lahko gospod Bobek ščiti samo blagovno znamko Bobekov maraton, ne more pa si lastiti vseh prireditev, ki se na dan Bobekovega maratona dogajajo v bližnji in daljni okolici.

Ja saj ščitil jo je tako, da nas je prijavil, ker po nevemkakšnem zakonu
ne sme teči organizirana skupina večih ljudi brez prijave na policiji...
Uporabniški avatar
 Bajsi
milan napisal/-a:Ja sam pazite kaj govorite, ker G. Bobek pogosto išče zadoščenje na sodišču :oops:

Helou!
ja je tražim kod Crnogoraca press

Če je skupina organizirana, mora biti prijavljena. Kaj pa če ni? Če grem jest ob devetih zjutraj po PST in se mi nenapovedano pridruži, ali me dohiti nekaj deset tekačev, to ni organiziran tek.
To je kaotičen tek; ponavadi imamo vsaj enega izgubljenega.

Jest definitvno ne verjamem, da ima tip tisto traso patentirano za vsak trenutek do leta 2012. Lahko ima zamisel patentirano za določen datum, za določeno traso, za določen namen,... In potemtakem izpade iz igre za nadaljnih 364 dni.
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

Zakon o varnosti v cestnem prometu pravi sledeče:

Pešci
95. člen

(1) Pešci morajo uporabljati prometne površine, namenjene hoji pešcev.

(2) Če na vozišču ali ob njem ni pasu za pešce, pešpoti ali pločnika, je pa kolesarska pot ali steza, smejo hoditi pešci po kolesarski poti ali stezi, vendar tako, da ne ovirajo kolesarjev in voznikov koles s pomožnim motorjem.

(3) Pešec ne sme hoditi po vozišču ali se zadrževati na njem, prav tako ne sme nanj nenadoma stopiti.

(4) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka smejo hoditi pešci po vozišču tam, kjer ni pločnika, pešpoti ali kolesarske steze. Pešci morajo hoditi ob levem robu vozišča v smeri hoje.

(5) Izjemoma lahko pešci hodijo po desni strani vozišča v smeri hoje, kjer je to zanje varneje (nepregledni ovinek, ovira na vozišču ipd.).

(6) Pešec, ki potiska enosledno vozilo, ročni voziček ali drugo prevozno sredstvo in organizirana skupina pešcev, mora v primeru iz četrtega odstavka tega člena hoditi ob desnem robu vozišča v smeri hoje. Pešec, ki potiska ob sebi enosledno vozilo, ga mora voditi na svoji levi strani. Določba velja tudi za osebo, ki se vozi v invalidskem vozičku.

(7) Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.

(8) Pešec mora prečkati vozišče brez ustavljanja in po najkrajši poti. Preden stopi na vozišče, se mora prepričati, če to lahko varno stori.

(9) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pešec, ki ravna v nasprotju s prvim, drugim, tretjim, četrtim, šestim, sedmim ali osmim odstavkom tega člena.

(10) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek organizator skupine pešcev, ki ne zagotovi hoje organizirane skupine skladno s šestim odstavkom tega člena.

6. člen govori on nas, če je več kot 1. tekač. Ni ovir, razen zagotoviti je potrebno da zadostimo 10. členu. V nasprotnem primeru se pobere štartnine za 20000 SIT in se jo izroči Organu. :P
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Dijo mijo Bajsi pa ti si ajnštajn kar si povedal.Ma Milan prav, ko smo tekli ne vem lansko leto je bilo.Pridejo do nas policaji in pravijo nekaj o tem, da se moramo umakniti s ceste pa kaj jaz vem.Mi vsi smo tekli Prešernu v čast.
A oni nam lipo havdujudu nekaj zajebavajo.Saj to ni normalno to je možno samo v naši blesavi državi polni skorumpiranosti, ma kaj jaz vem še vse.
Sem povedal pač preveč grdo, ampak tako je.
Ko na cestah norijo vozniko brez smerokazov, s takšno hitrostjo, da ti je slabo.A glej jih zlomka tam ni policajev, samo na postajah jih je polno na parkirišču.Ko ljudje umirajo zaradi hitrih norcev, tiste ne bojo ustavili, ne tiste bi bilo najbolje nagraditi, a kako.
Kakšna je to sramota mi tečemo, da počastimo prešerna in vse kar je povezano z njim.Pa nam en takle penzionist nekaj v glavo hoče prd............t.Mislim halo.Šel sem samo enkrat tečt pri njem pa nikoli več.
S Klubom trmastimi pa smo složno tekli lepo brez da bi ogrožali promet in spravljali koga v smrtno nevarnost.Kot to delajo naši gospodje policaji, ko so
samo takrat na cesti, ko se pojavi Bobekov sindrom.
Mater sem razkurjen, da sploh ne bo treba centralne celo zimo kuriti :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: .Človek dela v lastni inciativi pol ti pa takle majstore nekaj bluzi z enimi papirji.
Želim si le to, da bi ta tek postal tradicinalno netekmovalen in da bi cesto prepredli vsi tekači, ki imajo radi našo zemljo in naše pesnike kot so Prešeren in njemu podobni.No ja za danes dosti.Upam, da se bom pridružil temu teku jutru, če slučajno ne bom dobil prevoza za v Štanjel.

"Zamegljen je bobekov svet,
še bolj je zamegljen
policijski nasvet,
da je cesta
za velike veljake.
Ne za nas Prešernove
silake."

Ja Prešeren je lepo rekel: "Le čevlje naj sodi Kopitara!"
Saj sploh ne vem, če bobek to razume.
Milan je lepo povedal.Da bobek lahko samo malo popuši na kratko, če ignoriramo njegove prireditve, ki morijo slovensko srčno kulturo.Ki mori ljudi, ki želijo si prijetnega druženja na dan prireditve.
Skratka upam, da bo jutri lepo in kar se da najlepšo vreme kar ga premore letošnje leto.
ČAO!
Uporabniški avatar
 miro
GTA , majica sploh ni važna , pa tudi vreme ni primerno za nošenje samo majic. Jaz vsekakor pridem ne glede na vreme.
Enkrat sem probal teči s Bobekom , pa ne bom zagotovo več , ravno zaradi njegovega odnosa do tekačev , ki s tekom nimajo nič skupnega , pač pa ima željo po lastni reklami - le zakaj?!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 GTA
Tudi jaz pridem, saj me zanima kako izgleda tak tek, saj na čem podobnem še nikoli nisem sodeloval. Pa še sobota je tako dan za malce daljšo turo pri meni.
Majico sem omenil sam mal za hec - najbrž bo treba še kakšno kapo ali rokavice.
Tole o Bobeku pa ni vredno besed. Še najbolje se mi zdi to kar sem prebral nekaj postov nazaj, da ne hodimo na teke, ki jih organizira in to "prodajamo" naprej pa bo. Naj teče sam, pa ga ne bo nihče oviral.
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
marathon napisal/-a:Dijo mijo Bajsi pa ti si ajnštajn kar si povedal.Ma Milan prav, ko smo tekli ne vem lansko leto je bilo.Pridejo do nas policaji in pravijo nekaj o tem, da se moramo umakniti s ceste pa kaj jaz vem.Mi vsi smo tekli Prešernu v čast.
A oni nam lipo havdujudu nekaj zajebavajo.Saj to ni normalno to je možno samo v naši blesavi državi polni skorumpiranosti, ma kaj jaz vem še vse.
Sem povedal pač preveč grdo, ampak tako je.
Ko na cestah norijo vozniko brez smerokazov, s takšno hitrostjo, da ti je slabo.A glej jih zlomka tam ni policajev, samo na postajah jih je polno na parkirišču.Ko ljudje umirajo zaradi hitrih norcev, tiste ne bojo ustavili, ne tiste bi bilo najbolje nagraditi, a kako.
Kakšna je to sramota mi tečemo, da počastimo prešerna in vse kar je povezano z njim.Pa nam en takle penzionist nekaj v glavo hoče prd............t.Mislim halo.Šel sem samo enkrat tečt pri njem pa nikoli več.
S Klubom trmastimi pa smo složno tekli lepo brez da bi ogrožali promet in spravljali koga v smrtno nevarnost.Kot to delajo naši gospodje policaji, ko so
samo takrat na cesti, ko se pojavi Bobekov sindrom.
Mater sem razkurjen, da sploh ne bo treba centralne celo zimo kuriti :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :lol: .Človek dela v lastni inciativi pol ti pa takle majstore nekaj bluzi z enimi papirji.
Želim si le to, da bi ta tek postal tradicinalno netekmovalen in da bi cesto prepredli vsi tekači, ki imajo radi našo zemljo in naše pesnike kot so Prešeren in njemu podobni.No ja za danes dosti.Upam, da se bom pridružil temu teku jutru, če slučajno ne bom dobil prevoza za v Štanjel.

"Zamegljen je bobekov svet,
še bolj je zamegljen
policijski nasvet,
da je cesta
za velike veljake.
Ne za nas Prešernove
silake."

Ja Prešeren je lepo rekel: "Le čevlje naj sodi Kopitar!"
Saj sploh ne vem, če bobek to razume.
Milan je lepo povedal.Da bobek lahko samo malo popuši na kratko, če ignoriramo njegove prireditve, ki morijo slovensko srčno kulturo.Ki mori ljudi, ki želijo si prijetnega druženja na dan prireditve.
Skratka upam, da bo jutri lepo in kar se da najlepšo vreme kar ga premore letošnje leto.
ČAO!
Uporabniški avatar
 Matevz
Problem ni v Zakonu o varnosti v cestnem prometu ampak v zakonu o javnih zbiranjih
http://www2.gov.si/zak/Zak_vel.nsf/33ad2bb2577d7d7ac1256616002db58a/c12563a400338836c1256bde004290b8?OpenDocument

4.čl. pravi med drugim
1. javni shod (v nadaljnjem besedilu: shod) je vsako organizirano zbiranje oseb zaradi izražanja mnenj in stališč o vprašanjih javnega ali skupnega pomena na prostem ali v zaprtem prostoru, kjer je dostop dovoljen vsakomur;
2. javna prireditev (v nadaljnjem besedilu: prireditev) je vsako organizirano zbiranje oseb zaradi izvajanja kulturne, športne, zabavne, izobraževalne, verske ali druge aktivnosti tako, da je udeležba brezpogojno ali pod določenimi pogoji dovoljena vsakomur;

5.čl
Ta zakon se ne uporablja za:
1. javna zbiranja, za katera veljajo posebni predpisi, v kolikor jih ti predpisi urejajo drugače;
2. verske obrede v zgradbah oziroma prostorih, ki so določeni za opravljanje verske dejavnosti in javnih prostorih, ki sestavljajo celoto z zemljiščem, na katerem stoji zgradba, določena za opravljanje verske dejavnosti;
3. svečanosti ob rojstvu in poroki, pogrebne sprevode in druge žalne slovesnosti, jubileje, družinske praznike ipd.;

Torej če je tek ob jubileju ni problema :D :D čeprav mislim, da to ne prođe

7.čl.

Prijave shodov oziroma prireditev po tem zakonu sprejema policijska postaja, oziroma policijski oddelek ali policijska pisarna, na območju katere se organizira shod oziroma prireditev (v nadaljnjem besedilu: pristojna policijska postaja).

Torej bi bilo treba prireditev prijaviti.

11.čl
Organizator shoda mora shod prijaviti najmanj tri dni pred dnevom shoda, organizator prireditve pa najmanj pet dni pred dnevom prireditve.

13.čl pa pravi
Ne glede na določbo 11. in 12. člena tega zakona je dovoljenje potrebno za shod na cesti in za naslednje prireditve:.....

Ali je tekaška prireditev shod na cesti?
Po mojem ne, ker je shod definiran drugače, prireditve na cesti pa niso predmet 13.čl (to je po mojem sicer napaka zakonodajalca, in to ni v duhu zakona, ampak tako je - definicije so jasno navedene na začetku (4.čl)in tekaška prireditev definitivno ni shod)

Iz tega sledi, da je vsaka tekaška prireditev, kjer nekdo poziva druge, da se je udeležijo (torej tudi vsi teki okrog Brda :D ) javna prireditev, ki mora biti prijavljena najmanj pet dni prej na policiji. To pa je tudi vse. Pa BTW priajva je zastonj :D

Za neprijavo pa je kazen (38. čl):
Z denarno kaznijo od 50.000 do 100.000 tolarjev ali z zaporom do 10 dni se kaznuje za prekršek......

Uf, kolk smo že na Brdu prišparal :D :D :D

Ampak ne glede na to, če se nekaj ljudi zmeni za tek in se ravna po predpisih (ZVCP) ni blema.

Kar pa se tiče Bobekovega maratona ima Bobek zaščiteno samo ime teka. Tako lahko na isti dan ob isti uri kdorkoli organizira Bolekov maraton na isti progi. Nevarnost bi edino bila, da bi bil tožen, ker naj bi zavajal z uporabo preveč podobnega imena (what a joke - kakor da bi kdo to hotel)[/u]
Uporabniški avatar
 lojzeP
Glede na to, da kaže na suho vreme, pridem v support z biciklom - pripravite bidone , gele, čokolade, banane, ... - prsa junačka PRESS
Uporabniški avatar
 miro
BTW, danes sem se med tekom zgovarjal s predsednikom trmastih , ta mi je povedal da je zaradi teka ob kulturnem prazniku bil pozvan na zašlišanje na inšpektorat, kaznovan klub ni bil. Ni pa prijetno hoditi na zaslišanja zaradi prijave ravno gospoda Bobeka. Pa dovolj o tem! Jaz sem se že pred leti zaklel , da na noben njegov tek ne bom več šel.
Lp
Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA