Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 nordnung
Če bi bil na tvojem mestu bi vzel Mizuno (Nikeja ni).
Z Brooksom najbrž ne boš zadovoljna, saj jaz nisem bil no. Veliko obljub pa potem nezadovoljstvo (pokanje). Mizuno je zakon, čeprav sem trenutno na "kljukici".
Seveda pa ena noga ni enaka drugi... :roll:
Uporabniški avatar
 Radolca
pozor pri nakupu rajderke 14 :!:
prejšnji modeli so bili namenjeni supinatorjem, 14-ka je pa nevtralec :!:
sam sem ga moral ročno predelati, da je dobro funkcioniral na mojem podplatu :D

zdej sem pa prebasal na ultimo :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Loni
In zakaj Brooks ne bi bil ok, sama imam oboje, tako Mizunke kot Bruksice, verjeli ali ne, oboje so mi fajn. Punca, pojdi v trgovino, pa probaj, kako se počutiš v obojih, pa na eno nogo Mizuno, na drugo Bruksico, pa malce meditiraj v njih.

Na to, da ne boš imela več težav s koleni, znamka superg definitivno ne bo vplivala.

PS Radolca, jaz sem si kot nevtralka omislila (ne ravno sama, bolj mi je v to smer naignil fizioterapevt, pri kateremu sem se oglasila zaradi kolen) bolj pronatorsko varianto in moram reči, da mi ustreza, trenutno imam Ravenno. Vejvrajderk pa nimam več namena nabavljat. Morda kak drug model.
Uporabniški avatar
 Tilcara
Glede na to, kar si napisala, poglej si na netu Asics kayano gel 17. Zelo dobro blažene.Kupila sem jih za ultra teke, sicer večjo številko, ker po dolgi kilometrini noge otekajo, pa so mi še vedno pre-veliki in preveč blaženi, za mojo nizko težo. Copat je zelo kvaliteten, zračen. Prodam jih za 80 eur, čisto novi.. Poglej si, če te zanima :)

Jaz sicer tudi uporabljam brooks in mizuno. Brooks mi bolj ustrezajo, ampak to je že stvar posameznika :wink:
 miha_z
Kupovati superge glede na znamko je traparija.
Jaz sem probal Ascis, Adidas in zdaj Mizuno. Slednje so vsekakor zame najboljše. Predvsem zato, ker sem bolje vedel kaj iščem. Glede občutka na nogi seveda.
Poizkusit in to je to. Brez tega je vsak nasvet brez veze. Še bolje je pa, če najprej veš ali rabiš bolj ali manj stabilne (torej pronatorske, nevtralne ali supinatorske) in v svojem okviru izbreš po občutku.
lp,
Miha
 renaultv6
Imam tudi jaz Mizuno Wave Rider 14 in sem z njimi čisto zadovoljen. Res je najbolje, da greš v trgovino in probaš nekaj modelov. Bodi pozorna tudi na to, da kupiš dovolj velike, da so čim bolj udobni. Pri teku se ponavadi noga malo razširi. Predvsem pri daljših tekih se vidi ali je bila izbira prava ali ne (ne dobiš žuljev, ni mravljincev, sklepi ne bolijo)
Če hočeš dobro blaženje probaj tudi Mizuno Wave Ultima. Meni so se zdeli premehki oz. premalo odzivni.
Preveri pa tudi kakšno drugo znamko. Odvisno je tudi kakšno stopalo imaš(širše, ožje).
 guzo
Sam imam več parov tekaških copat različnih proizvajalcev, tudi omenjena dva modela.
Kar se tiče udobja je glycerin eden izmed najboljših in mislim,da mu raider v udobju ni konkurenčen, je pa bolj odziven-hitrejši.
lp :wink:
Uporabniški avatar
 miciM
sparkyca napisal/-a:Živjo.

Odločujem se med temi tremi zadevami in bi potrebovala malo pomoči :) Kaj menite?
Spadam pa med srednje težke tekačice in pomembno mi je dobro blaženje saj imam probleme s koleni. Hvala za predloge :)

http://www.superge.si/Mizuno/w-wave-rid ... o-8632419/

http://www.superge.si/Brooks/w-glycerin ... s-8384204/

http://www.superge.si/Brooks/w-glycerin ... s-8685347/

Oj, kot ti je že Loni rekla pojdi v trgovino in sprobaj več modelov in se sama odloči, kaj ti na nogi najbolje odgovarja, saj nibeden od nas nima tvoje "tačke" in težko govorimo kaj bo tebi dobro. Se pravi pot podnoge,pa kakšne pol ure časa si vzami,da boš dobro sprobala in to bo to

:wink:
 sparkyca
Najlepša hvala vsem za pomoč :) Sem upoštevala vaše nasvete in se danes odpravila po nakupih. Vsa čast tomas sportu na čopovi, odlično svetujejo. Odločila sem se za model od acisc-a...moja noga se je počutila kot v nebesih :)
Komaj čakam na jutri da jih prvič preizkusim :)
Uporabniški avatar
 Tilcara
Sparkyca, :clap:

Poročaj, kako se obnesejo. Veliko prijetnih kilometrčkov z njimi :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA