prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Spaka
Zdravo!

Prišel je čas, ko bom moral poprijeti za rekreacijo, saj dnevno pred računalnikom presedim 8+ ur, moje počutje pa se poslabšuje -> utrujenost. V zadnjih dneh sem pretekel nekaj kilometrov in po teku in tuširanju se takoj počutim bolje z več energije.

Ker pa ne želim, da bi tekel v neki poceni tekaški opremi, se zdaj obračam na vas. Tako da sem še eden izmed mnogih, ki išče pravo tekaško obutev. Nekje sem prebral, da v nekaterih trgovinah izmerijo pravo obutev. Zanima me, katere trgovine so to? Katero znamko naj izberem? Na kaj vse moram paziti? Na prejšni obutvi (s katero sem sicer samo hodil), je obrabljen zunanji del podplata. Odtis noge pa je normalen. Za čevlje bi odštel max. 200€, razen v primeru, da za mojo nogo v tem rangu ne bom našel obutve. Na dan imam namen teči (za zdaj) od 45-60min.

Vem, da je na to temo napisano veliko člankov, vendar ne vem, kje bi lahko našel odgovore na moja vprašanja.

Hvala
 Spaka
Sploh ni problem v tem, da se ne počutim dobro v trenutnih teniskah. Ampak, ker vedno več berem, da si z napačno obutvijo lahko narediš veliko škode kot koristi, sem mislil, da bi bilo pametno "investirati" v dobro obutev.

Ne vem, kaj mislite vi?
Uporabniški avatar
 Miroslav
1. V Tomas sportu v BTC Ljubljana imajo tekaško stezo s kamero, tudi svetujejo dobro, verjetno jo imajo tudi kje drugje.
2. Eni boljših tekaških copat so ON-ke, ki jih prodaja TC Motoshop v Ljubljani na Leskoškovi, namenjeni so vsem načinom teka.
3. Če si začetnik, je boljše teči vsak drugi dan, vmes pa drugače migati, kolo, sprehod, sobno kolo..., drugače lahko pride hitro do preobremenitve in poškodb. Mišice se morajo regenerirat.
4. Teci počasi in z užitkom, sploh ni važna ne kilometrina ne tempo oziroma hitrost ampak to, da telesu nekaj dobrega naredimo. Pretiravanje pa telesu škodi.

Vso srečo!
:D
Uporabniški avatar
 ichisan
Živijo

Mene pa zanima katere tekaške čevlje mi priporočate??Treba po počasi menjati in sem malo firbec kaj nosite....

lp :D
Nazadnje spremenil ichisan, dne 06 Jul 2012, 18:38, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 vencelj
1) LP na :TF) ;
2) Odgovor na enostavno zastavljeno vprašanje ni tako enostaven, kot bi si morda želeli. Tek je postal pomembna tržna niša in tako so proizvajalci sami pripeljali stvari tako daleč, da bi vsak (malce bolj vsestranski) tekač moral imeti vsaj pet parov copat: enega za trening po urejenih podlagah, potem dirkalne za krajše razdalje (ki zaradi premalo blaženja niso primerni za daljše) in ene dirkalne za daljše razdalje, potem ene malo bolje blažene z več stabilnosti za "kros" terene, pa ene dobre terence za brezpotja in seveda še ene take, le da je ta par poleg tega še nepremočljiv...in smo že na šest...pa sledimo še modnim smernicam in pogledamo še, kaj se dobi za (skoraj) bosonogi oz. "naraven" tek... :bum: ;
3) Superge, ki enemu tekaču odlično "sedejo", drugega lahko pripeljejo do bolečin ali celo poškodb. Superge moraš sam sprobat in ugotoviti, kaj ti najbolj paše. ;
4) Kaj nosimo? viewtopic.php?f=27&t=8043 ;
5) Ni nujno, da so dražje superge tudi boljše ali da se boš v njih bolje počutil. Dobrih 80 km formaratona in 29 km na trojkah sem brez problemov pretekel v supergah, za katere sem odštel dobrih 50 (ali slabih 60) €;
6) Proizvajalcev je veliko...zakaj ravno (in edino) Nike?
...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 pajo
ichisan napisal/-a:Živijo

Mene pa zanima katere nike-ove tekaške čevlje mi priporočate??Treba po počasi menjati in sem malo firbec kaj nosite....

lp :D

Sprobaj in kar ti najbolje sede na nogo pač kupi. Tukaj ni nobenega pravila. Edino kar je naj bodo malo večje. To ti pa je že itak znano. Dobro nabavi.
Uporabniški avatar
 pajo
ichisan napisal/-a:Sem jih našel ,najboljši tek.copati , kar sem jih kdajkoli imel in sicer mizuno.... :D

Sporoči občutke po 300 km. Uživaj.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA