Še moj utrinek na tale malce daljši tek
Hm..5 min pred deveto uro se mi je začelo svitati, da najbrž nau šlo tko kot si je Tilcara okvirno zastavila. No, pa pustimo ob strani teto s Krvavca, vsakodnevno ujčkanje zakonov, svetlečega displeja in ziro trening kilometrine, če odštejem tekme med vikendi
Na štartu si še natikam številko in opazujem vse tiste, ki imajo trakove. Brihtno, si mislim

Ob prvi zamenjavi mokre majice bo pač številka dobila svoje slovo

Sicer sem si obljubila, da to leto ne delam več modne revije, a si hitro premislim, ko mati narava poskrbi za težke dežne kaplje. Pa ravno mimo svojega sotekača TF-Sladkih6 tečem: " "VREME, kaj zdaj z vremenom kaže?" Dežek me sicer ne moti, celo razmišljam.."Uaaaaa, le kdaj sem nazadnje tekla v dežju" in jupiiii..naprej.
Maraton pretečem lahkotno, udobno, prijetno, družabno..počasi začnejo pojenjati moči..Ob progi zagledam moje najdražje, jih objemam.. dogovorimo se, da spremljam sinčka na teku naših podmladkov. Pri 48-em km se ustavim pod TF-jevskim arafatom in si postrežem s pol energijske ploščice.. Spijem vodo in naprej. Pogrešam avdioposnetke, ali pa samo razbijanje radia Študent in njihovih patetičnih scen. Tečemo naprej.
Ob 14. uri trenutek največjega dogodka, sreče, ponosa, solza..ko sine prečka štartno črto

Presrečna ga objamem, poljubim, čestitam in naprej..
Minute tečejo..Pa kaj?!...zdaj lahko posežem še po ta Zelenemu

Ponavadi si ga privoščim po teku

In kako nenavadno, da se znajdem pravi trenutek v pravi družbi

Tilcara se celo sprehaja (hitra hoja, to ni zame) tako nekako, kot na kakšnem shodu ali pa štrajku z Zlatorogom v roki. Vinjena ženska v Tivoliju, mi bodo še otroke vzeli, po novi zakonodaji

Hvala Zdravko,Tadej in naš spremljevalec, ki mi za trenutek nosi pivo

brez vas morda niti ne bi dobila zagona
Zadnji dobri dve uri tečem, tečem..uživam in občudujem poskočne veverice, ki pogumno prečkajo pisto formule 1. Kalkuliram, da ujamem še zadnje sekunde za zadnji krog
Ekola, pa se mi je vandarle nabralo 35 krogov, tako ali drugače. 2 kroga več kot lani in krog manj od zaželjenega

Nekaj pa bo treba še urediti-->namreč moje kilometrine niso upoštevali pri seštevku TF-Sladkih6, v kateri sem imela čast teči. Na rezultatih tečem pod Tilcara. Napaka, katera pomeni, da se je "Kripelj bataljon" na listi povzpel nekoliko višje
Navijači in fotografi ste pa itak zakon