Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

se vidimo v Dolskem na teku in pujsku?

JA
47
85%
ne
8
15%
Uporabniški avatar
 Fotr
Da se bo napetost počasi stopnjevala, evo zapis o Dolskem iz Krajevnega leksikona Slovenije:

Dolsko (K/17. 929), v Dolskem (265 m), dolski, Dolščani (400 preb.).
Razpotegnjeno gručasto središčno naselje v skrajnem vzhodnem delu Ljubljanskega polja leži južno od ceste Šentjakob ob Savi-Litija, nad ježo 2 do 3 m visoke savske terase. Vzhodno od njega reka Sava zapusti ravnino in vstopi v dolino skozi Posavsko hribovje. Južno od kraja je Mlinščica, industrijski rokav reke Kamniške Bistrice, še nekoliko naprej je most čez Savo, prek katerega pelje cesta v Laze pri Dolskem. Naselje se ni zelo razširilo, v njem je še vedno precej kmetov in polkmetov, čeprav je večina krajanov zaposlena v Ljubljani. Tu sta med drugim Galerija 19 (Pri Krač) in gostilna, razvit pa je tudi kmečki turizem. Zunaj naselja je na vzhodu ob glavni cesti cerkev sv. Agate, ki je bila zgrajena leta 1500. (J.S.)

Tolk, da bote vedl...
 Lučko
Ehehej Pegaz, Tomaž in ... :lol:
pa kakšen avtobus za Dolsko to vi mislte :shock: . Pa Dolsko je "skor v/pri Lublan" :lol:. Tja vozi MMP avtobus št. 21, končna postaja Beričevo, pol pa še cca. 3km in to je Dolsko. Tolk za info.:wink:
PS
No, pa se vseeno preštejte za avtobus št. 21 :idea: :--
Uporabniški avatar
 jcerni
Kadarkoli pogledam forum "Dolsko 2004", se spomnim svojega nastopa na tem teku leta 1980. Že takrat je bil tek v tem kraju.

Na tek sem prišel s SK Triglav, katerega je bil takrat trener legendarni Gašper Kordež. Prej sem treniral atletiko pri AK Triglav. Na neki tekmi na atletski stezi (1000 m) sem padel in sem bil tako razočaran, da sem poizkušal s treningi smučarskega teka. Poleti, ko smo tekli "po suhem" in z rolkami - sam sem imel neke hitre rolke iz skandinavije - sem bil kar uspešen. Potem, ko pa smo začeli trenirati na snegu s tekaškimi smučmi, sem hitro opazil, da nimam talenta za ta šport. Potem sem začel trenirati tek v svoji režiji.

Tek je moral biti v decembru zgoraj omenjenega leta. S kombijem smo se pripeljali do osnovne šole v Dolskem. Ogrevali smo se za šolo, v velikem športem parku. Po travi je bilo polno slane, ozračje pa zelo mrzlo. Pravo okolje za tek na smučeh.

Glede samega teka pa se spominjam, da smo tekli navkreber po gozdu. Zelo me je spominjalo na Udenboršt. Ko smo prišli iz gozda, pa je bil kmalu cilj. Po naseljih pa skoraj nismo tekli, razen v Dolskem.

Ta tek se je vtisnil v moj spomin kot eden redkih tekov v zimskih razmerah. Zanima me, kako bo izgledal, če zapade sneg.
Uporabniški avatar
 pegaz
Lučko napisal/-a:Ehehej Pegaz, Tomaž in ... :lol:
pa kakšen avtobus za Dolsko to vi mislte :shock: . Pa Dolsko je "skor v/pri Lublan" :lol:. Tja vozi MMP avtobus št. 21, končna postaja Beričevo, pol pa še cca. 3km in to je Dolsko. Tolk za info.:wink:
PS
No, pa se vseeno preštejte za avtobus št. 21 :idea: :--

:) :) :) :oops: :oops: :oops:
hahahaha Lučko ne morm verjet!!! Za v zemljo vdret. :roll: V tej temi že od začetka krulimo (sic!), kako je Dolsko blizu pa lokacija pa opisi... jaz pa o avtobusu...
Še dobr, da mamo tebe, drugač bi kakšni od nas že sponzorje za odpravo na planet Dolsko iskali... ;)
Uporabniški avatar
 rebolj
jcerni napisal/-a: Kadarkoli pogledam forum "Dolsko 2004", se spomnim svojega nastopa na tem teku leta 1980. Že takrat je bil tek v tem kraju.

Zdravo!

Sam sem glih dobr s plenic prlezu, tko da se teka leta 1980 ne spomnim :D
So pa bili prvi začetki tekmovanj v Dolskem med leti '84-'86, ko so bile prve prireditve v teku. Sprva sicer v poletnem času, leta '90 pa so se prestavili na zimsko obdobje.

Kar se tiče teka leta 1980 pa sumim sosednji tekaški klub: TSK Jub Dol pri Ljubljani, ki ima zelo bogato tradicjo v naši dolini. Vsi poznate Petro Majdič pa Andrejo Mali, brata Velepec in še mnoge, ki so bili udeležneci olimpijskih iger.

No, v tem klubu so bili pobudniki teka nasploh v našem okolju, tako da so najbrž oni pripravili omenjen tek. Morda to ni bilo v Dolskem, ampak v Dolu pri Ljubljani - ca. 4 km zahodno od Dolskega. Se pa lahko malo pozanimam pa sporočim :D
Uporabniški avatar
 Vlajko
PREPLAH.

Vsi indici kažejo na to, da se mi izmika tek za "Dolsko svene", vsaj v tekmovalnem smislu. :--(
Božja usoda je hotela, da sem 25.12. povabljen na "ubitačno" žurko na prijateljev (Kristus + 7) rojstni dan... :wink:
Uporabniški avatar
 lunca
Vlajko napisal/-a:... da sem 25.12. povabljen ...

Tek je 26.12. - do takrat boš menda že prišel k sebi! :lol:
Uporabniški avatar
 Vlajko
lunca napisal/-a:Tek je 26.12. - do takrat boš menda že prišel k sebi! :lol:

Ja, hipotetično imaš sicer prav, samo... jaz sem napisal datum začetka žurke.... konec pa bo :?: :?: :?: :wink:
 Lučko
Vlajko napisal/-a:Ja, hipotetično imaš sicer prav, samo... jaz sem napisal datum začetka žurke.... konec pa bo :?: :?: :?: :wink:

:shock: :shock: To leto ali naslednje leto...do Sežane ali vsaj do Radencev. :roll: Eh, do Ljubljanca boste že fertik. :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 Staša
Lunca, a boš ti tekla za TF al za domačine? :evil: :wink:
Uporabniški avatar
 lunca
Za TF, itak! (ČE bom tekla..... mi tisti klanci niso preveč všeč! :? )
Uporabniški avatar
 Tjaša
lunca napisal/-a:ČE bom tekla..... mi tisti klanci niso preveč všeč!

Lunca, ne ga srat, :evil: :twisted: :evil: gremo na en sprehod, vmes mal potečemo, predvsem pa si velik povemo! Mi je Jernej zagotovil, da cilja ne bodo posprav'l dokler ne pridemo! Ampak pujs bo pa naš! :rol:

Se vidimo v Dolskem!
Uporabniški avatar
 lunca
Ah, Tjaša, teb pa človk res ne more rečt ne! Ti si en tak velik motivator! :wink: Sam glej, da me AFŽ Litija ne bo zapustil na prvem ovinku....Že tko bo cela občina za mano s prstom kazala... :evil:
Uporabniški avatar
 lojzeP
Ja, ženskice drage - ne se hecat tkole :shock:

Če se boste preveč obirale po poti, bo od pujsija ostalo nič, tako, da je treba tek vzeti strogo resno :wink:

Da ne bi bilo v cilju solz in obranih kosti videti :)
Uporabniški avatar
 Tjaša
lojzeP napisal/-a:Ja, ženskice drage - ne se hecat tkole :shock:
Če se boste preveč obirale po poti, bo od pujsija ostalo nič, tako, da je treba tek vzeti strogo resno :wink:

Dragi LojzeP, srčno se zanašamo na to, da ima kak tekač, k ste čist posebni tiči, tud kakšno vrlino "Dunajske šole", pa bi nam kak košček pršparau :shock: :?:

Na svojega korenjaka se člouk ne more preveč zanest: doma šnicl psu ponuja, v Dolskem pa kremenatlc Tiniju .... no, ja se vidi, da je romantika v zatonu
:--(
LojzeP napisal/-a:Da ne bi bilo v cilju solz in obranih kosti videti :)

Očitno bom vsaj tu prišla na svoj račun (pri kosteh) :D Doma imam embargo na skeletne zadeve, ker je gospodar določu, da so to Šikova domena.
:--(
Upam, da bo Lučko do Dolskega globoko razmislu in dognal "zakaj teče" :shock:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA