Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Pozdravljeni ljubitelji športa in morja :wink:

V soboto, 16. junija 2012 bomo ponovno organizirali tekmovanje z nazivom: TRIATLON ZA POKAL ISTRE 2012, ki naznanja odprtost prvenstva tudi za tuje države, kajti pričakujemo udeležence tudi iz bližnje Italije, Hrvaške in Avstrije. Pohvalimo se lahko tudi s tem, da je naš triatlon takoj za Blejskem, (zaenkrat) drugi najbolj obiskan v Sloveniji. V letu 2012 bomo še dodatno razširili program in se približali širši množici.

Namen tekmovanja je ponuditi pester tekmovalni in spremljevalni program tako tistim najhitrejšim, kot tistim, ki bodo naredili svoje prve triatlonske korake.

Prireditev bo združevala tako rekreativne, kot tudi profesionalne športnike, obenem pa bo omogočila pester program tudi najmlajšim.

Tekmovalni časi in rezultati bodo elektronsko merjeni.

V ciljni areni bo tekmovalce pričakala zakuska s sadjem, domačim pecivom in napitki. Povabili bomo tudi društva Istrskih žena in domačih kmetij, skratka, poudarili bomo lokalno delovanje Slovenske Istre.

Udeležba na TRIATLONU ZA POKAL ISTRE 2012 bo tudi dobrodelne narave, saj bo ŠD 3ŠPORT od vsakega udarca po zvoncu, ki bo postavljen ob izhodu plavalnega dela, doniralo po 1€ za ponovni nasmeh otročkov vseslovenskega športno-humanitarnega projekta NEVER GIVE UP, z nazivom 10 KROGOV ZA 10 NASMEHOV.

Letos bo tekma še toliko bolj prijazna tekmovalcem, saj bo izvedena v popoldanskih urah, ko sonce ne pripeka več tako močno, trasa bo varnejša, saj smo se izognili kritični točki krožišča pri Luki Koper in izhod iz vode bo dostopnejši, saj bo izveden kar iz plaže.

Podelitev bo organizirana tako kot je bila v letu 2010 - tik ob morju z Istrskimi nagradami, kjer bodo tekmovalci začutili domačnost tekme.

Prireditev se bo zaključila s pogostijo Istrskih specialitet ter z večernim koncertom v živo.

Vabljeni!
Priponke
Triatlon za pokal Istre 2012_novo.jpg
Triatlon za pokal Istre 2012_novo.jpg (109.35 KiB) Pogledano 7307 krat
Dragi tekači,
tudi letos pripravljamo ŠTAFETNI TRIATLON (750m plavanja/ 21,5km kolesa/ 5km teka), kjer lahko ekipo štafete sestavljata 2 tekmovalca (primer: 1. član ekipe - plavalec in kolesar, 2. član ekipe - tekač ali drugačna razporeditev disciplin znotraj ekipe) ali 3-je tekmovalci (plavalec, kolesar in tekač).

Dobrodošli so prav VSI, tisti s cestnimi, treking in gorskimi kolesi!

Sestavite svojo EKIPO tudi VI in se nam pridružite ...

S klikom do video vabila: VIDEO

Več info na: ŠD 3ŠPORT

Lep pozdrav!
Priponke
Triatlon_Koper-ŠD 3ŠPORT.jpg
Triatlon_Koper-ŠD 3ŠPORT.jpg (102.13 KiB) Pogledano 6799 krat
Za ekstremiste ... štart olimpika v Zagrebu je ob 10.30, naš sprint triatlon in štafetni sprint triatlon pa ob 18.15 :wink:
Tudi sam se bom udeležil tega sprit triatlona in bo moj prvenec v tej novi disciplini, ki se ji reče triatlon. Seveda vem, da sem v vodi in na kolesu total nekonkurenčen ,ker prvič nimam primirne opreme in drugič nobenega treniga, ampak trma bo vseen zmagala in bom probal na teku dati vse od sebe. Bo zanimivo, ker prvič sploh ne vem kaj lahko pričakujem in seveda bo že logistika za mene malo prilagojena, ker pač rabim Eriko v menjalnem prostoru, da me oskrbi s potrebnimi dodaki.
Se vidimo......še dobro ,da je ob 18 uri, ko bo vročina malo popustila in veter se malo polegel...
raf napisal/-a:Tudi sam se bom udeležil tega sprit triatlona in bo moj prvenec v tej novi disciplini, ki se ji reče triatlon. Seveda vem, da sem v vodi in na kolesu total nekonkurenčen ,ker prvič nimam primirne opreme in drugič nobenega treniga, ampak trma bo vseen zmagala in bom probal na teku dati vse od sebe. Bo zanimivo, ker prvič sploh ne vem kaj lahko pričakujem in seveda bo že logistika za mene malo prilagojena, ker pač rabim Eriko v menjalnem prostoru, da me oskrbi s potrebnimi dodaki.
Se vidimo......še dobro ,da je ob 18 uri, ko bo vročina malo popustila in veter se malo polegel...

Raf čestitke za prijavo na debi 3atlon. To (glede oskrbe) časovno zgleda nekako kot tek na 15 km. Ker pa je tole tudi resen triatlon velja pravilnik, ki določa, da ne smeš imeti nobenega pomočnika v samem menjalnem prostoru (to velja celo za otroke). Ker omenjaš opremo vedi, da je čelada za kolo obvezna.
Obstaja še nekaj fint (menjalni prostor je odprt le določen čas, neke črte so za menjalnim prostorom, do koder moraš hoditi (teči) ob kolesu, čelada naglavi, ko imaš stik s kolesom - tudi pred štartom ...)
Morda na hitro poglej tole.
http://www.triatlonska-zveza.si/dokumen ... vilnik.pdf
Ampak ne se preveč prestrašiti, če ga le malo lomiš te sodniki le opomnijo.
Uspešen nastop.
Nekaj osnovnih informacij za tiste, ki boste prvič vstopili v SVET TRIATLONA

Naj vam najprej povem, da bomo organizatorji za novince na dan prireditve prikazali tudi potek menjave in seveda odgovorili na vsa vaša vprašanja. Tako, da bodite brez skrbi.

Vsak tekmovalec ob prijavi prevzame elektronski čip, ki si ga nadene okoli gležnja. Zaradi lažje identifikacije je tekmovalec še dodatno označen s številkama na ramenu in stegnu. Kolo in ostalo opremo, potrebno za kolesarjenje in tek, si pripravi v menjalnem prostoru. Tekmovalec lahko kolesarske čevlje, očala, čelado in ostalo kolesarsko opremo namesti tudi na kolo (npr. na balanco). Dovoljene so vse vrste koles. Obvezna je uporaba kolesarske čelade in zgornjega dela oblačila. Običajno tekmovalci nosijo kopalke in majico ali triatlonski dres.

Če je le mogoče štartajo vsi udeleženci hkrati. Plavajo v kopalkah ali triatlonskih dresih, ob nizkih temperaturah vode pa v skladu s pravili tudi v neoprenskih plavalnih oblekah. Dovoljene so vse plavalne tehnike. Ko tekmovalec premaga plavalno progo, steče v menjalni prostor, kjer si obuje kolesarske čevlje, obleče majico, nadene čelado in jo tudi zapne (in očala), vzame kolo in prične s kolesarjenjem. Na kolo se lahko povzpne šele, ko prečka črto, ki označuje konec menjalnega prostora (»mount line«) in mora sestopiti s kolesa pred črto, ki označuje začetek menjalnega prostora (»dismount line«).

Ali je vožnja v zavetrju sotekmovalcev dovoljena, določi organizator tekme – praviloma je dovoljena na vseh krajših tekmah (na naši tekme zavetrje bo dovoljeno). Po prevoženi kolesarski progi se tekmovalec pripelje do omenjene črte, kjer mora stopiti s kolesa. Kolo odloži na stojalo, sname čelado, se preobuje v tekaške copate (s seboj lahko vzame tudi gel, ki ga zaužije v prvih kilometrih) in steče na tekaško progo. Po prehodu čez ciljno črto se zabeleži dosežen čas, na podlagi katerega se izračuna uvrstitev v absolutni konkurenci in v njegovi starostni kategoriji.

Pri ŠTAFETNEM SPRINT TRIATLONU (750m plavanja/ 21,5km kolesa/ 5km teka), kjer lahko ekipo štafete sestavljata 2 tekmovalca (primer: 1. član ekipe - plavalec in kolesar, 2. član ekipe - tekač ali drugačna razporeditev disciplin znotraj ekipe) ali 3-je tekmovalci (plavalec, kolesar in tekač) je zadeva nekoliko drugačna. Ko prispe plavalec iz vode, ga kolesar pričaka v menjalnem prostoru, ki je posebno označen za štafetne ekipe in si predata čip. Nato se kolesar odpravi na kolesarsko traso in »opravi svojo nalogo«. V menjalnem prostoru ga pričaka tekač, kjer si tekmovalca predata čip in se odpravi na tekaško progo. Enako velja tudi za ekipo, ki sestavljata dva tekmovalca.

In še pomembno pravilo… :D
Golota v menjalnem prostoru je prepovedana razen v primeru, ko je v menjalnem prostoru na voljo tudi poseben predel namenjen preoblačenju.

Novice in vse podrobnosti o tekmovanju si lahko ogledate na: TRIATLON ZA POKAL ISTRE 2012

V kolikor imate še kakšno vprašanje, smo vam na voljo :wink:
Lp
Vreme napisal/-a:Raziskovalec zanimiv link si dodal, zdaj je tudi meni malo več jasno. Kako pa je kaj z menjavami pri štafetah?

Vrem, vidim, da ti je že Leni odgovorila. Menjave so izjema in se na temah dogajajo natanko v menjalnem prostoru - menjava čipa.
Leni je to zelo dobro napisala :clap: :clap:

Res je, v triatlonu so določena pravila, ki se jih je treba držat, ker sodniki so neizprosni.
Dobro si je ogledat kakšen triatlon v živo kot gledalec, ter tako vidiš kako stvari laufajo. Tako se potem na tekmovanju izogneš marsikateri nevšečnosti in vse lažje laufa.

Jaz sem bil na Ptuju in moram rečt, da je s strani gledalcev zanimiv triatlon, :D sploh, če imaš trobljo v roki. :lol: :lol:
Bom tole temo izkoristil, ker me zanima nekaj v zvezi s Triatlonom.

Ker bi šel prvič na triatlon, me zanima katero kategorijo naj izberem :?

Kondicije imam več kot dovolj, vendar v plavanju sem totalen lolek :mrgreen:
Plaval bom žabco, ker drugega ne znam. Za kolo in tek, mi 20 km in 5km ni nobene panike, ker redno treniram.

Ali se na triatlon za vsakogar prijavljajo samo otroci in mlajši??

Hvala

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA