prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 tabonir
StaraKost napisal/-a:Če nisi posebno nagnjen k poglobljenim analizam je CRX3 GPS, popolnoma dovolj. Pravzaprav je za začetnika mogoče celo boljši, ker mu podaja vse potrebne informacije na bolj enostaven način.
http://www.dcrainmaker.com/2012/04/polar-rcx3-in-depth-review.html

Mene pa zanima, je uporaba in nastavitve Footpoda S3 pri RC X5 IN RCX 3 primerljiva z dražjimi Polarji, nap. RS 800sd? Imam Garmina 310XT in 610, bi pa še rad imel kakšno uro s kvalitetnim footpodom, ostale funkcije mi niso toliko pomembne.
Uporabniški avatar
 StaraKost
...footpod S3+ je enak in kvaliteta meritve je enaka kot pri RS800.
Zakaj ne kupiš samo Garminov footpod in imaš stvar rešeno?
Uporabniški avatar
 klatez
Tudi meni se je pojavilo isto vprašanje.

Sploh pa so polarjevi footpodi zelooooo veliki...

Slika
Uporabniški avatar
 StaraKost
klatez napisal/-a:Tudi meni se je pojavilo isto vprašanje.

Mogoče so vizualno res veliki, na nogi jih pa sploh ne čutiš :D .
 vroom
StaraKost napisal/-a:
klatez napisal/-a:Tudi meni se je pojavilo isto vprašanje.

Mogoče so vizualno res veliki, na nogi jih pa sploh ne čutiš :D .

Strinjam se, da ga potem (čez nekaj časa) ne čutiš (več) na nogi, ampak se mi pa zdi, da zaradi njihove velikosti (torej predvsem velikosti njihovega nosilca) morda včasih trpi zategnjenost vezalk. Tako se je vsaj meni zdelo občasno (pri Foot podu S1, ki je še večji od onega Polarjevega S3 na gornjih slikah).
Uporabniški avatar
 StaraKost
...S1 je neprimerno večji in težji od S3. S3 sploh ne veš, da imaš na nogi.
 vroom
Aha, no potem sva govorila o različnih senzorjih, sem spregledal :) Ja za S3 bi res rekel, da je dosti bolj komforten (še posebej pa za te senzorje od Timexa in Suunta).

Nerazumljivo se mi zdi pri strategiji Polarja, da pri uri RS400, ki je bila do nekaj časa nazaj njihov drugi 'najbolj top model', ni omogočil kompatibilnosti s S3 senzorjem (niti z GPS-om), pa magari za doplačilo, če je treba. Zato pa zdaj gledam bolj proti Sigmi in njihovim senzorjem, ki so kar v pasu ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
vroom napisal/-a:.

Nerazumljivo se mi zdi pri strategiji Polarja, da pri uri RS400, ki je bila do nekaj časa nazaj njihov drugi 'najbolj top model', ni omogočil kompatibilnosti s S3 senzorjem (niti z GPS-om), pa magari za doplačilo, če je treba. Zato pa zdaj gledam bolj proti Sigmi in njihovim senzorjem, ki so kar v pasu ...

Meni je popolnoma razumljivo. Za njih je boljše, da stranke kupujejo novo razvite modele, kot da nadgrajujejo tiste, ki gredo počasi v "pozabo" :mrgreen: .
 matejn
Živjo!

Sem nov na tem forumu, lahko pa podam nekaj informacij glede Polarja RCX5 G5 GPS. Sam ga uporabljam dobrih 14 dni in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Uporabljam ga za cestno in gorsko kolesarstvo, pohodništvo in gorski tek. Sprva sem mislil da me bo pašček za GPS na roki motil, pa moram reči, da je skoraj neopazen. Na roki se ne premika in ne leze nikamor. Glede na to, da sem skoraj vse moje teke z njim, do sedaj, opravil po gozdovih nisem še doživel, da bi izgubil signal s satelitom. Pa sem tekel že po precej gostem gozdnatem terenu.
Glede same ure pa sem izredno presenečen nad preprostostjo, preglednostjo in enostavnostjo uporabe (nisem več ravno najmlajši, pa me vsa ta nova tehnologija precej prehiteva :shock: )
Edina stvar, ki me rahlo moti pa je odsotnost merjenja nadmorske višine. Tako na sami uri kot kasneje pri obdelavi na PPT. Vendar kot je razbrati na Polarjevem forumu, se pri Polarju tega zavedajo in pripravljajo rešitve.
Uporabniški avatar
 StaraKost
...sama ura nima višinomera, iz GPS podatkov pa bi moral biti razviden višinski profil ?
Uporabniški avatar
 jedrnat
To pa je hecno...RS800CX ima barometrični višinomer (precej natančen), novejši RCX5 pa ne?
 matejn
Na tem linku je obdelana ta tematika. Skratka merjenje višine z GPS-om naj sploh ne bi bilo tako natančno in preprosto. Če jaz to prav razumem.
 wind
RCX5 ne shranjuje podatka o višini, najbrž tudi RCX3 ne.
http://forum.polar.fi/showthread.php?t=22061

@matejn, očitno ti ostane samo še to, da izvoziš zapis v .gpx datoteko, to pa potem uvoziš v program Sporttracks, kjer z ElevationCorrection pluginom dobiš višine. Isto znajo naredit tudi nekatere spletne strani, registriraj se na connect.garmin.com, mapmyrun.com, če Polar nima kaj podobnega. Ampak nalaganje podatkov na splet je običajno bolj zamudno kot če imaš nek program v ta namen.

http://www.zonefivesoftware.com/sporttracks/
http://www.zonefivesoftware.com/sporttr ... correction

Pri Polarju imajo še vedno neko čudno politiko - kupi najdražji model z barometričnim višinomerom (rs800) ali pa boš prikrajšan za osnovno funkcionalnost, ki jo zmore vsaka gps naprava. Me pa čudi, da ljudje ne pregledajo specifikacij in preberejo par testov pred nakupom. Seveda bi bilo tole lahko rešeno najkasneje v enem dnevu s popravkom firmware-a, ampak se jim ne da, raje čakajo, da bodo uporabniki nabavili nekaj pri konkurenci... :D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA