prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
ris9 napisal/-a:Ok. Potem bom pa tako napisal. Ko bodo Kobe, Kosmač, Kosovelj ali kateri drugi izmed top Slovenskih tekačev to nosili bom verjel v tisto da si hitrejši s temu copatom (ali vzdržljivejši) do takrat bo to zame navadna modna muha (draga modna muha).

Neža Mravlje jih uporablja, le da je ona top slovenska tekačica. Mogoče se komu ne zdi, ampak mislim, da če lovi olimpijsko normo, zagotovo ni od muh. :D

Drugače pa mislim, da se za copate, ki nekomu olajšujejo športno aktivnost, splača dati par eurov več in je stvar rešena. Tudi jaz razmišljam o nakupu. Nekako so dovolj prepričljivi komentarji in dovolj jih je, da sem si lahko ustvarila o copatih neko pozitivno mnenje. Ne bom jih kupovala z namenom, da bi bila hitrejša. Dejansko se mi zdi, da je tek s temi copati lahkotnejši in občutek imam, da preprečujejo/upočasnjujejo nastanek marsikaterih poškodb, poskrbijo za manjšo utrujenost, itd.. Mogoče se motim. Mislim, da bo kmalu treba it v akcijo. :mrgreen:
Uporabniški avatar
 jedrnat
MančaPomaranča napisal/-a:
ris9 napisal/-a:Ok. Potem bom pa tako napisal. Ko bodo Kobe, Kosmač, Kosovelj ali kateri drugi izmed top Slovenskih tekačev to nosili bom verjel v tisto da si hitrejši s temu copatom (ali vzdržljivejši) do takrat bo to zame navadna modna muha (draga modna muha).

Neža Mravlje jih uporablja, le da je ona top slovenska tekačica. Mogoče se komu ne zdi, ampak mislim, da če lovi olimpijsko normo, zagotovo ni od muh. :D

Ali so kje na internetu zabeležene njene izkušnje s tem copatom? Sam ne najdem...
Če ima kdo kakšen link naj ga prosim objavi. Me zanima!
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
jedrnat napisal/-a:
MančaPomaranča napisal/-a:

Ali so kje na internetu zabeležene njene izkušnje s tem copatom? Sam ne najdem...
Če ima kdo kakšen link naj ga prosim objavi. Me zanima!

Na internetu nisem zasledila nič o tem, sem pa prebrala intervju z njo v reviji TekPlus februar/marec 2012 (št. 8, letnik 2). Intervju je vseboval eno vprašanje o ON-kah. Citiram:
"Na Ljubljanskem maratonu ste tekli v copatih, ki jih ne poznam. Imajo nenavaden podplat. A je to kakšna posebnost oziroma ali dajo ti copati tekaču kakšno prednost?
Tekla sem v ON Cloudsurfer tekaških copatih, ki jih izdelujejo Švicarji in so namenjeni izključno teku. Gre za zelo lahek in hkrati dobro blažen ter udoben tekaški copat. Podplat je narejen iz gumijastih 'blazinic', ki omogočajo 3D blaženje. Poleti sem imela nekaj težav z golenmi in zadnjimi stegenskimi mišicami, zato sem začela razmišljati, da bi nekaj spremenila, zamenjala, da bi mogoče poskusila teči z drugo znamko copat. Res drugačno od običajnih tekaških copatov (do takrat sem tekla v Adidaskah in sem bila z njimi sicer popolnoma zadovoljna). V tistem času je prijatelj Lojze ravno začel teči v ON-kah, z njimi je bil zelo zadovoljen. Videla sem, da so nekaj posebnega in sem se odločila za nakup. Njihov moto je 'Running ON clouds', kar tudi drži. Nad njimi sem navdušena, v njih se dobro počutim in komaj čakam na nove modele. Po LM sem navezala kontakt z Marjanom Jaukom, ki je uvoznik in zastopnik za te copate pri nas in me tudi sponzorira.''
Toliko.
Upam, da s citatom ne kršim kakšnih pravic, v tem primeru izbrišite komentar.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Manča, super, zaslužila si si eno pomarančo! Hvala za promptnost in informacije.
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
Hehe, malenkost. :wink:

Tale s pomarančo je pa dobra. :lol:
 tcsport
ris9 napisal/-a:Ko jih bodo Kenijci ali Etiopijci imeli obute na kakšnem izmed večjih maratonov in tam z njimi postavili dober rezultat (za njih seveda :) ) jih kupim tudi jaz, do takrat pa ostajam na Mizunu, ki ima fajn modele za vse načine teka od blaženih do manj blaženih za hitrejše teke :D :D :D

Pozdravljeni,

Tudi Kenijci nosijo on copate. Prilagam link: http://www.on-running.com/index.php?article_id=3
lp,
Uporabniški avatar
 jedrnat
tcsport napisal/-a:Pozdravljeni,
Tudi Kenijci nosijo on copate. Prilagam link: http://www.on-running.com/index.php?article_id=3
lp,

In kje so "tapravi" Kenijci na tem linku? Vidim samo vrhunsko "upokojeno" Kenijko Tegla Chepkite Loroupe, ki bo leta 2013 stara 40 let. :--
Za denar tudi Pink Panter obuje Borovo copate. :roll:

Hja, tudi mene lahko slikate, če me sponzorirate z On Cloudracer (imam Cloudsurfer in z njim pri hitrih tekih pogrešam odzivnost, za počasne treninge je sicer odličen). In dovolim vam, da potem moje slike objavite na reklamnih straneh. Pa še efekt na mase bo večji, ker sem en običajen navdušeni, motiviran rekreativec, ki si copate kupuje sam in pri tem trikrat razmisli in pa realno piše o tekaških izkušnjah...
Uporabniški avatar
 dexi27
Mogoč pa imate eni prevelka pričakovanja :oops:

Jaz sem menjal še X modelov pa še nobeni niso šli sami od sebe :--(
 Kaja2737
Kaj so glavne razlike med modeloma cloudsurfer in cloudracer? Kolikor razumem, sta oba modela za hitre teke oz. tekmovanja?
Uporabniški avatar
 StaraKost
...cludracer imajo manj blaženja, so lažji in primerni za "krajše" tekmovalne teke.
 colop
davidkopic napisal/-a:Pa saj vendar ni resno, da vi nekateri "poznavalci teka" govorite, da gre s temi copati hitreje :lol:
Trening, ne pa copat je po mojem recept!

+1 eden izmed redkih pametnih postov v mlatenju prazne slame, bucke bucke ...
Dokler ni postene kilometrine in ustrezne tehnike teka, lahko obujete kar zelite pa neke hude razlike z vidika amaterja ne bo.
Uporabniški avatar
 jedrnat
colop napisal/-a:
davidkopic napisal/-a:Pa saj vendar ni resno, da vi nekateri "poznavalci teka" govorite, da gre s temi copati hitreje :lol:
Trening, ne pa copat je po mojem recept!

+1 eden izmed redkih pametnih postov v mlatenju prazne slame, bucke bucke ...
Dokler ni postene kilometrine in ustrezne tehnike teka, lahko obujete kar zelite pa neke hude razlike z vidika amaterja ne bo.

S tvojim mnenjem se strinjam. Res pa je tudi, da je čisto ok, če se okoli tega in onega copata krešejo pozitivna in negativna mnenja. Okoli tega copata se zganja precej plačane publicitete, zelo malo pa je realnih ocen tekačev rekreativcev. In v tem vidim jaz vrednost takšnih topicov.
 sitrader
jedrnat napisal/-a:
S tvojim mnenjem se strinjam. Res pa je tudi, da je čisto ok, če se okoli tega in onega copata krešejo pozitivna in negativna mnenja. Okoli tega copata se zganja precej plačane publicitete, zelo malo pa je realnih ocen tekačev rekreativcev. In v tem vidim jaz vrednost takšnih topicov.

Mogoče iz razloga ker verjetno imajo majhen tržni delež. Malo uporabnikov, malo mnenj.

Jaz nimam nikakšne veze s tem podjetjem, pa vendar sem se enkrat vprašal če ni to morda nova "Nike" zgodba. Saj poznate zgodbo izpred nekaj desetletij. Nike - neko novo majhno podjetje. Kaj je to? Nima niti za burek proti velikim uveljavljenim podjetjem s 50 let tradicije. Malo večje od "garaže". Tržni delež niti 1%. Pa so z novim modelom in ustreznim marketingom postali v 10 letih ena najprepoznavnejših znamk na svetu in si odrezali velik kos pogače na področju superg. Takšnih in drugačnih (ne samo tek). Neki nepomemben palček ki ga noben še povohal ni hotel na začetku. Pa kaj boš s tem blaženjem, pa še od ene neznane firme, pa noben športnik tega nima itd... Ostalo zgodbo poznate oz. jo vidite danes.

Podobna zgodba so bili v tudi copati Mizuno niti ne toliko nazaj... Pa najbrž še kakšna.

Ne da bi hotel povedati da so nove majhne firme ohh in sploh. Sploh ne. Ampak včasih pa komu uspe z dobrim izdelkom in ustreznim marketingom.

Ali bo to morda tudi copati "on", ne vem, nimam pojma, me v bistvu niti ne briga. Cenim pa mnenje nekaterih na tem forumu, za katere upravičeno pričakujem da so podali svoje izkušnje (ki jih ni malo) in za katere verjamem da najbrž niso plačani s strani podjetja. Ali so copati "on" res tako dobri? Ne vem. Bom pa prisluhnil mnenjem, sploh če gre za nekatere posameznike s tega foruma. Ne gledam samo to, vendar je to tudi odličen vir informacij. Dobrih in slabih.

LP
Uporabniški avatar
 MARIOLINO
Ali je kdo z njimi pretekel več kot 500, 600, 700km ali več in kakšne izgledajo po tej kilometrini, oz. izkušnje me zanimajo ?

lp Mario :)
 ton
Od novembra sem na Cloudrunnerju naredil tam okrog tisoč in so tudi po par pranjih v pralnem stroju presenetljivo nove. Tudi podplatni del skoraj nima znakov obrabe (ampak to se mi dogaja z večino superg). Povsem slučajna dobra stran je tudi šiv na mestu direkt nad palcem, kjer navadno najprej 'naluknjam' druge superge.
Sem pa pogruntal, da mi predvsem hitrejši treningi (kakšni intervali na štadionu), kjer gre bolj na prste, pustijo v mečih neprijetne bolečine, zato sem začel za te treninge nositi stare 'rejserke', ONke pa so obvezna oprema za vse daljše, praviloma pa počasnejše 'nedeljske' teke.
Zdaj kolebam, ali za hitre treninge in dirke poskusiti Cloudracer ali morda bolj konzervativen copat.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA