prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 lojzeP
187 / 75

tedenski ( lepovremenski ) "obrok" 30 - 40 km
tekaška sezona: ko je vsaj 5-10+a

Mizuno Wave Rider - lansko leto - precej zadovoljen - občasni manjši žulji na konicah prstov
NB 832 - zelo zadovoljen - so že malo obrabljene, in so me začele resno na to opozarjati
NB 1022 - zelo zadovoljen - ni za asfalt - nohti na palcih OK
NB 765 - v fazi preizkušanja
Reebok Premiere Lite - zelo spodoben trening copat

Želja: Asics, Reebok - sponzorji JAVITE SE

Glede copat opažam, da je osnovni problem v posamezniku in njegovi glavi, in ne le v materialih in blag. znamkah.
 ŽULJ
Air Pegasus
8)
Prvih nekaj tekov so me boleli palci :? . Problem sem rešil z drugačnim zavezovanjem (primeri na srani New Balance) :D .

Ne zamenjam :wink:
Uporabniški avatar
 bossta
NB 827: niso glih za pronatorja sam se v njih kr dobr počutim so izredno stabilne ,dobr blazene ,l ahke pa tudi dobr stik s podlago imajo - ampak se je večkrat pojavila bolečina v kolenu

Slika

asics 1090: v začetku sem se jih moral navaditi glede na to da so na notranjem delu pete trde , drugač pa iz kilometra v kilometer bolše počutje - nobenih problemov tok tok tok
Slika

avno zdaj pa razmišljam o nakupu MIZUNO WAVE Mercury sam še nism dobil nobene povratne inf. o temu modelu sem pa pred leti že tekel na Mizunkah in sm bil zelo navdušen.

Slika

bossta
Uporabniški avatar
 LILA
velikost: 161
teža : 51

jeseni tedensko okoli 30-40km
poleti nekaj manj ker je tu še kolo

puma complete hera (problem-bolečina na nartu) in pojavlja se bolečina na desnem kolenu na zunajni strani in sem že pomislila, če je kriva dodatna opora ARCH TEC.

pred tem imela NIKE AIR SKYLON ( isto bolečina na nartu tja do 200km potem niče več)
 primozv
Teža: 70-73kg
Višina:180 cm
70-90km/teden, 280-340/mesec
Copati: NB 832-cesta, Mizuno Providence
NB 765 - za po šodru (makadam za ljubljančane)-te so mal trde in pretežke za mene.
Najbolj sem bil zadovoljen z Nike Triax, vendar sem jih sesu po 1 mescu.
Problem je ker razbijem cca. 3 pare na sezono. Imam tak stil teka da jih tok uničim in ko pobi nabijejo tempo pod 4:00/km ali distance samo gasa čez luže. Nisem šminker tekač, zato jih tok uničim.
Za čez zimo sem kupu NB 765, ker so trdi ko hudič (mislim trpežni), vendar se to pozna na teži (350g). Drugače so OK.
Za cesto svetujem mizunke. Greš ko šrekl:)) :)
Uporabniški avatar
 Pjotr
Višina: 1,70 m
teža: 62 kg
copati: Nike Pegasus
povprečno/teden: 20-25 km (poleti malo manj saj je tu še kolo)
copati: Nike Pegasus

Občasno se mi v Pegasuskah dogaja da se mi na asvaltu pojavi pekoča bolečina v podplatih (sredi podplata), ki pa običajno z prehodom na makedam bolečina počasi mine. Tako da me zanima, katere superge mi priporočate za tek po asvaltu?
Hvala za nasvet in lep pozdrav Pjotr
Uporabniški avatar
 gregorb
teža 79kg
višina 181cm

tedensko cca30km

BROOKS NXG model 2002 - zame daleč najboljši copat
MIZUNO Wave Rider 7 - zelo zadovoljen
 tozd
Teža: 75 kg
Višina: 188 cm
Noge: bolj kratke kot dolge
Superge: Mizuno Wave providence

Tečem od avgusta letos, vsega skupaj kakih 400 - 500 km do sedaj, superge še kot nove. Večinoma asfalt in glede na izkušnje (beri brez) s supergami so zame dobre do odlične. Prvi tedni mrzlega vremena in po maratonu mi znese samo nekako enkrat do dvakrat tedensko po 10 - 15 km, tako da zaenkrat še ne morem oceniti copata v mrzlem vremenu (torej copata samega in copata na tršo podlago).
Uporabniški avatar
 ales
Teža: 84kg
Višina: 179
Tedenska pretečena razdalja: 40-60 km

Superge v uporabi:

Nike Pegasus: trenutno v uporabi drugi in tretji par. Najbolj zadovoljen s prvim, rumenim, ki je po eni sezoni skor razpadel. Fin copat za nas, težje tekače, včasih sem z njim tekel tudi maratone, poleti, pozimi, v mokrem, snegu, tudi v Afriki po sipinah.
NB 1022: skor taki ko Pegasus, sem jih imel bolj za treninge, žal so me enkrat kr dobro ožulili, zdaj zato bolj počivajo.
NB 832: super copat, lahek, za cestne tekme in dober makadam(Brdo, ko ni preveč razrito), zdaj skoraj glavni trening copat.
Nike Skylon(rdeče - sivi): moj najljubši, lahek, mehek, najprej sem z njim tekel le krajše cestne, potem tudi maraton, polovičke. Joj kr hudo mi je, k bom moral iskat nove!
Nike Terra Sebec: eni taki rjavi dost neugledni, bolj offroad copati, sem si jih kupil za E6, zdaj jih imam pa za v razmočen gozd, za v hrib, po koreninah.

Lani sem si omislil ene Barefoot vložke(kr v Topshopu, tko ene 6kSIT), ki jih dam skor vsakič v superge s katerimi tečem. Tako sem naprimer en petek kupil superge in šel v soboto tečt z njimi 300 km po E6-brez žuljev(le NB 1022 so me ožulile)

Edino z nohti so mal težave, ki pa so minile - beri, sem se navadil, da jih večkrat menjam.
Nazadnje spremenil ales, dne 26 Nov 2004, 10:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 tomaz ny
primozv napisal/-a:Teža: 70-73kg
Višina:180 cm
70-90km/teden, 280-340/mesec
Copati: NB 832-cesta, Mizuno Providence
NB 765 - za po šodru (makadam za ljubljančane)-te so mal trde in pretežke za mene.
Najbolj sem bil zadovoljen z Nike Triax, vendar sem jih sesu po 1 mescu.
Problem je ker razbijem cca. 3 pare na sezono. Imam tak stil teka da jih tok uničim in ko pobi nabijejo tempo pod 4:00/km ali distance samo gasa čez luže. Nisem šminker tekač, zato jih tok uničim.
Za čez zimo sem kupu NB 765, ker so trdi ko hudič (mislim trpežni), vendar se to pozna na teži (350g). Drugače so OK.
Za cesto svetujem mizunke. Greš ko šrekl:)) :)

Kje si maestro!!
Pozdrav vse v Velenju!
Lubela je zakon pa kamnolom!
Uporabniški avatar
 vidkul
Živjo!
Tečem v copatih NB 704, ki bodo šle počasi na odpad zgodovine. To so moji prvi tekaški copati. Sedaj imam v planu kupit Nike Pegasus ali kaj od NB. Bom še videl kako in kaj.
Edina težava je da mi nohta na palcih bosta šla dol, ampak ni pene, saj nič ne boli. :D

V: 170 cm
T: 89 kg gre počasi navzdol
Kilometraža se pa giblje tja do 45km

lp Vid
Uporabniški avatar
 haupi
Bom še jst napisal:

Višina: 177cm
Teža: 68,5 kg
Kilometraža 40 - 60km/teden

Laufarce v uporabi:

Nike Skylon - šuh je carski, nobenih žuljev, nobenih problemov z njimi, vsekakor je moj naslednji šuh zopet Skylon alpa Mizunka, ko jih vsi tk hvalite

Salomon XA Series - šuh, ki je primeren za Adventure race, se pa tudi zelo dobro obnese pri laufanju tako po makademu kot pa po goši. škoda, da je treba it po njih čez mejo! Nikol še žuljev pa sem jih imel drugič na nogi na tekmi! Pa sušijo se nenormalno hitr.

Uživajte

Lp
haupi
Uporabniški avatar
 Binch
visina: 162cm
teza: 57kg (in pada :lol: )
kilometraza: bolj svoh (glej spodaj)

Od enga junija do oktobra sem tekla v:
Nike W AIRTRAIL PEGASUS - simpaticen copat, dost sirok spredaj, udoben ... ampak me je vsakih 10km ozulil po notranjem loku stopala. Se mi zdi da drgnem po robu vlozka non stop. 21km pretekla z njimi, dodobra polepljena z flajstri. In prezivela. Skupaj smo pretekli okoli 100km

Nakar dost impulzivno kupila:
Nike SKYLON ta modri zenski model - sem probala nov model, pa me je cez nart cudno tiscal, tako da sem vzela starega. Ful mehek, lahek, za po asfaltu zakon superga. Me pa pravtako vsake toliko ozuli po notranjem loku podplata :?: Ni kriticno, sam pocas bi se ze lohk nehal to hehe. Do zdej smo obdelal enih 100km, vec ali manj na fitnessu.

V glavnem (pustmo zulje) sem zadovoljna z obema, je pa res da se tezko spravim v Pegasusa nazaj, ker je obcutno tezji in bolj robusten kot mehki puhasti Skylon :) Res je tudi, da imam zelo malo kilometrov za sabo.
Uporabniški avatar
 GTA
Do se daj Nike Pegasus - po dobrih 1000 km za piko na i še Dolsko (na ful po hribu navzdol in komaj do cilja - logično bolečine v kolenih - neizkušenost), občasno (v slabem vremenu) Nike Pegasus Storm.
Nato po nasvetih ter "izobraževanju" po netu Mizuno Wave Rider 8. Že takoj v trgovini dober občutek in sedaj po nekaj tednih, če obujem Storm Pegasus 2x zapored so že težave. Mizunke so ali toliko boljše ali pa bolj ustrezajo nogi - laično: že ko pride peta v stik z asfaltom in se teža začne prenašati preko copata - podplata , že tu je občutek mnogo boljši oz. zdi se mi da je stopnja veliko mehkejša oz. bolj elastična? :?: - v glavnem bolečine tudi ob daljših tekih ni!!!.
Pegasuske pa so dobile častno mesto v omari saj sem z njimi odkril vse lepote teka.

Lp!
 one
Sem začetnik in sem šele kupil prvi par superg - ADIDAS GALAXY 6M . Zanima me kakšne iskušnje imate z njimi (če jih sploh kdo ima)....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA