Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 skitnica
#278053
Poročilo s poti K24!
V soboto ob 21uri in 40 minut štart v Žerjavu. Ob 23h:49´sva prispela na Uršlo Goro. Pot je bila v glavnem kopna, le posamezni ostanki ledu.Od Uršle Gore do Smrekovca je pot popolnoma kopna in na poti nisva imela nobenih težav.Na Smrekovec prispela ob 03h:08´.Od Smrekovca do Raduhe so bile na poti ponekod zaplate starega snega, tako da je tudi ta pot potekala brez problemov. Na vrh Raduhe prispela ob 08h:30´.Z Raduhe do Bukovnika sva imel nekaj problemov samo med Durcami in Grohartom. Tu je še precej snega kateri se predira.Pri Bukovniku sva si privoščila malo oddiha z malico.Pot na Olševo je bila kopna in sva prispela na vrh ob 12h:30´.Z Olševe do Mrzlega dola je bilo tudi še kar precej snega, kateri se je prediral. Drugače do Kumra ni bilo nobenih težav.Pri Kumru sva se zopet malo okrepčala za zadnji vzpon na Peco.Na poti proti vrhu pece je tudi še nekaj snega katerega sva uspešno premagala in prispela na vrh Pece ob 17h:05´.Sledi samo še spust v dolino preko Pikovega in Mušenika do Žerjava kamor sva prispela ob 19h: 56´.Tako da sva za skupno pot porabila 22h:16´.
Tu so še slike s poti.
https://picasaweb.google.com/1117352879 ... ril201202#
Dodajam slike z Janezovega aparata.
https://picasaweb.google.com/1117352879 ... ril201203#
Uporabniški avatar
 zvone
#278107
Čestitke obema!

:laola :laola

Hvala za "informacije".

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 skitnica
#278114
zvone napisal/-a:Čestitke obema!

:laola :laola

Hvala za "informacije".

Lep pozdrav! Zvone

Hvala za čestitke!
Uporabniški avatar
 janezs
#279494
Pozdravljeni, vsi, ki si zelite prehodit K24.
Dan se je raztegnil preko 15h, bo se se za dobre polj ure, potem pa ? Pocakajmo, da skopni novo zapadli sneg, prej je bila pot skoraj kopna. Sedaj ni tako pomembno v katero smer zaceti, vsak si naj sebi izbere, tisto ki misli, da jo bo lazje premagal.Vsaka smer ima dobre in slabe lastnosti. Tezava lahko nastane ponoci na Peci, ta je odvisna od gostote megle. Pot je treba res dobro poznati ,vsaj na odcepih in delih ki ni vidna steza. Cel krog sem kar precej dobro ocistil in markiral (ni se cisto gotovo, delal pa sem ze okrog 150h.) Mene sedaj zuli mesec FEBRUAR, ker sem kljub celo zimskemu dezurstvu, pregazil vsak novi zapadli sneg,tudi veter je nama pridno nanasal sneg nazaj v gaz. Romana je upraviceno rekla, da bi rada sla se kam drugam. Tako mi sedaj manjka se mesec februar in bi imel prehojeno K24 v vseh mesecih v letu. Sedaj me pa malo "tisci" kdaj se bom podal na 20 jubilejni pohod. No, sedaj to ne bo problem, saj noc je kratka, temperature visoke in tudi koce bojo odprte( jaz imam skoraj vedno spremstvo avtomobila). Celotni krog se da hitro prehoditi in celo za kaksen postanek se najde cas, tako da ni potrebno teci. Za tiste, ki tecejo ali so kako drugace aktivni, je pa za njih to, tako mala malica. Pa naj bo dovolj, ce koga kaj zanima naj vprasa. Lp
Uporabniški avatar
 zvone
#279510
janezs napisal/-a:Pozdravljeni, vsi, ki si zelite prehodit K24.
Dan se je raztegnil preko 15h, bo se se za dobre polj ure, potem pa ? Pocakajmo, da skopni novo zapadli sneg, prej je bila pot skoraj kopna. Sedaj ni tako pomembno v katero smer zaceti, vsak si naj sebi izbere, tisto ki misli, da jo bo lazje premagal.Vsaka smer ima dobre in slabe lastnosti. Tezava lahko nastane ponoci na Peci, ta je odvisna od gostote megle. Pot je treba res dobro poznati ,vsaj na odcepih in delih ki ni vidna steza. Cel krog sem kar precej dobro ocistil in markiral (ni se cisto gotovo, delal pa sem ze okrog 150h.) Mene sedaj zuli mesec FEBRUAR, ker sem kljub celo zimskemu dezurstvu, pregazil vsak novi zapadli sneg,tudi veter je nama pridno nanasal sneg nazaj v gaz. Romana je upraviceno rekla, da bi rada sla se kam drugam. Tako mi sedaj manjka se mesec februar in bi imel prehojeno K24 v vseh mesecih v letu. Sedaj me pa malo "tisci" kdaj se bom podal na 20 jubilejni pohod. No, sedaj to ne bo problem, saj noc je kratka, temperature visoke in tudi koce bojo odprte( jaz imam skoraj vedno spremstvo avtomobila). Celotni krog se da hitro prehoditi in celo za kaksen postanek se najde cas, tako da ni potrebno teci. Za tiste, ki tecejo ali so kako drugace aktivni, je pa za njih to, tako mala malica. Pa naj bo dovolj, ce koga kaj zanima naj vprasa. LpJanez!

Hvala za "razsvetljavo" proge!

Kapa dol!

:clap: :clap: :clap:

Upam, da se kje na K-24 tudi srečava (po dolgem času)!

Srečno na vajinih "pohajkovanjih".

Lep pozdrav! Zvone
Uporabniški avatar
 janezs
#279519
Pozdravljen ,Zvone
Upam, da se res kje srecava in ti s spostovanjem sezem v roko. Lp.
Uporabniški avatar
 janezs
#279522
Pozdravljen Gorski
Vse je odvisno od vremena, naj bi to bilo se v maju. Vegetacija se ni v razmahu, tako ostanejo noge suhe. V mislih imam visje travniske predele. Lp.
Uporabniški avatar
 zvone
#279530
janezs napisal/-a:Pozdravljen ,Zvone
Upam, da se res kje srecava in ti s spostovanjem sezem v roko. Lp.


Hvala Janez!

Enako tudi z moje strani!

Vajina "E6" ( in tudi marsikaj drugega) je nekaj izjemnega in lepo bi bilo slišati kaj o tem
"iz prve roke".

Želim ti veliko veselja in užitkov pri 20-tem naskoku čudovitega K-24 ter pri ostalih pohodih.

Tudi sam načrtujem obisk K-24 "v kratkem". Mogoče pa se le srečava.

Srečno in lp. iz Maribora! zvone
Uporabniški avatar
 janezs
#279538
Ja Zvone nikoli se ne ve, kaj je pred nami. Vec o pespoti E6 lahko pogledas pod naslovom romana, janez E6. Lp.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#279544
Če bo med tednom, si vzamem dopust :D
in seveda, če bo pravočasno obvestilo in če me vzamete s seboj in če ...
Uporabniški avatar
 gorski
#279549
Pozdravljen Gorski
Vse je odvisno od vremena, naj bi to bilo se v maju. Vegetacija se ni v razmahu, tako ostanejo noge suhe. V mislih imam visje travniske predele. Lp

no,k bo datum določen se pa spet slišmo,!!
LP
 hoja
#279591
Me tudi mika,pa še kako!Sicer se pred vami,legende,počutim majhno :? in se sprašujem,če sprejemate žensko družbo :?: :?:
Lp hoja
Uporabniški avatar
 zvone
#279628
janezs napisal/-a:Ja Zvone nikoli se ne ve, kaj je pred nami. Vec o pespoti E6 lahko pogledas pod naslovom romana, janez E6. Lp.


Hvala Janez!

Sem "malo pogledal"...

Za pregled "vsega" v dnevniku bom rabil kar nekaj "deževnih dni"...

Za videno, pa še enkrat "kapa dol"...

Srečno in lp obema! zvone
Uporabniški avatar
 zvone
#279631
ZdravkoC napisal/-a:Če bo med tednom, si vzamem dopust :D
in seveda, če bo pravočasno obvestilo in če me vzamete s seboj in če ...


ZdravC!

Pripravi se!

Jaz sem danes začel "šparati" za nakup novih copat (bos ne morem tja)!
Če jih kupim jutri - grem že jutri!

lp. zvone
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 32

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA