Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

No, tudi jaz sem bila kot punca (ali pa pač ne zato :wink: ), najšibkejši člen naše trojke, ampak ker vedno rada dam 100% od sebe (ali pa še kakšnega več, če le gre :wink: ), se lahko samo zahvalim fantoma za rahlo pomoč v zadnjih klancih :D Samo rahla opora zadaj na hrbtu, pa je takoj par kilc teže majn :mrgreen:
Je pa seveda prav, da imajo vsi člani trojke enak pogled na to zadevo.
Skratka moje prve dolge trojke so bile super :laola
 glumac
Darja napisal/-a:Zanimivo je, kako imamo različen pogled na tek v trojkah. Sploh pri mešanih je to še bolj izrazito, kjer smo dečve navadno najšibkejši član ekipe, kar pa seveda ni nujno. Zame je merilo medsebojnega sodelovanja in enotnosti ekipe v tem, da se prilagodi najpočasnejšemu tekaču in ga tudi počaka, če je treba. Z nasmehom in brez slabe volje. Prvega, ki bi prišel z idejo, da bi me navezal na štrik in vlekel čez Golovec, bi s tem istim konopcem nažgala po riti. Fejst, hahaha.

Jest sem pa sam hotel mal pomagat porint :oops:
Tudi sama sem bila daleč najšibkejši člen in sem ob tem, ko sem ostala sotekača s pogledom v zadnjo plat lovila, že na 14 km pregorela in potem 8 km pred ciljem od sotekača dobila še stavek, da ne gremo čez cilj (zaradi krepko slabega časa). Takrat pa mi je vse dobesedno padlo dol in ulile so se solze. No po kuliranju glave (enemu od sotekačem), smo ciljno črto sicer prečkali vender je pri meni tisti grenak priokus pač ostal. Ne pa želja in volja, da se naslednje leto ponovno preizkusim na isti dolžini, če mi bo uspelo sestavit polžjo ekipo :lol: :lol: .
Uporabniški avatar
 pajo
levinja70 napisal/-a:Tudi sama sem bila daleč najšibkejši člen in sem ob tem, ko sem ostala sotekača s pogledom v zadnjo plat lovila, že na 14 km pregorela in potem 8 km pred ciljem od sotekača dobila še stavek, da ne gremo čez cilj (zaradi krepko slabega časa). Takrat pa mi je vse dobesedno padlo dol in ulile so se solze. No po kuliranju glave (enemu od sotekačem), smo ciljno črto sicer prečkali vender je pri meni tisti grenak priokus pač ostal. Ne pa želja in volja, da se naslednje leto ponovno preizkusim na isti dolžini, če mi bo uspelo sestavit polžjo ekipo :lol: :lol: .

Če ne bi bila naša ekipa že tako enotna za drugo in še kako leto v naprej.... Čeprav smo prvič tekli skupaj je bilo dovolj še za nadaljne teke. :clap:
Uporabniški avatar
 pementos
levinja70 napisal/-a:Tudi sama sem bila daleč najšibkejši člen in sem ob tem, ko sem ostala sotekača s pogledom v zadnjo plat lovila, že na 14 km pregorela in potem 8 km pred ciljem od sotekača dobila še stavek, da ne gremo čez cilj (zaradi krepko slabega časa). Takrat pa mi je vse dobesedno padlo dol in ulile so se solze. No po kuliranju glave (enemu od sotekačem), smo ciljno črto sicer prečkali vender je pri meni tisti grenak priokus pač ostal. Ne pa želja in volja, da se naslednje leto ponovno preizkusim na isti dolžini, če mi bo uspelo sestavit polžjo ekipo :lol: :lol: .

ta tvoj sotekač je en čist zafrustriran idiot ... in brez čustev
pementos napisal/-a:

ta tvoj sotekač je en čist zafrustriran idiot ... in brez čustev

Se povsem strinjam, kak bednik mora to biti. Po moje še iz otroštva frustracije vleče. Pa saj smo v 99,9% vsi neki rekreativci ljubitelji teka (eni hitrejši, drugi počasnejši ...) in pri teku trojk so zagotovo v ospredju solidarnost,timski duh, druženje, tovarištvo, zdravje, ... ne pa neko teženje in stresanje jeze na sotekače, "prijatelje".

LP

V 60ih letih ko so na Poti ob žici namesto sedanjih trojk tekmovale petorke vseh pet tekmovalcev je moralo nositi 12kg bremena v nahrbtniku in vsak svojo puško na rami.
Slika
Podelili so medalje za prva tri mesta, vendar najbolj vredna in častna nagrada tekmovanja je bil poseben kipec, katerega je prejela ekipa ki se je izkazala z največ požrtvovalnosti, tovarištva in medsebojne pomoči!!!
Slika
In še zanimivost:
Je pa dejstvo da so to častno nagrado kasneje ukinili, ker so jo tekmovalci začeli zlorabljati in so načrtno nosili zdravega tekmovalca in celo trenirali tek s tekmovalcem na nosilih.....
Uporabniški avatar
 Sončka

Ljudje smo res čudne zverce, že dolgo nekako sumim, da je tako. :-) In potem se še sekiramo včasih zaradi takih prenapetežev in prevzemamo krivdo. Bravo za odločitev za drugo leto!

Levinja, če boš drugo leto hotela bit 100% NE-NAJŠIBKEJŠI člen, grem jaz s tabo :D .
Čestitke za vztrajnost, da si vseeno šla do cilja :laola .
Uporabniški avatar
 mrzli
Letos moje druge Trojke, lani prve, seveda dolge :D . Na progo sem se podal v družbi nežnejšega spola, Nataše (Tilcare) in moje boljše polovice Slavke :D . Cilj nam je bil da progo pretečemo in predvsem uživamo ter da z Natašo pomagava moji boljši polovici, da prvič preteče takšno razdaljo, seveda brez obremenjevanja s časom...in uspelo ji je, nam je, BRAVO Slavka :clap: :laola in Nataša, super smo bili...
Meni je Tek trojk ena najlepših tekaških prireditev in namen tega teka predvsem druženje, uživanje v teku, brez obremenjevanja z rezultatom....saj mislim da je zadosti drugih tekov, kjer lahko poizkusimo svoje tekaške sposobnosti....zato ne razumem tistih, ki stresajo jezo na šibkejše, sploh so to ponavadi taki, ki že imajo ogromno medalj in pokalov...
Zakaj ne bi vsaj ene tekme na leto tekli za uživanje, druženje, brez obremenjevanja z rezultatom in časom...zato šibkejši, ne se sekirat, drugo leto izbrat sebi primerno ekipo (seveda brez takšnega, ki mu bo važen samo rezultat) in seveda gremo tadolgo 29-ko...

In seveda čestitke vsem, ki ste uspešno opravili s to kr težko progo :clap:

Letos je nekam slabo s fotkami, sploh se ne najdem na nobeni pred ciljem, a kdo ve so kje še kakšne.... :D

Lepo se imejte in uživajte v teku :laola in se vidimo v Radencih...
spela* napisal/-a:Tomaž, zelo zanimivo! Od kod ti ti podatki? Iz kakšne knjige? (Sem zainteresirana, da bi jo prebrala.)

spela*, to je moj hobi, zbiranje in dokumentiranje vsega kar je povezano s Pohodom ob žici od leta 1957 dalje... počasi postajam živa enciklopedija :lol:
Imam kar nekaj knjig, zbornikov, brošur, ur.listov,...... in podobnega materiala iz katerih dobim podatke.

Se bova zmenila za izposojo kakšne knjige... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA