Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 dexi27
Vreme napisal/-a:
dexi27 napisal/-a:
Vreme napisal/-a:
Naše ceste pa so tak pojem zase, no čeglih tota je še kar spodobna, probaj enkrat od Jurija pa do Pesnice čez Kungoto boš vido ka je to... Makadam na Pohorju je boljši :mrgreen:

Kdaj pa si se nazadnje vozil tu čez? Toti breg čez Kresnico namreč poznam, pa razen tistega strmega vzpona mislim, da ni hujšega :wink:

Pa ne mislim, da je breg, ampak cesta je popolnoma hin :--(

Če pa češ brcat v breg pol pa na Roglo :wink:
Pravi breg je Donačka, Boč, Janški vrh. To so klanci, kjer prestavim na prednjo tretjo šajbo (30 zob). Na poti na Donačko goro se cesta na 2400 m dolžine vzpne za 300 višinskih metrov. Parkrat prav zategne. Uf... :roll:
Sin Leon pa pride gor z kompaktko. 8) Jaz bi težko, ali pa ne bi!
Pohorje pa ima dolge manj strme klance, kjer gre s sprednjo šajbo 39 z lahkoto. Ta teden je šlo na Areh iz Hoč 39-21 od začetka do konca. Klanca na Roglo in Tri kralje sta sicer bolj strma, pa vendar gre z spredno šajbo 39 zob brez problemov (zadaj pa 27 na najbolj strmih delih).
To sem jaz. Profiji in bolje trenirani pa imajo druga merila, in druge zobnike in ...
:D
 wind
bobsaap napisal/-a:2km segrevanja, 10 x 200m šprinta v klanec, 2km izteka!
Ni mi bilo lahko! :)

Verjamem. Ampak je potem fajn, ko v naslednjih tednih opaziš, da si hitrejši na račun tega "mučenja", kajne? :mrgreen:

Včeraj: 290 sklec (28, 37, 38, 37, 30, 26, 23, 71). Med serijami 1 min pavze, razen pred zadnjo konkreten odmor 9 min in potem do konca.

Danes: razgiban tek 7,3 km, 134 viš.m., 4:28 min/km = PB na tej progi.

So lepi taki dnevi, ko je opazen konkreten napredek. :D
Uporabniški avatar
 tae
Tale tvoj zapis me je pritegnil in navdušil.

wind napisal/-a:Včeraj: 290 sklec (28, 37, 38, 37, 30, 26, 23, 71). Med serijami 1 min pavze, razen pred zadnjo konkreten odmor 9 min in potem do konca.

Najprej me zanima kakšne sklece izvajaš (ozke, široke, na dlaneh, na pesteh, z nogami dvignjenimi,...)? Potem v kakšnem ritmu (kako hitro)? In nazadnje čemu takšne številke tvojih ponovitev (je bilo to po občutku kolikor je pač šlo ali se držiš kakšnega programa)? Čudno se mi namreč zdi zakaj si v 1. seriji naredil 28 sklec in ne 30, pa zakaj potem ne 40 in tako naprej. Jaz grem ponavadi vedno na cele številke.

Drugače pa čestitke za 71-ko. S tem glede na tvoja leta spadaš v vrh povprečne moške populacije glede mišične vzdržljivosti.
Uporabniški avatar
 dexi27
Miroslav napisal/-a:Pravi breg je Donačka, Boč, Janški vrh. To so klanci, kjer prestavim na prednjo tretjo šajbo (30 zob). Na poti na Donačko goro se cesta na 2400 m dolžine vzpne za 300 višinskih metrov. Parkrat prav zategne. Uf... :roll:
Sin Leon pa pride gor z kompaktko. 8) Jaz bi težko, ali pa ne bi!
Pohorje pa ima dolge manj strme klance, kjer gre s sprednjo šajbo 39 z lahkoto. Ta teden je šlo na Areh iz Hoč 39-21 od začetka do konca. Klanca na Roglo in Tri kralje sta sicer bolj strma, pa vendar gre z spredno šajbo 39 zob brez problemov (zadaj pa 27 na najbolj strmih delih).
To sem jaz. Profiji in bolje trenirani pa imajo druga merila, in druge zobnike in ...
:D

Rogla, Donačka, Boč in podobne asfaltne zadeve jaz obvladujem s specialko (compakt) :mrgreen:

Gorca pa imam samo za makadamsko podenje po Pohorskih cestah al pa po Konjiški gori :wink:

In ker ima pač Vreme bolj cestno varjanto sem mu pač predlagal npr. Roglo, je pa Areh iz Hoč tud super zadeva :laola
RAP 150 - Dirka čez Pohorje
150,5 km cestnega kolesa, 5:05:07, 29,6 km/h, okoli 2000 višinskih metrov.
Sonce, vroče, veter. Čudovito.
Z pravo taktiko uspel izboljšati lanski rezultat za 13 minut.
8)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 120

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA