Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 runner
vidim da ga dosti poznate ... Ruglja namrec.
Meni se zdi provokativen. In mislim, da to dela nalasc. Ce pa se 5% prime kar pove je super. Sport pri odvajanju je nekaj kar res pomaga.
Pri njemu partner (oz. cela druzina) odvisnika mora sodelovati. Potem pa knjige. Hej on ti kar lektiro prepise! Pa izleti, sex... to je zelo zanimiv clovek, bi rekel. Sovinist je, sexist, provokator... he he (kaj nismo mi vsi)...
Zakaj ga kdo, ki ga pozna, ne povabi na forum? Slisal pa sem da tudi zahteva, da vsi clani druzine dvignejo izobrazbo za eno stopinjo. Je to res?
Mislim da bi ga bilo zanimivo povabiti na kak tek/predavanje/analizo sam me je strah da se ne bi spickali ... :-/?
Pol pa bo, ko pravi N-tin ata... "saj samo debatiramo"
:-P
Uporabniški avatar
 Tuli
runner napisal/-a:vidim da ga dosti poznate ... Ruglja namrec.
Meni se zdi provokativen. In mislim, da to dela nalasc. Ce pa se 5% prime kar pove je super. Sport pri odvajanju je nekaj kar res pomaga.
Pri njemu partner (oz. cela druzina) odvisnika mora sodelovati. Potem pa knjige. Hej on ti kar lektiro prepise! Pa izleti, sex... to je zelo zanimiv clovek, bi rekel. Sovinist je, sexist, provokator... he he (kaj nismo mi vsi)...
Zakaj ga kdo, ki ga pozna, ne povabi na forum? Slisal pa sem da tudi zahteva, da vsi clani druzine dvignejo izobrazbo za eno stopinjo. Je to res?
Mislim da bi ga bilo zanimivo povabiti na kak tek/predavanje/analizo sam me je strah da se ne bi spickali ... :-/?
Pol pa bo, ko pravi N-tin ata... "saj samo debatiramo"
:-P

No , osebno jaz Ruglja ne poznam , poznam pa filing kako je , ce nehas piti , kaditi , se prenazirati , buliti tv ....Problem je pac v tem da imas na izbiro pac 2 moznosti : ali je clovek neki na pola , ali pa se odloci da nekaj ukrene popolnoma !.....Pac danasnji cas terja , da moramo bit neki na pola , da se pac z nami lazje manipulira - itak je folka prevec ! In ker studiram pravo ( pa nocem bit zaljiv ali ohol! ) se strinjam z naslednjimi dejstvi : drzava bo cloveku vedno zagotavljala , da bo imel v izobilju : 1. Alkohol , 2. psihofarmake ( zdravila proti depresiji , shizofreniji , ..itd - zadaj se skriva gigantska dobickonosna farmacevtska intustrija z miljonskimi dobicki !!!) , 3. veliko hrane , 4. lagodnost , 5. hitro sexualno potesitev , 6. ( najpomembnejse ) - demokracijo ( navidezno ) , taksno ki zdaj vlada v Republiki Sloveniji ...Zal , to je pac resnica , vse drugo je navadno natepavanje ....Pac ce se clovek odloci da ne kadi , potem naj stoji za tem , ne pa da sebe pogosto nezavedno - farba :oops: :oops: ...Osebno runner nic proti tebi - govorim na splosno , pac najvecji sovinizem se dogaja na neki drugi ravni - na sublimirani ravni ( preobrazeni ) , namrec moski so dan danes - metro sexualci ( kar je neke vrste skrit napad na vse mocnejse zenske ,ki z lahkoto obvladujejo moske ), osebnost tega moskega pa je podobna osebnosti - pred kratkim rojenega kozla , ki ne zna drugace zivet , kot v vlogi velikega narcisa - ( na zalost niti sam ne ve , da ima najraje mamico ) , mamice pa seveda niso nikoli krive ,ker so pac mamice ( cankarjanske mamice ) ,ki v 80 % pohabijo svoje bebike - naredijo jih nalasc za demokraticno drzavo - alkoholike ( ker se ne znajo spopast z zivljenjem ) , mamilase ( isto ) , obseden z sexualnostjo ( isto) , kajenjem ( oralni uzitek - po psihoanalizi oralna faza - se omamljajo z ustmi , kot bi se vedno sesali mamicine prsi ) itd....Ocetje so pa ali odsotni , sli pijanci ali fukaci , ali jebivetri.Tako atek in mamica zapecatita usodo ! In tako se rojeva nova moda : moda lagodja - komaj zdaj razumem , da beseda lagodje ne pomeni ( kr neki malo lazje ) ampak sublimirano PATOLOGIJO celotne druzine , druzbe....In ce pac nekdo to odkrito pove : hja bolj mi je sovinit pijanec , ki pretepa zeno in otroke , da bodo usode do konca zavozene , kot pa - zame vsaj - izredno nacitan , skozi 40 letne studije patologije - dr. rugelj ....Hja , seveda se narcisek boji taksnih izjav , ker pac ( nezavedno sluti ) svoje ubostvo , kokodakarstvo - in se revcek mora nekako braniti - se enkrat - nic osebnega !! govorim na splosno !!

Za konec pa : nas vrli pravni sistem pac z veseljem to patologijo podpira in samo polom lahko prinese konec ( ali pa kaksna pametna vlada , ki pa je ni na vidiku ) !! :idea: :idea: :idea: Po drugi strani pa mladi nimamo dela in ga bo vse manj - tudi to ni kr neki ampak je interesni pojav !! :!:

pa lepo spanje :D
Uporabniški avatar
 runner
Tuli
No lepo sem sanjal in potem zjutraj preberem ta tvoj čustveni izbruh.
Žal nisem imel časa da ti takoj odgovorim. Četrtek je bil "hud" in TGIF je pred vrati. Čeprav si dvakrat poudaril, da ne misliš na me osebno in da govoriš splošno - ostaja dejstvo, da sem jaz napisal prejšnji post o Ruglju, ki te je sprovociral. Zato ti tudi odgovarjam v tej temi, ki naj bi opisovala cilje in mogoče sva malo off topic. Nič ne de, forumovci so marsičesa hujšega navajeni (joooj tenerifee kad te uhvatim...) tako, da nama bodo oprostili. Mogoče bi vse skupaj bolj sodilo v ZS ampak mi se zdi pomembno, da javno odgovorim. Ne zato ker se čutim izzvanega (poklicanega), temveč je tvoj post odlična iztočnica, da povem kaj mislim o temah, ki si jih načel.

Jaz bom se v tem odgovoru obračal direktno tebi. Domnevam, da si mlajši od mene (ker si študent prava), nadpovprečno inteligenten in zelo nezadovoljen z okolico, ki te obdaja. Če pa sva se slučajno spoznala na kakšnem teku - se ti opravičujem ker se te ne morem spomniti. No sedaj pa moja replika. Uh ta bo dooooolga ...

Država in "polovični" človek:
Praviš da bo država vedno zagotavljala človeku alkohol, antidepresive, hrano, sex (ko bi vsaj :-)) in navidezno demokracijo. Nočem preveč razpredati o državi (ampak bom mogel malo), ker ta ista država me se je hotela rešiti (deportacija stari! Leta 95 - rešilo me je dejstvo, da sta mi žena in sin državljana Slovenije in da me niso smeli ločiti od družine). Bil sem nezaželen. Preveč gobcav… (to sem še vedno) chefur čigar inteligenca jih je motila. No na koncu (po sedmih letih) so popustili in sedaj sem tudi jaz polnopravni član (državljan). Juhu! Plačam davke in dam "caru" točno toliko kol`k ga pripade in niti tolarja več. "Car" mi pa da policijo (ki pride vedno prepozno) in gasilce (ko je vse izgorelo)… Da ne govorim kaj mi da zdravstvo, ki ga plačujem. Vprašam se: "Kaj jaz tukaj lahko naredim?" Bore malo – se ponudi odgovor. In to je dejstvo. Tudi vojno v Bosni nisem ustavil. Pa sem se trudil… (politično, humanitarno… samo v vojno nisem šel čeprav bi na tem področju največ lahko naredil glede na moj military background). Ene stvari so pač močnejše in ti (ali jaz) nimamo veliko vpliva na njih. Ampak stari, jaz imam svojo državo (Runnersland :-) in svojo družino. Tukaj pa postavim en veliki kitajski zid. In tam sem jaz "car". Tu gre za vpliv. Koliko daleč jaz lahko vplivam. Če vidim, da ne morem vplivati se mi je zaman sekirati. (`Bem ti duš un kreten Bush je spet zmagal) Trudim se in vedno se bom, da ta moj krogec vpliva povečam. (nek se čuje moj glas). Imam ogromno prijateljev. Pravzaprav ogromno prijateljev niti ne... Ta pravih je malo. Imam pa veliko PRAVE RAJE (težka Sarajevščina :-). Mislim, da je to potrdilo kako uspešno širim ta moj krogec. Torej, bistvo... trudim se razširiti vpliv, da lahko kaj globalnega spremenim in to je delo za CELEGA človeka.

Metrosexualci, narcisoidnost, kajenje:
S tem, za me novim, pojmom – metrosexualec sem se prvič srečal prav v :polet-u. Potem pa še en glupi prispevek na TV sem videl in to je vse. S tem se ne obremenjujem, za me samo še eno predalčkanje. Verjetno so ljudje raje lepi kot grdi. Kaj verjetno – sigurno. Tudi na TF to šteje (dve nominaciji: kdo je najlepši in kdo ima najboljši telešček). Ha, ha - seveda tudi forumovci smo narcisoidni. Osebno bi lažje glasoval kdo ima najlepše oči. Kdo mi najlepše diši (uh to pa ne smem povedati ker bo svašta! ;-). Kdo poje, (singing not eating bajsi) :-) Hmm vidiš - čuden sem. Cunje, ki pa jih nosim so mi pa popolnoma nepomembne. Samo da so čiste in dišeče. Aha! Pa smo spet pri vonjavah. Cigareti! Hah! Zadnjič sem sanjal, da kadim. Čutil sem vse!! (takoj se spomnim Mikijevga prispevka o dekletu ki poljublja cigaret)... Torej, čutil sem vse. Dotik na ustnicah. Šušljanje cigaretnega papirja med prsti in tisti občutek, ko se ti čik zalima med kazalcem in sredincem. Pekoči dim na jeziku (garant sem sanjal Marlboro rdeče) pa inhalacija... aaaah po pljučih se mi je razlil dim in potem izdih. Piiiiihhhhh. Noro! Ko sem se zbudil sem imel tako slabo vest, da ti ne morem opisati. Zakaj sem to naredil. Zakaj sem prižgal. Koja sem jaz 3.14čka! In potem (po parih sekundah) ugotovim da sem to vse sanjal! Šhit kaj sem bil vesel. :-) Ah ne znam jaz to tako lepo opisati kot Fotr. Sigurno pa je, da je to povezano s usti. Sigmund bi sigurno našel povezavo z materjo in sexom. Bah ma on bi tudi avtomobilske brisalce povezal s sexom. Če malo razmislim sploh ni težko – ljubčka na levo joško, ljubčka na desno joško, na levo, desno, levo-desno ... eto ti povezave! :-)
Resno, jaz mislim da je to zato ker smo sesalci. Dojenček vse proba s usti ne samo mamina nedra. Ko sem šel s enim dobrim jaranom na trening apnee mi je povedal dejstvo, da možgani zaznajo vodo z receptorji, ki so okrog ust. In dokaz? Rezultati v suhi apneji so bistveno slabši kot če samo lice potopiš v vodo.
In bistvo... Ljudje so različni. Eni so 3.14zde. Drugi jarani. Eni se lišpajo in so resnično narcisoidni. Drugi smrdijo po znoju. Jaz se trudim imeti jih rad takšne kakšni so. Priznam tukaj bi se moral izboljšati. Večkrat se ujamem kako se matram prekrojiti nekoga. Eh saj bo.

Tuli, če si bral do tukaj, potem potrpi še malo. Konec je že čisto blizu. Praviš da mladi nimate dela. Siguren sem da misliš da ni dela v svoji branši. Jaz tudi ne delam v svojem poklicu za katerega sem se šolal od 13. leta. Nikoli nisem bil pa brez dela. Lažem! Nikoli nisem bil brez dela več kot dva tedna. Tudi takrat ne, ko sem bil ilegalno v Slo. (4 jebena leta). Mah pustimo te čudne čase. In državo in metro sexualce (to so tisti ki sexsajo v metroju). Raje gremo na pivo. Ne! Zdaj sem bolj lačen kot žejen. Greva na ene odlične čevape.

Jaz častim... :-P
 Lučko
runner napisal/-a:Ampak stari, jaz imam svojo državo (Runnersland :-) in svojo družino. Tukaj pa postavim en veliki kitajski zid. In tam sem jaz "car".

:clap: :cast:
runner napisal/-a:Imam pa veliko PRAVE RAJE (težka Sarajevščina :-).

:TF) :laola
:wink:
 Nataša
runner napisal/-a:Ene stvari so pač močnejše in ti (ali jaz) nimamo veliko vpliva na njih. Ampak stari, jaz imam svojo državo (Runnersland :-) in svojo družino. Tukaj pa postavim en veliki kitajski zid. In tam sem jaz "car". Tu gre za vpliv. Koliko daleč jaz lahko vplivam. Če vidim, da ne morem vplivati se mi je zaman sekirati.

uh, kakšna fajn razprava. Z veseljem bi in bom napisala kej na to temo, samo da najdem čas, saj kaj takega le vzame več kot običajno verbalno sranje po forumu (in JA, LOJZE, v službi sem!!! dauš pršparu na ZSju :wink: :lol: :twisted: )

v glavnem, to, kar si napisal, Runner, temu pravm mikro in makro svet. Če dobro pogledamo, se ta dva svetova včasih blazno razlikujeta. Prižgeš poročila in se lahko samo še razburjaš: Bush zmagal, Rugelj provocira, povsod poplave, potresi, trpljenje, vojne, teroristi, afere, bogati bogatejši, revni revnejši, propadajo tovarne, delovna mesta...skratka, cela štala. Včasih se res vprašam, ZAKAJ to gledam in potem si rečem, da MORAM biti informirana in se zavedat, v kakšnem svetu živim. In se trudim, da mi ne pride do živega, da do politikov ne gojim čustev ("jooooj, kako je mali Kučan simpaaaaatičeeeen, Janša je pa grd in po dolenjsk zavija, ne bom volu zanj" :wink: ), ampak izberem nekaj, kar vsaj prinaša spremembe in čemur je treba dati priložnost.

in potem - mikro svet, prava raja, kot bi rekel Željko, my people, ...skratka vse tisto, zaradi česar se nam ne strga, ko makrosvet dobesedno podivja. Ta mikrosvet si lahko naredimo neverjetno lep (pa naj se sliši še tako naivno, romantično, idealistično in kajvemkajše) in takrat postane neverjetno trden in ravno prav prepusten zid pred makrosvetom.

eh, tolk o tem, naprej pa...ko bo.
pa dobra ideja tole, o Rugljevem predavanju za TF...lahko bi blo precej konstruktivne debate... :lol: (loh pride tud moj fotr, da bomo "debatiral" :lol: )
Uporabniški avatar
 Tuli
No runner....ce me pa vabis na cevape pol pa z veseljem pridem :lol: :lol:

No morda res ni ta tema za tu gor in je malce uslo v katerokili smer pac ze , drugic bom raje pisal na un kanal " za cvekarije " ....Pa vseeno se strinjam z dolocenimi stalisci ( govorim runner tebi :D ) , osebno sem mlajsi od tebe in zato tudi premalo izkusen , tako da moje pisarije bolj zavzemajo teoretska stalisca ( ki pa so vsasih sinhrona z realnostjo ) pa spet ne vedno.

Skratka : popolnoma se strinjam s teboj oz tvoj odziv na , drzavo , druzbo- metrosexualci , narcisoidnost itd.itd.....Vse je kompleksen pojem ane , ampak dolocene smernice pa sigurno drzijo ( pac tiste ki se najveckrat ponovijo ) ....Seveda zdaj bi predolgo trajalo da bi prisli do dna ( ali sploh ne bi prisli ) , osebno sem hotel samo nekako " povzeti " nekatera Rugljeva stalisca ( ki se mi nekatera zdijo tocna ), ki se potrjujejo na dolgi rok , namrec ce bos kdaj bral njegove knjige , bos morda opazil , da so njegovega dela - samo del raziskav - ostalo pa je zbir znanja raznih mislecev , filozofov , psihologov, politikov itd . v preteklosti in danes .Tako je on ugotovil ( sej marsikdo je ze in se bo ), da se dolocene zadeve skozi cas ponavljajo in da nekatere nastajajo nove ( ali pa so te nove samo pod drugo preobleko ) .Bistveno kar bi pa rad povdaril je pa naslednje : zdi se mi ( kar pomeni da si samo predstavljam ) , da izhajas iz zelo dobrega osebnega nacela : prilagoditve , ki ga premore le redko kdo - ( ce si ostal v drzavi , ki je bila nasproti tebi represivna ) ; npr . nekdo bi pobral svoje cule in odsel kam drugam in tako spregledal bistveno - tukaj se nahaja drugo tvoje osebno nacelo - inteligenca;ker ; je to kar si naredil sijajno , saj morda najbolj v tem si na nek nacin enak Rugljevi filozofiji , on bi najbrz napravil in si izboril isto ( baje je gladovno stavkal 2 x nasproti komunisticnemu sistemu ) - on pac izbira skrajnosti. Poleg tega pa si tekac , kar te se bolj zapelje k njegovim idealom :P :shock: :roll: :x Mislim , da je razlika samo v nacinu predstavitve ....Vse kar sem napisal je relativno , ker lahko da sem blizu , lahko pa sem ga vdaril 10 svetlobnih milj ....V vsakem primeru mi ostane se vedno dolga dolga tekaska pot.....

Mislim pa da je Natasa kr zadela misel ( pa tut ti na zacetku z svojim zidom :) ) ki povezuje to vse skupaj v celoto : osebno tudi sam mislim da gre za nekaksno mikro in makro svet , dokler mikro svet klapa , ni potrebe ( prevelike ) da bi bil clovek jezen , uzaljen , udaren na makrosvet , a vcasih pa si ne moremo kaj , ker ravno makro svet rusi temelje mikro sveta , saj obratno niti ne more biti !! Tako je spet vazna druzina ( kot osnovna celica ) in poslihtani odnosi znotraj nje....Je pa to fuul dobra stvar ( tale druzina ) , zamisli se runner , koliko dobrega lahko das svojemu otroku , da bo ko bo odrasel , ponosno korakal po tem ( po freudu : trdem planetu :) ) in ga notranje ne bo zvijalo , cetudi ga lahko zunanje okoliscine zelo ovirajo ....Tak clovek po moje ima vse varovalne mehanizme in ni strahu pred ( alkoholizmom , drogami , dusevnimi boleznimi itd.....)

Ce pa gres kdaj pa kdaj na kaksen pircek pa tut ne bo konc sveta ane , se posebej , ce jes cevape ..... :piti: :toast: :beer: :drink :wc:
hehe Ajd runner....fajn laufaj ....
Uporabniški avatar
 Tjaša
Nezadržno in bliskovito se bliža novo leto, ki oznanja nov začetek. Zadnje dni je zima že pokazala svojo slabo podobo s sivino, meglo, mrazom in ledom in v nas prebudila črnogledost, utrujenost, naveličanost, brezvoljnost. Imamo upravičen razlog, da zavaljeni v fotelju, grizljamo čips in buljimo v TV ekran, čeprav na sporedu ni nič zanimivega. :shock: No, samo s čipsom nismo zadovoljni, prileglo bi se še nekaj sladkega, potem še nekaj kislega …., nikakor ne moremo zadovoljiti vseh naših prehranjevalnih potreb, ki se stopnjujejo do te mere, da zaradi tiščanja glave v hladilnik staknemo še angino, četudi nam je bilo z gripo prizanešeno. :oops: To je šele začetek, ki v svoji ekspanziji nezadržno vodi v depresijo ob koncu februarja.
Takrat si prvi močnejši sončni žarki izborijo svobodo, sprva sicer še sramežljivo, a vendarle učinkovito. Tudi v nas se prižge iskrica novih želja, drobne radosti ožarijo našo dušo prežeto z naveličanostjo in turobnostjo. Vleče nas ven, kar na enkrat smo polni novih načrtov, seveda takšnih, ki jim niti slučajno nismo dorasli. Nezadržna želja po sončnih žarkih nas vleče v naravo, zaželimo si, da bi bili fit in seveda, da bi imeli kar nekaj kg manj. :D

Torej CILJ: shujšat! In seveda več gibat! In to z danes na jutri!

Ves optimizem, ki ga je prebudil sončen dan izgubimo že, ko nase vlečemo pretesne hlače, ker smo med zimskim spanjem pridobili nekaj kg. S težavo zapnemo gumb v pasu, seveda če nam uspe trebuh prilepiti na hrbtenico. Pravi »raj« se začne, ko med sprehodom zaradi tiščanja hlač s kratkimi vdihi lovimo prepotreben kisik in zaradi napora ne zaznavamo več s soncem ožarjene narave.
Domov se vrnemo razočarani, ker je življenje spet izgubilo ves sijaj in spet se najdemo v udobnem in varnem objemu domače melanholije, oblečeni v razvlečeno trenerko, primerno za poležavanje, ki nas ne opozarja na grehe zadnjih mesecev, let , … na levi strani omara s sladkarijami, na desni hladilnik s preostalimi dobrotami… In si postrežemo, da ubijemo tisto nezadovoljstvo, ki se kopiči. :--( ZAČARANI KROG, ki dobiva vse večji obseg tako v kilogramih kot v trajanju.

In kje je rešitev? Začnite DANES :!: Do novega leta je malo manj kot dva tedna. Kratko obdobje, ker čas beži, a dovolj dolgo, da boste v novo leto stopili motivirani in pripravljeni na nove cilje. Verjetno v tem letu ciljev še niste imeli, zato tudi porazov ni, lahko pa veliko storite za nov začetek. Saj vam ne manjka veliko, le drobna motivacija :wink: : morda vsakodnevni enourni sprehod po sivi okolici, ki vas bo oznojil in izboljšal vaše razpoloženje – verjemite sivina skozi okno je videti temnejša kot na cesti,… morda še neodvita čokolada, ki bo ostala nedotaknjena, vam pa se bo s tehtnice zasmejalo pol kg manj! Med sprehodom, ko vas nihče ne vidi, potecite malo, kar tako, za hec – pravite, da niste tekli že od otroštva dalje… poskusite, srce vam bo neskončno hvaležno že tisti trenutek, čeprav se vi ne boste počutili tako! Iz desetih korakov teka, jih kmalu nastane dvajset … nato minuta, potem dve… kasneje preide v navado, ki se šteje v kilometrih. :rol:

Tudi na sprehod se je težko odpraviti, če nimate konkretnega cilja, npr. boljše počutje je običajno nekaj imaginarnega, pa pojdite za začetek peš v službo, v trgovino, po drugih opravkih, po stopnicah do stanovanja… Ko boste začutili blagodejen vpliv razgibanosti telesa, bo vaš cilj postal prav boljše počutje.
Sprva boste ubirali samotne poti, da ne bi srečevali poznanih ljudi, ki bi utegnili opaziti, da ste nekaj v življenju spremenili. Še posebno, če boste hodili »za zdravje«, kar pomeni intenzivnejše, ali morda vmes malce tekli, boste skušali preprečiti vsakršno zadihanost ob morebitnem srečanju z znanci, pa tudi z neznanci. :oops: :oops: :oops:

Približno čez mesec dni se ta faza z vztrajnostjo prelevi v fazo ponosa :P , da še vedno vztrajate s hojo, vmes že tudi tečete, da napredujete, čudne poglede na cesti boste začeli ignorirati in se poglobili vase. ……

Februar prinese več sončnih dni in daljši dan. Zdaj že tečete »za zdravje«, čeprav je vmes tudi nekaj hoje, a počutite se več kot odlično! Registrirate vsako informacijo na TV in drugih medijih v povezavi z zdravjem, rekreacijo, prehrano, športno obutvijo…, okupirate knjižnjico, kupujete knjige s tovrstno vsebino. Začnete razmišljati o nakupu tekaških copat, čeprav zavestno še odklanjate identiteto tekača, pa podzavestno že čutite, da ste »pečeni« :cast: . Tudi na cesti opazite, da so se kar naenkrat pojavili tekači, četudi jih nikoli prej niste opazili. Med množico informacij vam v uho udarijo tudi tiste o tekaških prireditvah, ne… saj ne mislite sodelovati, ampak zaznavate jih pa že, no… morda se jih boste udeležili kot navijač, gledalec…. Toda, ko ste enkrat tam…….!!! Med gledanjem, ploskanjem, navijanjem se v vaši notranjosti nekaj zgane, doživite nekaj čisto novega … zadovoljstvo ob gledanju teh zariplih obrazov iz kateri žari zadovoljstvo, zmagoslavje, sreča in ne da bi se zavedali začnete sebe vizualizirati kot tekača, ki priteče v cilj. :shock:

Zdaj ne tečete več samo za zdravje, tečete za svojo zmago…, morda za udeležbo na naslednji tekmi…., tako, za pokušino, merite čas, stopnjujete tempo….

Evo, ste že naši :TF)
Uporabniški avatar
 Lena
Tjaša, res si enkratna, da si dosegla tak napredek! Ne vem, ali ti je prav, ampak velikokrat omenim tvojo zgodbo komu, ki ne verjame, kaj človek zmore, če hoče. Omenim jo pa tudi zato, ker vsakomur povem, da si me ravno ti (in to pred natanko šestimi meseci) uspela prepričati, da sem ponovno začela razmišljati, ali ne bi še enkrat poskusila s tekom, kljub temu da sem bila 200% prepričana, da tek pač ni zame in nikoli ne bo.

Pa sem začela po tvojem nasvetu (in kasneje po nasvetih iz Poleta) - čisto počasi: 30 s teka, 90 s hoje, pa tako 12-15 krat, enkrat do trikrat na teden. Pa tako vsak mesec malo več teka in malo manj hoje, pa po tvojem nasvetu zaradi previsokega utripa še počasnejši tek (čeprav sem mislila, da se počasneje ne da). In sedaj? 6 - 7 km neprekinjenega počasnega teka, enkrat celo 9 km.

Nisem si zadala posebnih CILJEV, CILJ mi je bil napredek (vsak mesec malo več teka) in dokler je bil napredek, z MOTIVACIJO ni bilo problema. Tek mi je postal najlepši del dneva. Res da ne pretiravam, poskušam teči podnevi, ne po asfaltu, pa tudi ne v največjih nalivih in vetru. Sem najpočasnejša v našem koncu, a se nič ne sekiram, ti imaš pa sedaj hudo konkurenco med najpočasnejšimi.

In kaj je sedaj moj CILJ po tekaških šestih mesecih?
- vsak mesec preteči še kak km več, da začnem teči okoli Brda, in če bo vse OK,
- preteči 8,5 km v Sežani in se približati tvojemu lanskemu rezultatu.
Potem pa - kdo ve, kaj me prime? Pri štiridesetih je vse mogoče, a ne?

Tjaša, še enkrat ti čestitam za uspeh in hvala, da si me prepričala!

Lp,
Lena
Uporabniški avatar
 Tjaša
Lena napisal/-a: Tjaša, še enkrat ti čestitam za uspeh in hvala, da si me prepričala!

Lena, tudi tebi čestitke za TVOJ NAPREDEK in zelo zelo se veselim tvoje družbe na tekaških prireditvah v naslednjem letu - četudi bova tazadnji tekačici, bova pa najbolj klepetavi, kaj praviš? :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Lena napisal/-a:..... Pa sem začela po tvojem nasvetu (in kasneje po nasvetih iz Poleta) - čisto počasi: 30 s teka, 90 s hoje, pa tako 12-15 krat, enkrat do trikrat na teden. Pa tako vsak mesec malo več teka in malo manj hoje, pa po tvojem nasvetu zaradi previsokega utripa še počasnejši tek (čeprav sem mislila, da se počasneje ne da). In sedaj? 6 - 7 km neprekinjenega počasnega teka, enkrat celo 9 km......

Lena :wink: ,
tudi jaz sem priča, da si na pravi poti :wink: :wink:
Uporabniški avatar
 Lena
Tjaša, se vidimo v Sežani! Iz Kranja pridemo štiri novopečene (tekaški duh se nezadržno širi), ampak ostale tri najbrž ne bodo zdržale mojega "tempa". Če boš ti lahko, se pa priporočam za družbo. Med tekom ne čvekam prav veliko, s poslušanjem pa nimam težav.

Vlajko, hvala za spodbudo. Se vidimo na Brdu čez kak mesec ali dva?

Lp,
Lena
Uporabniški avatar
 Vlajko
Lena napisal/-a:Vlajko, hvala za spodbudo. Se vidimo na Brdu čez kak mesec ali dva?

Seveda se vidimo :juhuhu: , pa tečemo tudi in to lepo počasi, počasi.....če ne bo preveč snega. :wink:
Ah....kaj pa blebetam.. :roll: ., saj sva že dokazala, da skupaj premagava tako mraz, led kot sneg.... :wink: :D
 drej
Tjaša,
saj ni važno če padeš važno je da se pobereš, pravijo. Bo že držalo.

Jaz sem na letovšnjem ljubljanskem malem maratonu veliki poraženec. 2 uri 25 minut. Groooza. V moji glavi je 2 uri tista psihološka meja, pod katero se tek sploh začne. In sem tudi imel vse čase tam okoli.

In kaj sem začel jaz delat? Trenirat kakšna je minimalna količina treninga in da še ostanem pod 2 urama na 21 km. (ZAČEL SEM ZABUŠAVAT). 3x tedensko po 26 minut teka. In nič več. In mi je celo uspelo doseči 1 uro in 54 minut letos v Sežani.

No, končni rezultat je že omenjena katastrofa letos v Lj. In kaj zdej? Ja nič. Trenirat čisto od začetka. Začel sem vsak drug dan 15 minut, skoraj vsakič povečam za 1 minuto, sedaj sem pri 32 minutah, cilj je vsak drug dan 60 minut. In niti slučajno ne dosegam hitrosti, ki sem jih pred letovšnjo Ljubljano.

Dolsko odpade, ker moramo moški pretečt skor 15 km, kar je v tem trenutku mal preveč. Verjetno Vogrsko, tam nekje v sredini februarja, ker je glih prava razdalja, 11 km.

Kaj hočem povedat? Ko bom šel 2005 na lj. mali maraton mi bo težje teči, kot nekomu ki teče prvič. Pretekli rezultati obvezujejo.

Mogoče sploh nisem zadel bistvo teme.
 dragons
drej napisal/-a:Dolsko odpade, ker moramo moški pretečt skor 15 km, kar je v tem trenutku mal preveč. Verjetno Vogrsko, tam nekje v sredini februarja, ker je glih prava razdalja, 11 km.

Drej te moram razočarat ,ker tek v Vogrskem odpade tako da naslednji termin je 13.03.2005 in sicer Tek v Socerbu 10,5km.

Pa veliko uspeha pri treningu.
 drej
dragons,
aja? No, hvala za informacijo. Pol pa Socerb. Mogoče še bolje, ker bo druga proga in ne bom obremenjen s primerjavo časa s preteklim letom.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA