prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Kupil sem si Asics duomax gel športne copate za tek. Prodajalec od asicsa v Intersportu mi je svetoval, da so super za tek po gozdu in makadamu.
Bil je nek šdutent, a sem vseeno verjel.
Na koncu oziroma že na začetku, samo po dveh goznih tekih se je izkazalo, da pa mi noga v njih kar žari, ker je izgleda pretok zraka premajhen.
enostvano ne morem preteči niti treh kilometrov tako me noge pečejo.
Ali ima kdo kakšne podobne izkušnje z njimi.
Kaj naj storim, saj so copati v mojem primeru neuporabni, kaj takega se mi v vsej tekaški karijeri, tečem že več kot 20 let ni nikoli zgodilo.
Pa sem tekel že v tehnološko veliko manj naprednih copatih.

Hvala za nasvet
Lp Denis
Po tem, kar si napisal in po vsem brskanju in iskanju copatov, ki si jih kupil, dvignem belo zastavo! Premalo podatkov, da bi vedel, kaj sploh imaš.
Premajhen pretok zraka :?: Na osnovi dveh gozdnih tekov :?:
Kaj pa če so superge premajhne? Kaj, če je model spredaj preozek? Si jih pred nakupom vsaj preizkusil? Občutek na nogi je najvažnejši. Nekomu paše ena obutev, drugemu spet nekaj drugega. Vsekakor jih pred nakupom moraš stestirat :!:
In ne sedaj valiti krivde na prodajalca, odločitev je tvoja, na osnovi tehtnega razmisleka, kakšne superge potrebuješ, kako se ti prilegajo, kakšno številko potrebuješ (za tek vsekakor večje kot pri "zatahmašnih")...če res tečeš že 20 let, te morajo voditi izkušnje...
Tudi jaz verjamem, da so copati "super za tek po gozdu in makadamu". Vendar ne za vsakogar, ne za vsako nogo! Tu pa se mora odločiti vsak sam, po občutku!
Kot prvo, do sedaj se v vseh letih še nisem zmotil :!: Kot drugo...kmalu sem odkril, za kakšne teke mi določen model bolj odgovarja in tako sem ga potem tudi uporabljal.
Tukaj smo vsestranski tekači v prednosti! Mojih 8 parov je vseskozi izmenjaje aktivnih :!: A nobeden od njih nima izjemne kilometraže, čeprav najstarejši štejejo že kar lepo število let. Vsak par za terene, na katerih se počuti res domače.
:lauf: :juhuhu:

LP
vencelj napisal/-a: Kaj pa če so superge premajhne? Kaj, če je model spredaj preozek? Si jih pred nakupom vsaj preizkusil? Občutek na nogi je najvažnejši. Nekomu paše ena obutev, drugemu spet nekaj drugega. Vsekakor jih pred nakupom moraš stestirat :!:
In ne sedaj valiti krivde na prodajalca, odločitev je tvoja, na osnovi tehtnega razmisleka, kakšne superge potrebuješ, kako se ti prilegajo, kakšno številko potrebuješ (za tek vsekakor večje kot pri "zatahmašnih")...če res tečeš že 20 let, te morajo voditi izkušnje...

Tule se pa moram oglasit. Tudi jaz sem kupila en model Asics superg za tek. Pogost in dovolj pohvaljen. Skrbno sem preštudirala, kaj rabim (kje tečem, koliko, način teka), se o tem še posvetovala s prodajalko, enako velja za številko. Obula sem tisti dan kar precej modelov različnih znamk, a v teh Asics supergah sem se počutila 100% bolje kot v katerih koli od ostalih. Imela sem jih en čas na nogi, hodila z njimi po trgovini - vse super. Po pol ure prvega teka pa se je začelo. Najprej mravljinčenje, ki je postajalo nevzdržno. Potem žulj. Prvi, drugi... Nič, postavim superge v omaro, tečem parkrat s starimi, ponovno probam Asics, ponovno ista zgodba. Enostavno, superge so zame prenizke. Nogo mi spredaj stisnejo (mravljinčenje) in porivajo nazaj (žulji). Hudič je le, da sem res kupovala pazljivo, pa sem vseeno denar (veliko denarja) vrgla stran. Zdaj me je dobesedno strah iti kupit superge :( . Tečem nekaj let, nekaj superg sem že zamenjala, a me občutek v trgovini ni nikoli prevaral. Ne krivim prodajalke niti znamke, ampak zares pa ne vem, kako naj se lotim naslednjega nakupa, da ne bo spet polomija.
Od novih Asics modelov iz 33 linije sem obul (sploh ne morem reči, da preizkusil) samo model volt in sem takoj ugotovil, da je izjemno ozek.
Enkica, praviš, da so prenizke. Misliš v sprednjem delu? Tudi jaz sem imel zelo utesnjen občutek. Morda bolj zaradi širine, a efekt je isti: velika možnost mravljinčenja zaradi slabšega pretoka.
Morda smo včasih pri nakupovanju pristranski: model nam je všeč; vsi ga hvalijo; prodajalec bi ga rad prodal, ker je bolj dobičkonosen, zato ga forsira; morda zadnji par za pol številke premajhen;
A to ni to!
Ko vidim jumbo plakate z avtomobili, ostanem mrtvo hladen: me ne gane. Ko vidim jumbote s supergami, mi oči zažarijo. Pa vendarle, to ni to. Ni več tega: te superge moram kupiti. Najprej sprobat! Tudi tu smo lahko pristranski. Nekaj nam je hudo všeč in to moramo imeti. Sebe prevaramo, da nam tudi res paše, čas je tisti, ki nam pove, če se morda nismo povlekli za nos.
V zadnjem letu sem nabavil samo dva para superg, za vsakega sem dal malo denarja, skoraj nerodno mi je povedat znamko (ker sem fob), a sem naredil že veliko kilometrov, tudi v enem kosu in jih še zelo veliko upam narediti tudi v prihodnje...brez težav :!: In potrkam na les... :mrgreen:

LP, vencelj
Asics lahko probaš vsako sredo na PST-ju. O izkušnjah prodajalcev pa naslednje - prodajalec pronator v eni boljših trgovin s tekaškimi copati si je kupil copat namenjen suplinatorjem :roll: .
Seveda niso vsi prodajalci taki, vendar to zgolj pomeni, da se lahko vseeno najbolj zanesemo zgolj sami nase, na svoje izkušnje in občutek. Zato je po mojem nujno vsak copat probat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA