prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 nfx
Živjo!
Katere superge mi kaj priporočate za tek po makedamu in gozdu,težak sem 77kg treningi pa približno 7-10km 4 krat na teden. Nisem pa ne pronator ali supinator.
Sicer pa sem so mi zelo všeč Salomon xr mission ima kdo izkušnje?
Uporabniški avatar
 mac
če tečeš po gozdu 4x na teden pomeni da se ne moreš izogniti blatu po dežju ali med njim. Jaz sem se že odločil, da je moj naslednji nakup salomon speed cross 3. Ti so idealni za tek po gozdnem terenu, zaradi podplata pa ljubijo spolzke terene. Komaj čakam da jih čez cca mesec kupim. Obstajajo tudi speed cross 3 cs, ki imajo membrano da ne prepuščajo takoj vode.

Živ
Uporabniški avatar
 Virtus
Meni recimo zelo odgovarjajo Adidas response trail 18. Imam jih tudi za tekme, kjer je teren bolj razmočen in spolzek. Trpežen copat.

Lp
 nfx
Adidas response trail 18 sem imel do sedaj in so za moje občutke nekoliko pretrdi zato sem pač omenil Salomon xr mission ker sem prebral do so bolj mehke in primerne tudi za nekoliko bolj urejene terene, ki jih med treningom tudi dam v manši meri skos,ne zato ker so lepi na pogled:)
Bi bil zelo veseu kakih predlogov konkretnih copat:)
Uporabniški avatar
 jac
Glede Speedcroskic same pohvale...

sem se letos pustil prepričat in poskusil za spremembo Brooks Cascadia 7... Super copat, nekoliko hitrejši, oprijem ni tako dober, je trši podplat, kar pomeni da se ne obrablja tako hitro... je pa narejen iz občutljivejše mrežice, ki se hitro strga... meni se je po mesecu dni uporabe, ko sem zapel vejo...

speedcrosk ne kupuj s CS membrano, ker ti noga notri zgori.. sam sem preskusil že navadne, GTX in CS, pa moram reči, da so navadne še najboljše... hitro se posušijo, če pa tečeš po dežju in blatu, pa tako ali tako ni materiala, ki ne bi prepuščal.

v kolikor imaš ožjo nogo vsekakor priporočam Salomon Speedcross 3! ;)
Uporabniški avatar
 divad
Po "hervisovih" Salamonkah za 70 eur in nato po HT Wingsah gulim sedaj XA PRO 3D.
Za vse imam same pohvale in sem z njimi izredno zadovoljen. Očitno mi pašejo na noge. So pa XA občutno manj blažene kot ostali modeli. Na mokrih skalah pa itak previdno :!:
Pred par leti sem imel tudi trail copate od NB (ne vem številke). Kupil za male pare ker je bil star model. Malo hitreje se je obrabila guma, drugače čisto OK.
Imel sem tudi kao tekaški copat od Columbie. Katastofa od gume. Priporočam samo za samomorilce.

Kupujem pa copate samo še brez membran ker noga bolj diha. Po dežju po pride mokra tudi v vseh texih. Ko so razmere za membrano izberem raje lahke gojzarje.
Uporabniški avatar
 jernej555
Še sam dodam svoj piskrček. V različnih Salomonkah sem preobrnil že veliko kilometrov in nimam nobene graje. Doma imam dve generaciji Crosmarx-a, speedcroske in mission. Glede na tvoje potrebe bi rekel Speedcross ali pa Crossmarx. Če na poteh ni preveč blata(res blato blato :lol: ) ti bo njihov profil popolnoma zadostoval, pa še malce bol so blaženi :D

Lp, Jernej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA