Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Pa je za mano. Sem se odločal ali spisati poročilo ali ne, pa je le nekako padla odločitev da ga bom :D
Torej že ko sem zagledal plakat za to "tekmo" sem nekako vedel da se jo bom udeležil. Pa čeprav bo to pomenilo zelo zelo malo spanca(veliko obveznosti na faksu v tednu po tekmi). Pa nič ne de bom že prežil, malce dobrodelnosti ne škodi :D
Tako sem se v petek ob 3 z vlakom odpeljal iz Maribora do Ruš. V 15 minutah vožnje sem se potil bolj kot potem v 15 urah teka 8) Slovenske železnice bi res lahko nabavile nove garnitue :? No pustimo to, bistvo je tek. Na štartu še zadnje priprave, in že smo startali. V kar malce vročem vremenu kar se je hitro kazalo v hudi žeji. Prve vzpone sem opravljal skupaj z domačini, minevali so dokaj hitro in ugotavljal da nas ponoči ne bo veliko vztrajalo. Prvih nekaj krogov sem naredil v nekje 45 minutah(5 km dolga progra z 370 metrov vzpona in spusta). Nekje na 6 vzponu pa le srečam Alpnerja in z veseljem ugotovim da bo vztrajal celo noč. Odlično družba bom sem si mislil in vztrajal v svojem tempu. Zaradi vročine sem pil veliko oz ogromno vode, k sreči je bila na polovici poti pripravljena okrepčevalnica(na kateri ni manjkal figovec in višnjevec :lol: ). Ob pol 9 zvečer po 6 vzponu sem si privoščil zelenjavno mineštro z testeninami. Potem pa hiter spustu v dolino, priprava lučke, toplejša oblačila in prvi skupen vzpon z Alpnerjem. Z nama so prekom noči vztrajali le kolesarji(edino 2 urce je zmagovalec poskušal spati ponoči) in pa vesela druščina v dolini ki je očitno imela Ultra preizkušnjo v pitju alkohola :drink . Vzponi so hitro minevali, krize so prišle in odšle, vsakemu se je malce dremalo vse dokler nisma zagledala sončni vzhod in prve jutranje pohodnike :D Noge so bile že malce boleče, poznalo se mi je da pred tekmo nisem imel nobenega pravega počitka. Ker pa sem imel sam še isti dan popoldne obveznosti sem se odločil da ob 7:30 po 15 urah hoje končam. Približna ocena poti(Garmin ne bi zdržal dovolj dolgo :lol: ) : 75 km in 5550 vmr.
Ob 8 sem se prvič usedel in sicer na avtobusni sedež v upanju da me pripelje čimbližje domu. Po pogovoru z šoferjem sem bil prepričan v to. Kakšna pa je bila realnost? Odložil me je 2 km od doma :evil: Mukotrpna hoja z težko potovalko do študentskega doma :lol:
No je pa pasalo malce zalegniti. Ob 3 pa me je klical Alpner, da me pride iskati, saj sem osvojil tretje mesto :laola
To je bilo veselje :D
No naj vas vse ultraše še povabim. Prireditev je odlično organizirana, pa še z vsakim opravljenim vzponom je sponzor prispeval za v dobrodelne namene 5€. Skupaj sem tako nabral 75 €, vsi pohodniki pa skoraj 10000€.

P.S: Čestitke Alpnerju za zmago z 20-vzponi. Letos očitno res nima konkurence v 24-urnih tekmah :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA