prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Jola
Pa ne kar naprej isto, kaj ne razumeš, da bi na tekmah po mišljenju takih kot si ti bili sami PRO in naspidirani dirkači ? Kaj ne razumete, da DOGODKI danes tudi marsikomu veliko pomenijo, pa da se da na internetu tudi o teku marsikaj prebrati in naučiti, pa da je stopnjevanj in intervalov in vseh umetnij tudi VEČ BRZIN, tudi za začetnike ? Izčrpani ste tisti umetniki, ki se ženete za sekunde, tisti, ki pa prihajajo v cilj takrat, ko vas že nikjer več ni, so pa nasmejani in dobre volje tudi med njimi ? Kako bi bil le Ljubljanski maraton dolgočasen z samimi takimi, ki trenirajo s trenerjem in psihologom in morda še kom, pa jim gre samo rezultat po glavi, samo sekunde ? Ne bi vas bilo 10 ali 11 tisoč, verjemite !
Uporabniški avatar
 Misho76
Tudi jaz sem se obremenjeval z hitrejšim tempom in posledično izvajal agresivne treninge stopnjevanja itn. => in sem ugotovil, da v takem teku ne uživam in nisem sproščen. To nisem bil jaz. Tak tek je kot npr. večino stvari v lajfu dokazovanje nečesa nekomu, pa četudi samemu sebi. Vendar smo to fazo dali čez prav vsi (oz. skoraj vsi). Navedeno trpinčenje sem opustil, tečem z užitkom, gledam naravo, opazujem ljudi, ko me prime tečem hitro, ko me brzina ne drži, grem na uizi, vendar osvobojen raznih spon dokazovanja in tekmovalnosti :mrgreen: Delam ca 50-60 km/teden in ne boš verjela tud tempo se mi je popravil. Lj bodi free minded, ne se obremenjevat, poznam jih mnogo, ki so šponali, pa do cilja niso niti prišli. Jaz sem :D Peace, M :lol:
Uporabniški avatar
 thinkblue
@ton hvala za odgovor. Vsaj eden ki na začetku prebere vprašanje in nato odgovarja :)

Sicer pa je moja zgodba takšna: Pred dobre pol leta sem začel teči in to popolnoma brez kondicije in z nekaj odvečnih ovinkov obloge okrog pasu :) Pa sem si zadal cilj, da grem letos na maraton v Radence in sem šel. In ne samo da sem pretekel 21ko, dosegel sem zame več kot odličen čas 1h:49m. Treniral pa sem popolnoma brez kakršnega koli programa. Po svojih občutkih.
Ker pa je treba nekako vzdrževati motivacijo za naprej, sem se odločil da grem tudi v Ljubljano in to na takšen način da bom poskusil trenirati po programu za 42km, tam pa bom tekel (vsaj 95% sem v to siguren) 21km. Pa da vidim če bodo kakšne izboljšave. Ker po zdravi kmečki logiki razmišljam, da če bom pripravljen za mogoče pa res 42km, potem mi 21ka ne bi smela predstavljati prevelike muke in jo bom odtekel bolj sproščeno, lahkotno.
In potem sem prišel do tistih šestih pospeševanj, kjer mi pač ni bilo čisto jasno na kakšen način se to v praksi izvede. Sedaj pa po zaslugi @sitraderja in @tona vem ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA