Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Včeraj sva se namesto izteka po GM4O vzpela na Ratitovec, ne po trasi teka na Ratitovec, pač pa po bolj zložni in senčni poti s planine Pečana (človeku in predvsem psom bolj prijazna varianta na vroč junijski dan). Razgledi na vse strani so bili enkratni, tako proti Poreznu in Črni prsti kot na Julijske alpe in Kamniško- Savinjske alpe, pa seveda tudi Karavanke (teh ni na nobeni fotki, eno sem naredil, pa sem doma videl, da nima uporabne vrednosti... :( )... http://www.mojalbum.com/vencelj1/ratitovski-razgledi ...par fotk.
Do teka je še dva meseca :!:
:juhuhu:

LP, vencelj
Na hribi.net sem našel lep opis zgornjega dela trase teka na Ratitovec s Prtovča do cilja skupaj s fotkami. Ta del proge je najbolj "gorski", po kilometrih pa za člane (ki štartajo v Železnikih) predstavlja zadnjo tretjino proge, članicam in mladincem (štart vas Podlonk) drugo polovico proge, mladinkam in udeležencem ekipnega teka (s štartom na Prtovču) pa kar celotno progo.
http://www.hribi.net/izlet/prtovc_altem ... /1310/2205 (pri opisu zadnji odstavek, ki nas popelje mimo koče na najvišji vrh ratitovške verige- Altemaver, za tekmovalce ni aktualen, ker je cilj pri koči, razen seveda, če bi kdo tam delal iztek... :wink: )
:lauf:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
V ponedeljek je praznik, dan državnosti. Športno društvo Senca Zali log na ta dan že 21-ič organizira pohod na Ratitovec ( prireditve/169 ), obvezna smer pohoda je z Zalega loga:

:arrow: "Pohod na Ratitovec

Obvezna pot pohoda je iz Zalega Loga (516mnv) preko Grobelj (1100mnv) na Ratitovec. Markirane poti pohoda je za dve uri in pol, na kateri je potrebno premagati 1100 višinskih metrov. Pohod je vsako leto tradicionalno 25. junija se pravi na Dan državnosti. V Grobljah se dobi kontrolni listek, ki se ga nato odnese na Ratitovec, kjer se v knjižico dobi žig. Za drugi, četrti in šesti pohod se dobi značka, za deseti pohod pa posebno priznanje.
Za pohodnike imamo pripravljene tudi okrepčevalnice. Prva je pri Žagarjevem hlevu, kjer se dobijo napitki. Na Podnu pa se dobijo poleg napitkov tudi prigrizki ter posebnost našega pohoda brezplačen čaj.

Nekaj o Ratitovcu: nad Zalim Logom pa kraljuje 1666 m visoki Ratitovec, ki s svojo lahko pristopnostjo iz številnih smeri privablja množice planincev, ki se z vrha naužijejo čudovitega razgleda proti Škofjeloškemu hribovju ter vse do Julijskih in Kamniških Alp.
Planinsko kočo so odprli leta 1925. Imenovali so jo po organizatorju slovenskega zadružništva Janezu E. Kreku. Prva koča je bila 1. maja 1943 požgana. Ob množici domačinov in prijateljev Ratitovca so leta 1954 postavili novo kočo. Stoji na nadmorski višini 1642 m, 25 metrov pod Gladkim vrhom (1667 m).
Na Ratitovcu je tudi veliko planin, ki so vse še žive: Pečana, Klom, Dajnarska planina, Spodnji in Zgornji Jirn.
Pod Krekovo kočo naletimo na ostanke vhoda v rudnik sv. Jožeta in Frančišča, v katerem so od leta 1820 do 1860 kopali železovo rudo. Nakopano rudo so s samotežnimi sanmi vozili v dolino."

Več let sem se tega pohoda redno udeleževal, potem pa (ne vem zakaj) prenehal, sedaj sem dobil idejo, da bi letos spet šel. V zadnjem delu se pot na Po(v)dnu priključi na tisto, ki pride s Prtovča in nas pelje po trasi teka do koče na Ratitovcu. Povratek je možen po isti poti, še bolj pa me mika krožna varianta, npr.: z Ratitovca proti Soriški planini...in potem lahko dol na Zg. Danje ali preko Soriške v Sorico ali... :roll: po želji lahko iz tega nastane pravi ultra trening. Če bi štartal(i) zjutraj šesto/sedmo uro, ko je še hladno (no ja, saj niti še ne vemo, kaj bo z vremenom :?

Če koga zanima... :juhuhu:

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
vencelj napisal/-a: sedaj sem dobil idejo, da bi letos spet šel. V zadnjem delu se pot na Po(v)dnu priključi na tisto, ki pride s Prtovča in nas pelje po trasi teka do koče na Ratitovcu. Povratek je možen po isti poti, še bolj pa me mika krožna varianta, npr.: z Ratitovca proti Soriški planini...in potem lahko dol na Zg. Danje ali preko Soriške v Sorico ali... :roll: po želji lahko iz tega nastane pravi ultra trening. Če bi štartal(i) zjutraj šesto/sedmo uro, ko je še hladno (no ja, saj niti še ne vemo, kaj bo z vremenom :?

Poti, po katerih še niste hodili :mrgreen: !
Ponedeljek, 25. junij, 6:30, Zali log. Vzpon na Ratitovec, povratek "malce naokrog" po zgoraj omenjenih poteh z možnostjo sprotnega odločanja ...skupaj za 3-4 ure neto (osnovna verzija brez podaljškov).
Na povezavi http://www.hribi.net/izlet/bohinjsko_se ... /1310/3562 je opis poti s Soriške planine na Ratitovec s fotkami...v ponedeljek imam namen kontra smer. Pot je lepa šepaše, eden lepših (in daljših) dostopov, všečen tudi zato, ker ni možnosti za srečevanje pohodniških "procesij" (prej medveda :wink: ). Že danes se veselim... :laola

LP

Hmm...gre kdo z mano :?:
vencelj napisal/-a:Hmm...gre kdo z mano :?:

Mamljivo! :D

To temo spremljam že nekaj časa, saj je bilo lani na teku super!
Verjetno se mi letos tega teka (na žalost) ne bo uspelo udeležit, saj je termin prestavljen (oz je bil prestavljen lani). Ta čas bo treba začet malo bolj zares laufat po ravnini... za nekaj se bo pač treba odločit (pa če prav težko).
Škoda, saj je trasa kar zahtevna oz razgibana in mi predstavlja izziv! ;)

Glede ponedeljka bom pa še prespal (mika me tudi tek na Vršič, na katerem še nisem bil). :D

Zanima me (in mogoče še koga), ali bo šlo za pohodno ali treking varianto (gojzerji ali supergi)?
5r002 napisal/-a:
Zanima me (in mogoče še koga), ali bo šlo za pohodno ali treking varianto (gojzerji ali supergi)?

Obutev, ki je bila uporabna za GM40, bi bila kar prava tudi za tukaj. Superge.
Pa manjša okrepčevalnica na hrbtu, dve ima organizator na vzponu na Ratitovec, ena je v koči...

LP, vencelj
Uporabniški avatar
 vencelj
vencelj napisal/-a:
vencelj napisal/-a: sedaj sem dobil idejo, da bi letos spet šel. V zadnjem delu se pot na Po(v)dnu priključi na tisto, ki pride s Prtovča in nas pelje po trasi teka do koče na Ratitovcu. Povratek je možen po isti poti, še bolj pa me mika krožna varianta, npr.: z Ratitovca proti Soriški planini...in potem lahko dol na Zg. Danje ali preko Soriške v Sorico ali... :roll: po želji lahko iz tega nastane pravi ultra trening. Če bi štartal(i) zjutraj šesto/sedmo uro, ko je še hladno (no ja, saj niti še ne vemo, kaj bo z vremenom :?

Poti, po katerih še niste hodili :mrgreen: !
Ponedeljek, 25. junij, 6:30, Zali log. Vzpon na Ratitovec, povratek "malce naokrog" po zgoraj omenjenih poteh z možnostjo sprotnega odločanja ...skupaj za 3-4 ure neto (osnovna verzija brez podaljškov).
Na povezavi http://www.hribi.net/izlet/bohinjsko_se ... /1310/3562 je opis poti s Soriške planine na Ratitovec s fotkami...v ponedeljek imam namen kontra smer. Pot je lepa šepaše, eden lepših (in daljših) dostopov, všečen tudi zato, ker ni možnosti za srečevanje pohodniških "procesij" (prej medveda :wink: ). Že danes se veselim... :laola

LP

Hmm...gre kdo z mano :?:

Napisano še velja :!:
Sicer pa dva dni brez interneta, dosegljiv na GSM 040 726 743
Čeprav se stalno vrtim okrog Ratitovca, sem se sedaj malce oddaljil od teme iz naslova : http://www.atletsko-drustvo-zelezniki.s ... tovec.html .
Tek na Ratitovec vsako leto prinese kakšno novost.Ekipni tek smo lani popestrili s podelitvijo medalj najhitrejšim posameznicam in posameznikom, seveda bo tako tudi letos.

Novost v letu 2012:
V otroških kategorijah bomo razglasili najboljše društvo na osnovi rezultatov tekmovalcev-tekmovalk v posameznih kategorijah. Prva tri društva prejmejo pokale.

In več o tem:
Na osnovi točkovanja posameznih tekmovalcev-tekmovalk bomo razglasili najboljša tri društva otroških tekov. V posamezni kategoriji se upošteva rezultat dveh najbolje uvrščenih posameznikov iz posameznega društva. Ekipni zmagovalec otroških tekov je društvo, ki ima najvišji seštevek točk iz vseh kategorij otroških tekov. Prva tri društva prejmejo pokale.

V posamezni kategoriji velja točkovni sistem in sicer:

1 m-25 točk;
2 m-22 točk;
3 m-20 točk;
4 m-18 točk;
5 m-16 točk;
6 m-15 točk;
nato po ena točka manj do zadnje uvrščenega tekmovalca.

V primeru, da imata dve društvi enako število točk je višje uvrščeno društvo tisto, ki ima več boljših posameznih uvrstitev tistih tekmovalcev, ki so upoštevani v ekipnih rezultatih.

LP, vencelj
O Ratitovcu pa že dolgo nič...
Do tekme je še več kot en mesec, pa vendarle moram spomniti vse, ki vam je celotna proga pretežka, na rekreativni ekipni tek (tričlanske ekipe, moške, ženske ali mešane), ki poteka po zadnjem delu trase članskega teka s štartom na Prtovču in ciljem na Ratitovcu: http://www.atletsko-drustvo-zelezniki.s ... ni_tek.htm . Bo čas za sestavo ekip...
Ostali pa na celo: http://www.atletsko-drustvo-zelezniki.s ... tovec.html :!:

LP, vencelj
Grintovec je uspešno mimo, sledi Ratitovec... http://www.atletsko-drustvo-zelezniki.s ... tovec.html
Za soboto je v načrtu "grobo" označevanje proge, tako da bodo tudi tisti, ki je še ne poznajo, lahko trenirali ne da bi se izgubili... :wink:

LP
vencelj napisal/-a:Za soboto je v načrtu "grobo" označevanje proge, tako da bodo tudi tisti, ki je še ne poznajo, lahko trenirali ne da bi se izgubili... :wink:

Jaz se uležem v senco in z mislimi potujem po bregu gor-dol in se odločam, kaj storiti, ali za spremembo solo (kar pomeni daljši izlet), ali it v ekipa, kar je tudi zabavno :D .
Še koliko dni je na voljo, da se spokam iz "sence" :lol: :lol: :lol: .

:wink:

ps: kje je kaj Naš ALONSO :D
Pozdravljeni,ALONSO je živ in zdrav,a poškodovan,počutje je odlično,rama je slabo in zato Ratitovec letos odpade tako kot vsi teki letos. :( Telo se je odpočilo in ko se vrnem,je glavni namen vrniti se boljši in hitrejši,kljub temu,da me EMŠO preganja. :? Zato vsem udeležencem Ratitovca želim prijeten tek nanj,pa ali v solo varijanti ali v štafeti. :) Dejstvo je,da mi niso noge odrezali,ampak je rama poškodovana,zato je vrnitev kmalu na vidiku. :D Lep pozdrav....ALONSO

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA