teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Bajsijeva kandidatura za predsednika, ali bolje, prisotnost v Logarski še ni potrjena. Je še zelo vprašljiva. Se zna zgoditi, da si boste morali kuhati brez predsednika!
(gotova jela 29. novembar press)
Uporabniški avatar
 runner
... Ali pa kupiti boljši digitalc!

Booooožičeeeeek!!!! Si slišal?

Žal nič ne bo runner ... ti je že Miklavž mp3 playar prinesel. Tol'k pa spet nisi bil priden ...

Božiček

e je*iga sad
:-(

Psssst, bom jaz Dedku Mrazu pisal... ;-)
 Matrix
Zdej sem se pa vživela, pa nehat ne bom mogla. Z recepti namreč. Spomnila sem se še enga fajnga, ki se mu reče KROSTATA. Pa čist simpl je za naredit in seveda odličen za razvajanje želodčkov.

Rabiš:
- zmrznjeno listnato testo (vzameš tistega, ki je pakiran po dva kosa, npr. od Pečjaka ali od Mercatorja - pa še poceni je);
- kilogram jabolk ( ali breskev, ko je sezona zanje);
- 3 rumenjake;
- 1/2 litra sladke smetane;
- nekaj žličk marmelade.

Odtajaš listnato testo, položiš en del testa na drugega in pravokotno razvaljaš, tako da paše v velik, nizek pekač. Jabolka olupiš, odstraniš pečke, in jih nareže na pol cm debele rezine. Rezine jabolk razporediš po listnatem testu. Testo prej parkrat prebodi z vilicami, da se ne bo napihovalo. Nato po jabolkah poliješ sladko smetano, v katero si primešal tri rumenjake. Postaviš v ogreto pečico in pečeš na 180 stopinj pribilžno 20 minut. Medtem marmelado zmešaš, da postane tekoča. Po želji ji lahko dodaš malo ruma, samo za okus. Ko je pecivo pečeno, ga premažeš z marmelado in postaviš v pečico še za približno tri minute. Še toplo nareži.

Krostata vedno zažge pri mojih kolegih, ker ni presladka in jo napadejo ter požrejo kot termiti.

Pozdravček vsem!
 Nataša
Znanstvena fantastika...Matrix, kje si doma? a lohka kdaj pridem na obisk? doma mi nč ne dajo za jesti, cel teden ne jem kuhane hrane, zobam ostanke iz predalov tuki v službi, sodelavcem kradem mlek, da si prelijem cenene kosmiče, ko je res prehudo, od avtomata izprosim čokoladko, pred tekom pa pojem banano, da se ne sesujem. moj levi devžej je venomer prazen.

a lohka kdaj pridem na obisk?

pur pipl
Uporabniški avatar
 pegaz
Nataša napisal/-a:... doma mi nč ne dajo za jesti, cel teden ne jem kuhane hrane, zobam ostanke iz predalov tuki v službi, sodelavcem kradem mlek, da si prelijem cenene kosmiče, ko je res prehudo, od avtomata izprosim čokoladko, pred tekom pa pojem banano, da se ne sesujem. moj levi devžej je venomer prazen.
...
pur pipl

Ooooooo, men se kar srce trga ob taki žalostni zgodbi, pa tako blizu naših krajev, takorekoč pred našim pragom! Sej se vid, že na sliki jo zvijajo krči od lakote in v agoniji stiska zobe... Gotovo je pravkar poskusila pojesti svoj prst... a ji njen izbrušeni čut za estetiko ni dal. Barve so izginile in ostalo je le še črno-belo trpljenje...

Na, otrok, najej se!
Slika
Zdrž do Logarske, tam ti bomo nudili prvo kulinarično pomoč. Primarij dr. Bajsi bo gotovo vedel, kako se tej reči streže (oz. streže te reči). Ob pomoči sestre Matrix bomo zgveral, ni ščurek!
("Doris, poglej, zdaj bom pacientu odrezal glavo in ga ozdravil!"
"Ooo, gospod Primarij, vi ste neverjetni!")

LL, dr. Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Barb
Nataša napisal/-a:doma mi nč ne dajo za jesti

Sem včeraj mal popazla na kolegico, da nam ne shira do Logarske :wink:
 Matrix
Ja, ti uboga Nataša! Si nism predstavljala, da je tako hudo! Ti kar pridi k meni v Trbovlje, bom že kaj našla za pod zob. No, sreča, da je Barb vsaj malo poskrbela zate. Predlagam, da sprožimo kakšno zbiralno akcijo dobrot, pa ti jih dostavimo. Mogoče lahko začnete že v Logarski. Ti pa s sabo prinesi kakšno menažko, da boš spravila kaj zaloge za domov! :wink:

Pozdravček vsem!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Matrix napisal/-a:.....Ti pa s sabo prinesi kakšno menažko, da boš spravila kaj zaloge za domov! :wink: .....

Pa na frakeljček ne pozabi... :wink: za aperitiv...med jedjo... po jedi: 8)

Slika

pies: če koga zanima vsebina flaškonov.... desni klik na slikco....Properties.... :wink:
Uporabniški avatar
 Vlajko
Še en PIES:

Bajsi, a imaš ti tudi mogoče avtorsko zaščiten ta svoj kulinarični kotiček :?: :wink:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Avtorsko je zaščiteno samo ime teme.
Drugače pa upam, da boste tudi v bodoče čim več in čim bolj zlorabljali ta slavni in najbolj cenjeni kotiček. Seveda vse v kontekstu. Kakšen "zlet" s teme je vedno dobrodošel; samo da ni preveč!
 Nataša
Viš, sej sem vidla, da na tem forumu živijo dobri ljudje. Bohlonej!! pridem na obisk. včerej me je nafutrala Barb, kam lohka pridem dons??

Bajis, tistla za poplaknt bo kr v redu. pa zbogom.
Uporabniški avatar
 Bajsi
Nataša napisal/-a:Bajis, tistla za poplaknt bo kr v redu. pa zbogom.

Heluoo!
Vhet ere-a yuoo telkeeng ebuoot?
 Nataša
tisla u glažu na slik, fraklček, srk srk, a razumeš ti mene?
Uporabniški avatar
 Bajsi
Heluoo!
Neteša!
Noo, I du!
 Lučko
Bajsi napisal/-a:blablabla...ta slavni in najbolj cenjeni kotiček...blabla

:cenz: Slika
PS
:wink:
  • 1
  • 8