Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 lonely
@ hmmm,tae..a te seciram?

Si borec tae-kvando,in svoje izkušnje prenašaš na zainterisirane ženske,kot del obrambe,na samotnih tekih. :clap:

Si eden,izmed mojih najboljših prijateljev..iz stare garde TF.
Vem,kako si oblečen na tekih (preveč),vem s katero željo prideš na teke...vem ,da si odstopil na TF 10-ki,v drugemu krogu ,vem,da bereš pravljice otročičkoma,pred spanjem.

Vem tudi to,da želiš teči v "korak s časom"...časovno dohitevati tekače,primerljive s tvojo trenutno pripravljenostjo...RESPECT !

Ampak moraš vedeti,da včasih ,enostavno -ne gre-.
Spremljam tvoje rezultate,le povej,kdo ti je napovadal PB-je na določenih tekh..kdo ti je prvi čestital,in bil zadovoljen s tvojim čason,še več kot ti.
Uporabniški avatar
 Mutant
A, Starakost, hvala za link do še enega zanimivega članka.

Kolikor berem prav tako ne odsvetujejo plavanja, zgolj povejo, da kaj veliko ne prispeva k izboljšanju teka, je pa dobro za okrevanje po poškodbah in za vmesni počitek.

Torej so tisti strahovi nekaterih, da bi si kdo naredil tekaško škodo s plavanjem oz. vzkliki, da če tečeš ne smeš plavat mnogo pretirani. Fajn je stvari postavit v neko zmerno perspektivo.
Uporabniški avatar
 lonely
@ Mutant...a sem rekel,da je škoda..plavanje in tek?

Čak,a naj ti razlagam omremenitev tricepsov in kvadricepsov...med tekom ---in popolno razbremenitev,sprostitev,le-teh...med plavanjem ?
OK....plavaj,sonči se cel dan...pol pa naredi tekaški trening...hmmm,a misliš,da bo šlo ?

Vem,da bo šlo...ma ne v predvidevenemu času...in izgovori bodo bazirani na slabi volji,in NE na izčrpanosti .
Uporabniški avatar
 vencelj
Mutant napisal/-a:
Kolikor berem prav tako ne odsvetujejo plavanja, zgolj povejo, da kaj veliko ne prispeva k izboljšanju teka, je pa dobro za okrevanje po poškodbah in za vmesni počitek.

Torej so tisti strahovi nekaterih, da bi si kdo naredil tekaško škodo s plavanjem oz. vzkliki, da če tečeš ne smeš plavat mnogo pretirani. Fajn je stvari postavit v neko zmerno perspektivo.

Citat StareKosti s prejšne strani: "...če loviš olimpijsko normo v teku, je normalno, da plavanje ni zaželeno. Tudi pred desetletji, ko sem še aktivno tekmoval v kolesarjenju, je bilo daljše kopanje/plavanje nezaželeno. Če pa si rekreativec je vse boljše kot ne početi nič."
v enem kratkem odstavku pove veliko.
Treba je razlikovati med maratoncem (tekačem) v fazi priprav na pomembno tekmovanje in istim tekačem med regeneracijo ali sanacijo poškodb, prav tako pa tudi med vrhunskim tekačem in rekreativcem. Izključeni seveda tudi triatlonci, ki itak morajo biti dobro pripravljeni v vseh treh disciplinah.
Vedeti, kdaj nekaj početi in kdaj je bolje, da ne.

Sicer se je tae-tova tema "kako se vam da?"dobro prijela, le da smo že nekajkrat povsem "zleteli s ceste" :mrgreen: .

LP
Uporabniški avatar
 vencelj
In še ena motivacija: domači trener. Včasih se odločam: iti ali ne iti. Enostavno se mi ne da. Pa sem z Romano nekako dogovorjen, da mi v takih primerih (kot pravi trener) spodbudi (morda bi bil še boljši izraz: spodi :roll: ). In že tečem :juhuhu: :!:

LP, vencelj
 dojencek
Dostikrat slišim od ljudi okoli sebe: kako se mi da? Jaz sem se našla v teku (in tudi v kakšnem, drugem športu). Se še spomnim časov, ko sem bila totalno neaktivna in cel čas lena, tako da mi je že to dovolj motivacija.
Se mi pa ne zdi vredu, ko hočejo ljudje na silo nekaj športati. Ni vsak šport za vsakoga, se pa za vsakogar najde nekaj. Dosti prijateljic je začelo s tekom (ponavadi pred poletjem :? ) in po dveh tekih odnehalo. Seveda brez kakršnekoli teoretične podlage, prave opreme (superge so bile tiste, ki so najlepše...). Zaključek je bil, da je šport brezveze. Zato se mi zdi napačno se v nekaj silit. Npr. meni nikoli niso bili všeč športi z žogo, sem vedno trpela pri takih igrah. Sem se pa našla drugje (v vsakem primeru semn za individualne športe).
Moj point je, da nima smisla vztrajat pri nečem, kar ti ni (še posebej razne modne muhe), raje naj človek neobremenjeno proba čim več različnih stvari in se bo nenačrtno nekje našel.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
kako se mi da ?????
poleti v taki vročini kot jo imamo že nekaj časa se mi NE DA!!!!
mal (ampak res čist mal) imam slabo vest (jeb... ga), kakšno kilo sem dobila gor (jeb... ga), mal bolj sem okorna in lena (jeb... ga).......

grem pa z VESELJEM tečt sredi najhujše zime pri -5 al pa -10 če je treba :-- .
takrat pa SE MI RES DA !!!

to je to - nismo vsi enaki, nismo vsi dojemljivi za vročino, niti ne za mraz.... hvala bogu , da nam telo (možgančki) pove(do) kdaj ja , kdaj ne. upoštevajmo, spoštujmo to , brez slabe vesti!!!!

pa srečno!

p.s. ju3 gremo na zaslužen dopust na Tirolsko (n.m. okrog 900 m :D ), kjer verjamem, da bom prav Z LAHKOTO tekla, ker bo bolj hladno. :laola
Uporabniški avatar
 roshi
No men se tud da tečt-smo bili 14 dni na dopustu na Rabu pa sem vsako jutro ob pol šestih tekel cca eno urco ,tko da ........, pol sem se pa še u morje vrgu in to je to .

bye 8)
Uporabniški avatar
 Miroslav
Vreme napisal/-a:Vedno bolj se mi da spraviti se na kolo :clap: , kot pa na tek :oops: . Upam, da bo v jeseni bolje :mrgreen:

Rajko, jaz mislim popolnoma enako.
Glavno, da se športa!
Pozimi bomo tekli, sedaj pa odkrivamo lepote Slovenije malo v hitrejšem tempu. :lol:
 Mišela
da se mi po zaslugi tekalne steze :D tak da si lepo rolete dol spustim, prižgem tv in laufam, zunaj pa 35 stopinj :D
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Miroslav napisal/-a:
Vreme napisal/-a:Vedno bolj se mi da spraviti se na kolo :clap: , kot pa na tek :oops: . Upam, da bo v jeseni bolje :mrgreen:

Rajko, jaz mislim popolnoma enako.
Glavno, da se športa!
Pozimi bomo tekli, sedaj pa odkrivamo lepote Slovenije malo v hitrejšem tempu. :lol:

Ja, tudi jaz tako mislim, samo cajta nimam toliko. V eni dobri uri teka narediš toliko kot v npr., treh urah bicikla. Je pa fajn, ko ti malo pihlja :lol:
 wind
Mišela napisal/-a:da se mi po zaslugi tekalne steze :D tak da si lepo rolete dol spustim, prižgem tv in laufam, zunaj pa 35 stopinj :D

Hmm, ne vem, če bi jaz zdržal na taki "stezi" pet minut, laufaš pa laufaš, prideš pa nikamor. :--

Pa saj ni nobene vročine več. Ma kakšnih 35°, pri nas je bilo letos največ 31°, ampak to je bilo takrat, ko je Tae začel tole temo, potem je šlo pa kmalu na boljše.

Večeri so povsem znosni ali celo prijetni, me nič ne moti, če je popoldne 25 ali 26°. Jutra so sveža, ampak če vem, da bo zvečer ok, mi seveda ni treba vstajat sredi noči - tisto je preveč noro, sem potem ves lesen in polomljen, en lep čas traja, da se truplo spravi k teku. :lol:

Danes zvečer so vremenarji zadevo odlično organizirali, ozračje se je že prej malo ohladilo, in ko sem začel tečt, se je zlilo iz črnih oblakov. Ravno prave razmere za nekaj intervalov.

Sredi dneva pa nimaš kaj laufat - od takega trpljenja lahko človeka še infarkt užge. :twisted:
 spela*
Mišela napisal/-a:da se mi po zaslugi tekalne steze :D tak da si lepo rolete dol spustim, prižgem tv in laufam, zunaj pa 35 stopinj :D

Super, a ne? Klima, tekaški trak, TV ... Kaj izračunaš, koliko elektrike gre za to?
(Niti slučajno ne namigujem, da je to pretirano razkošje v dobi gospodarske krize in segrevanja ozračja. :roll: )

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA