Pa še moje poročilo, čeprav malo pozno - šele včeraj smo se vrnili domov.
Naša mala odprava (midva z Mitjem, sinko Rok in kuža Jak) se je v Cortino odpravila že teden pred tekom, saj smo združili tek in plezanje ter tam organizirali aplinistični tabor AO Nova Gorica. Po celem tednu plezanja v najlepših ambientih, super skali, prelepih smereh, ko sva se z Mitjem po kakih dveh letih počutila spet kot plezalca, so v Cortino začeli kapljati tekači in morali smo preklopiti na tek.
Sama sem se odločila za Lumpi varianto Cortina trail, zato sem skupaj z ostalimi lumpiji in prijatelji soplezalci v petek popoldne v kampu z navdušenjem opazovala priprave "ta velikih", ki jih je čakala 120km preizkušnja. Imeli smo hitre tečaje pred-tekmovalnega "tejpanja" po raznoraznih delih telesa, mazanja (ta pravi mojstri kupujejo ognjičev vazelin na kile

), polnjenja nahrbtnikov (geli, bonboni, čokolade, sendviči, izo-svašta, aspirini,...), strateškega oblačenja, vizualiziranja proge

in še marsičesa! V glavnem, dobro smo se zabavali in pod večer mojstrom zaželeli srečno pot in veselo tekanje.
Naslednje jutro smo se odpravili še lumpi tekači, čeprav v precej skromnejšem slogu. veselo pričakovanje na startu, ko sem takoj izgubila Loni in Marjana, pa tudi drugih znanih obrazov nisem opazila, samo moja zvesta navijača - Mitjo in Roka. In smo šli. Presenetilo me je, da se na štartu nismo kot običajno zagnali na pot (mogoče so se običaji v dveh letih moje odsotnosti spremenili, kdo ve

), ampak smo se v lahnem drncu podali skozi Cortino in končno v gozd in breg.
Prvega spusta se se najprej razveselila, ampak kmalu mi je uspelo prav lepo zviti nogo, prešteti vse zvezde, nato nekaj minut šepati, potem pa je le šlo normalno naprej (pomagal je tudi lekadol). Sem pa zaradi tega zvina tekla precej bolj umirjeno, po pameti in z občutkom, kar je bilo zagotovo na dolgi rok dobro. Tista dolga dolina je bila zares dolga in vroča, pred zadnjim vzponom pa sem pojedla 4 Dextro bonbone, ki so me za šalo ponesli do sedla (se ne hecam, Dextro je zakon

). Po kratkem spustu sem že bila na prvi okrepčevalnici in objemala svoje 3 navijače, Mitja je potejpal hrbet (prav mi je, kaj pa nisem ubogala mojstrov), spila sem kak liter domačega bezgovca, še enkrat pocrkljala vse tri in šibala naprej.
Brez zapletov sem dosegla P.Giau, se nalila z novo dozo coca-cole ter se podala naprej. Do sem sem stalno tekla v koloni, šele od tu sem bila sama in mi je zelo ustrezalo. Ti hribčki in prelazi in doline okrog Cortine so mi poznani že od prej, še posebej všeč mi je tale skrita dolina naprej od P.Giau, pod dolgo steno Lastoi di Formin. Večkrat smo tu že plezali in vedno občudovali nenavaden mir (sicer so Dolomiti čisto preveč prepredeni s cestami), se smejali številnim svizcem in seveda čudili prelepim razgledom. Prav ta dan so v omenjeni steni plezali moji prijatelji in z višine navijali za nas. Ta košček poti je res prelep in nisem imela časa čutiti utrujenosti. Tudi klanec na koncu doline je bil kratek in že sem šibala proti koči pod Croda dal Lago. Tu pa odlično presenečenje, čeprav sem sicer proti hrupu v hribih - pri okrepčevalnici je pet mladcev tvorilo bend in ob mojem prihodu ravno igralo Thunderstruck! Navdušeno sem jedla krompir in sir, vse skupaj poplaknila s coca-colo. Za razliko od mojih običajnih navad, mi je želodec dal mir. Poklicala sem Mitja ter odšibala v dolino.
Seveda se je zadnjih 10km kar lepo vleklo, tudi sonce ni šparalo s toploto

ampak ko se bližaš cilju, je vse pozabljeno. Nisem suženj časa, tudi ure ne nosim, ampak vseeno sem bila vesela tudi svojega časa, 7 ur in 17 minut, še bolj pa grenkega napitka z napisom Forst, s katerim sva nazdravila z možem.
V nadaljevanju smo se malo družili s sotekači, se valjali po kampu, muskelfibra začuda ni bilo, zato sem že v ponedeljek hotela spet plezati, pa je dež povedal drugače. Čas je kar prehitro minil, čisto premalo smo se družili, veliko tem je ostalo odprtih (sploh babje čenče so šepale

), zato komaj čakam nove priložnosti.
Tudi jaz sem zelo vesela, da smo do cilja vsi uspešno prišli, zlasti sem vesela za ultraše! Bravo!
V torek smo se odpravili proti Švici, se imeli lepo še en teden, čeprav so se stvari razpletle daleč od želja in pričakovanj. Več je Mitja opisal tule:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?f=2&t=20345Tako da se vidimo drugo leto v Cortini in Pontresini?