vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 GaGa
Mam rešitev za tiste, ki vas zebe... pridite na moj konec :D. Jaz sem danes naredila 15 km v kratkih rokavih pa 3/4 pajkicah, pa mi je blo skor mal vroče :lol: :lol: :lol: - tisti TFjevci s katerimi smo pa že kdaj skupaj laufal, pa vejo, da me ponavadi non-stop zebe :shock:.

Pa vedno ko pridem z daljšega teka mam čist rdeč nos :oops: , pa ne zato ker je veseli december, ampak zato, ker me sonček opeče :shock:.

Res so čist drugačni pogoji kot v Lj. :D :D :D
Uporabniški avatar
 lunca
GaGa napisal/-a:... pridite na moj konec

A misliš v Črnuče? :roll: Sej ni nč manj mrzlo kot v Lj.! :P

GaGa, blagor tebi! V temle meglenem tednu pa res pogrešamo sonček!

Jaz rešujem težavo z mrzlim zrakom tako, da si nataknem t.i. podkapo, ki ima luknjo samo za oči, če jo pa mal dol potegneš, pa tud za nos. Moram reči, da je bil to eden boljših nakupov tekaške opreme v zadnjem času. Mene mrzel zrak namreč ful moti pri dihanju in me zelo hitro začne boleti grlo. Ta kapa pa je zame zakon!
Uporabniški avatar
 Tjaša
lunca napisal/-a: Jaz rešujem težavo z mrzlim zrakom tako, da si nataknem t.i. podkapo, ki ima luknjo samo za oči, če jo pa mal dol potegneš, pa tud za nos.

Čak, čak Lunca...., pazi ti mal, da te ne bodo zamenjali za terorista :!:

GaGa napisal/-a:Jaz sem danes naredila 15 km v kratkih rokavih pa 3/4 pajkicah, pa mi je blo skor mal vroče - tisti TFjevci s katerimi smo pa že kdaj skupaj laufal, pa vejo, da me ponavadi non-stop zebe .

Pa vedno ko pridem z daljšega teka mam čist rdeč nos , pa ne zato ker je veseli december, ampak zato, ker me sonček opeče .
Res so čist drugačni pogoji kot v Lj.

Veš kaj, GaGa, ti pa takoj nehaj s takimi skominami pred nosom mahat nam revežem, ki živimo v taki megli, da ptiči pešačijo :!: :evil:
Uporabniški avatar
 GaGa
Sej tud tukaj ni vedno tako idealno... kadar piha burja :lol: sploh ni prijetno (spomnite se Martinovega teka).

Tjaša, a sem te kej potolažla :wink: ?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Jest si zdej počas lestvico dodanih plasti oblačil glede na zunanjo temperaturo izdelujem. Drugač pa mi je zdravnica svetovala, naj manj diham skozi usta ko je mrzel zrak, menda se izsuši sluznica in zato pokašljuješ oz. kašlaš.
 mojA
No, jaz sem pa v tejle temi kuhana in pečena. Podkapa je pa odlična ideja, takoj jo grem kupit. Včeraj sem tekla okoli 20.00 in sem si preko ust zavezala šal iz flisa. In je bilo boljše. Samo na živce mije šel, ker sem imela občutek da mi bo zlezel dol in sem zato zakrčeno tekla in dobila skoraj heksenšus. Zato bo podkapa boljša. Krona vsega skupaj pa je, da sem čez 2 uri dobila vročino ! In sedaj resno razmišljam, da verjetno pod nulo res ni najbolj zdravo tečt. Dejte no, naj kdo napiše da ni res ! PLS!!
Uporabniški avatar
 MihaPR
lani sem celo zimo tekel pa ni blo niti enga prehlada :)
sam tečem tam nekje do -10 ali -12, ko mi švic začne zmrzovat :) Pol pa neham :)
Uporabniški avatar
 lunca
[quote="Tjaša
pazi ti mal, da te ne bodo zamenjali za terorista :!:

[/quote]

Ne, se ni za bat! V izogib temu imam na boku pripeto kolesarsko lučko, ki močno utripa, tko da vsi vejo, da nisem terorist! :P

MojA, glede podkape ti povem, da je res fajn, ker šal je tud mene motil in mi med tekom lezel dol, pa ga je blo treba stalno popravljat. Mislim pa, da tvoja vročina res ni posledica teka v mrazu. Najbrž se je že prej kaj kuhalo v tebi, pa nisi bila pozorna na znake. Jaz sem precej občutljiva na mraz, ampak odkar tečem v mrazu, še nisem imela težav (evo, trkam na les).
 mojA
Lunca, MihaPR - hvala! Verjetno se je res že od prej kaj kuhalo, mogoče si prvi prehlad nisem čisto dobro pozdravla. Mogoče se premalo in nepravilno oblečem - bo treba bolj paziti. Se mi pa vseeno malo trapasto zdi, ker do sedaj res nisem imela problemov s tekom v mrazu. Je pa res, da smo vsako leto starejši :shock:

Lunca! Kje pa si kupila podkapo?
Uporabniški avatar
 Manika
mojA napisal/-a:Lunca! Kje pa si kupila podkapo?

mojA, jaz sem jih videla v Hervisu v BTCju. No, zagotovo jih imajo tudi v drugih športnih trgovinah.
Uporabniški avatar
 Bor
mojA napisal/-a:No, jaz sem pa v tejle temi kuhana in pečena. Podkapa je pa odlična ideja, takoj jo grem kupit. Včeraj sem tekla okoli 20.00 in sem si preko ust zavezala šal iz flisa. In je bilo boljše. Samo na živce mije šel, ker sem imela občutek da mi bo zlezel dol in sem zato zakrčeno tekla in dobila skoraj heksenšus. Zato bo podkapa boljša. Krona vsega skupaj pa je, da sem čez 2 uri dobila vročino ! In sedaj resno razmišljam, da verjetno pod nulo res ni najbolj zdravo tečt. Dejte no, naj kdo napiše da ni res ! PLS!!

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=1881

podkapa za jurjasedemsto......

materiali odlični...priporočam
lp bor
Uporabniški avatar
 lunca
Bor napisal/-a:podkapa za jurjasedemsto......

Ojoj, jest sem pa v Nami dala zanjo 4.200 sit. :cry:

Ampak glavno, da jo imam! :P
Uporabniški avatar
 Fotr
Lastna izdelava podkape, imenovane tudi rabeljska kapa, teroristična kapa, motoristična podkapa, gasilska podkapa, na internetu tudi imenovana podkapa Andrej ali Karibu Balaclava 100.
:evil: :roll:
Odvisno od profila glave, za katero je namenjena podkapa izbereš velikost ženske nogavice. Dimenzije glave določiš tako, da jo toliko časa prislanjaš k ženskim stegnom, da je debelina glave kar najbolj identična z debelino stegna. Ko to ugotoviš, pod kakršnokoli pretvezo snameš ženski nogavico ali hlačne nogavice ali bombažne hlače ali pajkice ali karkoli dotična ženska nosi oblečeno preko stegna, ki je dimenzijsko najbližji glavi, ki rabi podkapo.
:shock: :shock:
Sneto nogavico na enem koncu odrežeš, če so žabe ali pajkice pa na dveh koncih, odvisno od dolžine podkape, ki jo hočeš imeti. Na enem koncu nogavico zavežeš ali zašiješ. Preden izrežeš odprtine za oči, moraš podkapo pomeriti, da bodo odprtine za oči res na pravem mestu in se jih ne bo dalo zamenjati za odprtine za nos ali usta. Po želji se lahko izreže samo odprtine za oči v različnih velikostih, odvisno od velikosti oči, od vrste očal, od izbuljenosti oči ali od razraščenosti obrvi a la Fredi Miler. Dodatno se lahko izrežejo tudi odprtine za nos, usta ali ušesa, vse glede na uporabnost podkape.
8) 8) 8)
Odprtin za oči ni treba izrezovati, če je bila ženska nogavica že preluknjanja na določenih mestih (če je šla kamba) ali če je nogavica iz prozornega materiala (svetli najlon, prozorni staniol ali navadni polivinil). Tako izdelane podkape imajo izredno lastnost, da se prilagodijo vsaki glavi in lahko izbiramo tudi različne barve podkap, če imamo tako debelino glave, da se prilega mnogim dimenzijam stegen.
:D :D :D
Za ženske podkape velja obratno, samo da pridejo v poštev samo moške dolge gate, ki pa imajo tudi neomejene možnosti dizajna in so v večini primerov bombažne, v zadnjem času pa celo termo kvalitete. Tako združimo prijetno s koristnim, poleg tega pa pridemo še do kvalitetne podkape po naših željah.
:evil: :shock: :roll: :)
Uporabniški avatar
 ales
Vsaj enkrat tedensko se odpravim na tek zjutraj. Včeraj je bilo menda -6, sem oblekel Tchibo masko za na usta(je taka iz neoprena, z luknjicami in odprtino za nos). V času akcije sem jo v Celovcu dobil za 5 Eur, se še splača pobrskat po Eduscho trgovinicah. Nerodno je sam to, da imaš pol zaprte vse odprtine in ne moreš izvajat tistih nespodobnih opravil med tekom(scer so pa zdaj tko že skor prepovedane). No ampak po petih minutah teka sem masko spravil v žep in po desetih minutah so tja romale tudi rokavice;ja sem med toplejšimi, zgleda. Drugače pa tečem tja nekje do -15, se mi zdi.

Aja, tkole pa zgleda maska na obrazu-mal liči pol vse skupaj na ene čudne tipe, ampak smo zdaj po zmrzovalno strelnih akcijah v Kranju že vsega navajeni!

Slika

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA