prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 matjazmuhic
Pozdravljeni,

Nekak se navušujem nasploh za barefoot stil mika me pa tudi trail. Planiram kupit neke šuhe ampak ne vem ali naj vzamem trail al allaround ali kaj.

Odločam se za nakup enih vivobarefoot pa ne vem točno katere. Najbolj me mikajo EVO II ampak so drage in eni pravijo da številko večje drugi da številko manjše. Razmišljal sem tudi o Ultra, ki so cenejši ampak sem skeptičen glede tega kako se obnesejo na trailu. Druga izbira pa mi je še mogoče Breathotrail ali mogoče celo Neo trail.

Skratka nimam pojma. Prosim če mi malo svetujete. Fajn bi blo, da se dajo brez večjih problemov čistit. Drugač pa laufam večinoma po asfaltu ali makedam ampak za to mam že ene mizunke. Je boljše vzet dobre trail vivobarefoot ali mogoče kake allaround, da lahko uporabljam za oboje? Ne bi rad, da se ful navadim pa mi bo težko ko bom moral obut nazaj mizunke ali pa mi bo težko ko bom moral kupit še ene barefootke... :)

Hvala za info že vnaprej!

Lp, Matjaž
 Dzoni Wajsmiler
Jaz uporabljam evo-te, večinoma pa tečem po asfaltu in makadamu. Ene parkrat sem jih imel tudi za trail, pa nisem imel ravno najboljšega občutka. Sploh za tek navzdol po planinskih stezah mal profila ne škodi.
Tečem pa včasih z vložkom, včasih brez. Oboje perem direkt v pralnem stroju :juhuhu:.
Uporabniški avatar
 miciM
Dzoni Wajsmiler napisal/-a:Tečem pa včasih z vložkom, včasih brez. Oboje perem direkt v pralnem stroju :juhuhu:.

TO PA NI NAJBOLJ PAMETNA IDEJA!!!!!!!!!
superg se ne pere v pralnem stroju, jim škoduje :( .(praški, centrifuga,.....-naredijo škodo na copatu)

:wink:
Uporabniški avatar
 tadejz
jst imam vivobarefoot evo, uporabljam za vse možne poti in je odlično, pa številko večje od netekaške obutve. Če boš večinoma tekel po asfaltu, makadamu, gozdu priporočam navaden podplat, po kakšni drugi podlagi bo tudi seveda šlo. Razlika sploh ni velika, ker je pri obeh podplat tanek; važno da copat ni blažen in je brez nekih brezveznih tehnologij in da lepo čutiš podlago. Glede pranja pa kot je zgoraj napisano-zelo enostavno
Uporabniški avatar
 tadejz
matjazmuhic napisal/-a:Navaden podplat misliš brez one vložka ne?

mislim na ne-trail podplat
Uporabniški avatar
 Rollback
matjazmuhic napisal/-a:Pozdravljeni,

Nekak se navušujem nasploh za barefoot stil mika me pa tudi trail. Planiram kupit neke šuhe ampak ne vem ali naj vzamem trail al allaround ali kaj.

Odločam se za nakup enih vivobarefoot pa ne vem točno katere. Najbolj me mikajo EVO II ampak so drage in eni pravijo da številko večje drugi da številko manjše. Razmišljal sem tudi o Ultra, ki so cenejši ampak sem skeptičen glede tega kako se obnesejo na trailu. Druga izbira pa mi je še mogoče Breathotrail ali mogoče celo Neo trail.

Skratka nimam pojma. Prosim če mi malo svetujete. Fajn bi blo, da se dajo brez večjih problemov čistit. Drugač pa laufam večinoma po asfaltu ali makedam ampak za to mam že ene mizunke. Je boljše vzet dobre trail vivobarefoot ali mogoče kake allaround, da lahko uporabljam za oboje? Ne bi rad, da se ful navadim pa mi bo težko ko bom moral obut nazaj mizunke ali pa mi bo težko ko bom moral kupit še ene barefootke... :)

Hvala za info že vnaprej!

Lp, Matjaž

Breatho trail bodo zate, definitivno. Profil in oprijem, ki je izjemno pohvaljen, tudi pri zahtevnih hribovcih.

Trenutno so v akciji, če si kje okrog Kranja, se glasi na olimpijskem bazenu, nekaj parov imam še.

Kot so že ostali povedali glede čiščenja: vložke ven, na 30 stopinj v pralni stroj, brez mehčalca, sušenje na zraku. Preverjeno :D
Uporabniški avatar
 štenga
Jaz uporabljam Vivo Neo in sem zelo zadovoljen. Super mi je, ker so spredaj tako široke. Baje je kar nekaj prednosti proti Evo, zato sem takrat naročil Neo - spomnim se pa ne več kaj. Sem pa nabavil še Neo Trail, pač bolj za gozdne poti in zimo. Razlika med neo trail in breatho trail je v tem, da so breathoT primerne za toplejše mesece, neoT pa za hladnejše ter mokrejše (neo trail imajo tudi rahlo debelejši podplat -> za 2*0,5mm se mi zdi). Pač izbereš si tiste, ki bolj ustrezajo tvojim tekaškim preferencam.

Sem pa neo vzel številko 43, neo trail pa 42 in mi 42 dosti bolj pašejo, zato sem se odločil, da neo 43 prodam in si nabavim 42. Torej, če koga zanima neo 43 skoraj nove (za seboj imajo slabo uro teka naj mi piše na zs).

Sem pa pred tremi leti, ko nisi še praktično nikjer slišal o bosonogem teku v ta namen nabavil Jinge - https://www.google.si/search?hl=sl&cp=8 ... tQaxwoDwDg. Po občutku so izjemno lahke, vendar me je motilo, da so spredaj tako ozke, zato nikoli nisem začel teči v njih. Sem jih pa uporabljal za ples, kjer so se izredno dobro izkazale (pogledi v moje noge so bile na plesišču takšne kot ko so prvi začeli teči z VFF :D ). Še vedno so kot nove (no če bi tekel v njih bi verjetno že odslužile) in čakajo na nove plesne večere.

Pa dobro se odloči in poročaj.
Nazadnje spremenil štenga, dne 14 Sep 2012, 23:23, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 štenga
Malo za hec, malo za res sem naredil primerjavo med mojo "tekaško obutvijo". Skratka imam 4 pare.
Slika
Slika
Od prej imam Salomon Trail Comp. Pred parimi leti, ko še ni bilo nikjer slišati o bosonogem teku, sem nabavil Jinge, ki jih zdaj uporabljam kot plesne čevlje. Za tek jih ne uporabljam niti nimam namena, ker so spredaj zelo ozke (pa tudi podplat je trši kot pri neo), kar je vidno iz spodnje slike kjer so slikane nad Vivo Neo (so pa najmehkejše od vseh).
Slika
Potem sta pa tu še dva predstavnika Vivo Barefoot. Največja razlika med njima je v podplatu. Neo Trail ima kar konkretni profil (najdebelejši profil je spredaj kar olajša forefoot strike), medtem ko ga Neo praktično nima. Čisto malo je debelejši tudi vložek pri Neo Trail.
Slika
Ker so Neo skoraj brez profila so zelo udobne tudi za vsakodnevno nošenje, medtem ko me je današnji test z Neo trail od vsakodnevnega nošenja odvrnil (mogoče bi se moral le navaditi). Prav tako bi odsvetoval tek z Neo trail po trdih ravnih površinah (za to so dosti bolj primerne Neo-tke).
Primerjal sem še težo copat (par) in sicer:
- Jinga: 362g
- Vivo Barefoot Neo: 468g
- Vivo Barefoot Neo Trail: 548g
- Salomon Trail Comp: 780g

Brez vložka se teža zmanjša za 20-30g. Pa še malo reklame - Neotke prodajam, ker so mi rahlo prevelike.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA