Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
pajo napisal/-a:Imaš od legende Wege program pa začni z njim. Vsaj prebereš lahko. To pa nič ne stane koristi pa.

trenutno me vse zanima, kar se tiče teka...tako da bom prebrala seveda... :)
no....včeraj je šlo še bolje...čeprav sem tek kombinirala s hojo...bilo je prav lušten...pa ob podpori partnerja, gre še lažje...no priznam...le noge grejo danes malo posvoje... :D
kiak-ica napisal/-a:...kot osnovnošolka in v srednji šoli bi dala vsak prost trenutek za tek...vendar proti koncu srednje šole sem kar naenkrat prenehala in do danes ko jih štejem 28 let nikoli več naredila nobenega več km, niti se ukvarjala z nobenim športom...verjeten če bi imela težave s kg mogoče celo bi se...vendar resnično nič športa v mojem življenju... prioriteta je bila služba,razvada pa kava in cigareti...Čas je za spremembo...in naj vam povem danes bo tisti dan ko bom začela migat...čeprav se sliši mogoče smešen...neumno, želim pa si preteči ljubljanski polmaraton...čeprav si želim že prej udeležit kake desetke...sicer pa bom videla kako mi bo šlo...

Mogoče mi je na nek način motivacija tudi tale forum, kjer bom delila izkušnje, vas kaj povprašala...vas pa naprošam če imate kak nasvet...vas prosim zanje...kajti oktober bo kmalu tu...in vsaka informacija mi bo prišla prav...

Živjo - zelo podobno moji zgodbi (razlike - tudi v osnovni nisem bil goreč privrženec teka, sem se pa izognil kavi in cigaretom). Starost podobna, začel sem pa pred enim mesecem.

Forum vsekakor je motivacija - jaz drugače sigurno nebi poskusil tečt, ampak ko prebereš vso navdušenost - pa še tebe prime. Zelo mi je všeč, da si si tudi ti postavila cilje. Sicer se najini zelo razlikujejo (ti bi rada pretekla čim daljšo razdaljo - jaz bi raje na kratkih razdaljih dosegel čim boljši čas). Ti tečeš večkrat, jaz tečem malokdaj in se večkrat ukvarjam z ostalo vadbo. Kakorkoli že zasleduj svoje cilje - in če se letos ne uresničijo - se bodo pa drugo leto. Pa pazi, da na začetku ne pretiravaš (sicer se lahko ponovno zgodi 10-letno obdobje nemiganja. Pa še link do "moje zgodbe": viewtopic.php?p=284668
kiak-ica napisal/-a:danes bo treba počivat...ker tele noge pa hudičevo bolijo...sem slabš kot kaka babica :)

In prav je tako => mišice si zbudila iz dolgoletnega spanja, jih utrudila in zdaj morajo malo počiti. Boš videla, sčasoma bo bolje. Namaži s kako hladilno kremo v začetku, da si malo omiliš trpljenje :wink: Al pa še bolje, naj partner za to poskrbi :lol: No pain, no gain :mrgreen: lp in aktiven vknd, M
jah res mu hvala ker skrbi zame,sicer si je pa mal sam kriv :D ...ker me je spodbujal k temu da obujem superge...nnnnooo ampak še hvaležna mu bom.... :wink:

drugače pa vsem lep vikend...
Lp. Ogromno si naredila ker si začela. Veliko nas je z podobno zgodbo ! Pridejo trenutki ko misliš da bi z lahkoto tekel 100 km , no pridejo tudi drugačni !Poslušaj svoje telo in veliko je v glavi ! Kjer je volja je tudi tek .... Veliko uspeha ti želim!
naj še jaz dodam svoje.
začela sem aprila z 20 kg več kot jih imam danes :P
pretekla nisem niti 300 m, zadihana, rdeča v obraz, kot bi spuščala dušo. vedela sem, da tekla ne bom tak hitro, kot sem si zamislila, zato sem kombinirala hojo in tek.ko ni šlo, sem pač hodila. potem pa kar naenkrat začutiš, da gre in stečeš..sliši se enostavno, vendar meni ni bilo.
sedaj je skoraj 4 mesece od takrat in lahko se pohvalim, da pretečem 10 km brez prekinitve, seveda v svojem tempu in 12 min. slabšem času, kot bi si želela :lol: :lol: :lol: , ampak tudi to bom izboljšala.
jaz sem živi dokaz, da se da, tak da verjame, da bo uspelo tudi tebi.
danes zjutraj sem "štrajkala", čeprav sem uro naravnala ob 5 :30, sem spala do 8 :lol: , tak da bom danes tekla zvečer, bolj pa mi je všeč zjutraj .
tudi na dopustu sem vsak večer pretekla od 6-7 km, ostali v restavracijo, jaz pa v superge..sam se je splačalo ..
lep dan, pa uspešno naprej :D
lonely napisal/-a:
Tilcara napisal/-a:Včasih pa le odgovorim, ko vidim, da si še nekdo postavi cilje, ki sprva morda zvenijo tako zelo visoko :wink: Odvisno od posameznika, koliko poguma, volje, prepoznavanja svojega telesa in sposobnosti ter zaupanja vase ima.
Pri meni se je začelo leto dni po drugem porodu, ko sem si počasi zastavila, da bom odtekla polmaraton, nato pa maraton, vse v enem letu :roll: Telesno sem morala začeti od začetka. Pridobiti nazaj mišično maso, moč in voljo, da le pridem na svojo prvotno težo in se s tem izognem poškodbam. Pestile so me nove preizkušnje; dva majhna otroka, služba, partnerstvo in tek. Kako vse bom zmogla, mi ni bilo jasno, vem pa le, da sem tako zelo potrebovala gibanje, stik s svojim telesom, se tudi za trenutek odmakniti in poskrbeti zase. Tako se je vse skupaj začelo. Najprej polmaraton, nato PRVI peklensko vroč maraton, a nisem obupala :) Dobila sem voljo za ultre, trenutno pa tečem od hitrih 10-tk naprej, vse do 75 km.. Tečem skupaj slabi dve leti, toliko o moji poti do cilja :wink:
Moj tihi cilj je preteči "domačo obljubljeno traso" po kateri se že vse življenje furam, pa sem si rekla, zakaj je ne bi še odtekla :lol: Enim se zdi iztirjeno, drugim nemogoče, tretjim vsekakor možno, ker sem "trma", "nadarjena"... ostalim pa.. individualno, vsak po svoje, samo da ste srečni. Jaz pa grem po svoji poti naprej, saj se sama najbolje poznam :wink:

Enako želim tudi tebi in verjamem, da bo šlo, če si tudi sama zares želiš. Držim pesti :D

LJUDJE....a smo res tko hudo definirani1... mar sem JAZ,tisti ,ki ne zasluži minimalen respect.
Tilcara...z nobeno besedo nisem hotel kompromitirati tvoje dosežke,
tvoja nenehna degradiranja moje osebnosti,te bodo prepričala v eenostaven pogled,da brez mene ne bi bila,to kar si. tvoj High bi bil DM tek..celoten folk ...bo priča temu

Svoj prvi maraton,ne bi pretekla brez mene......svoj drugi...tretji.četrti....tudi ne

čE pač rabiš preizkus 100 -tih moških pri magesteriju...ok,naj bo ObIVANKENOBI 67-I

Lonely, svoj prvi, resnično prvi polmaraton sem pretekla davnega leta 25.5.1995 v Radencih, ko sem ravno dopolnila svojih 18. let. Torej, teči sem začela že takrat, iz lastnih vzgibov, le da je vmes sovpadel alpinizem. Tek je bil v meni, vprašanje je bilo le časa. Sedaj, ko sem mati dveh otrok, si ne morem privoščiti alpinističnih podvigov. Koliko si ti prispeval k mojim maratonom, o tem ima VSAK SVOJE mnenje, ki me pravzaprav sploh ne zanima.
Ostalo ne bom komentirala, ni vredno komentarja.
Pozdravljeni...upam da za vami uspešen vikend...

evo...petek počivanje,sobota zopet malo tekaška,nedelja zopet malo počitka...tako da teden začnem z veliko,veliko energije...

se pa moram pohvalit, sicer ne s kakim tekom...ampak poskušam s svojega rituala, navade odstranit cigarete...tako da za vikend mi je šlo kar dobro...le ob kavicah se še ni izšlo... :)

če bom dovolj pridna...in če se bom počutila že toliko sposobna se pa vam pridružim na TF10ki.... no...bom videla.... :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA