Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Jutro...no, danes imam pa eno vprašanje....

včeraj sem šla preteči 10 km, ampak sem pri 6km zaključila, imela sem en problem...ŽEJA...ko sem šla od doma si vzamem torbico za okoli pasu s stekleničko, vendar že po parih metrih mi je bila preveč moteča in sem jo pustila doma...
Danes me niti malo ne bolijo noge, zelo dober se počutim...ampak me je včeraj res pestila le žeja...
Mi lahko svetujeta ali kako si vi pomagate...je kaka boljša zadeva...
Verjamem da za vas izkušene tekače-ice...se bo zdelo mogoče smešno...verjeten je botrovalo tudi pomanjkanje kondicije...
Danes bom zadevo ponovila, sam brez vode ne bom šla pa tudi če bi jo v roki nesla...si bom predstavljala...da imam utež :laola
 spela*
kiak-ica napisal/-a:Jutro...no, danes imam pa eno vprašanje....

včeraj sem šla preteči 10 km, ampak sem pri 6km zaključila, imela sem en problem...ŽEJA...ko sem šla od doma si vzamem torbico za okoli pasu s stekleničko, vendar že po parih metrih mi je bila preveč moteča in sem jo pustila doma...
Danes me niti malo ne bolijo noge, zelo dober se počutim...ampak me je včeraj res pestila le žeja...
Mi lahko svetujeta ali kako si vi pomagate...je kaka boljša zadeva...
Verjamem da za vas izkušene tekače-ice...se bo zdelo mogoče smešno...verjeten je botrovalo tudi pomanjkanje kondicije...
Danes bom zadevo ponovila, sam brez vode ne bom šla pa tudi če bi jo v roki nesla...si bom predstavljala...da imam utež :laola

Tvoja dilema je v bistvu zelo preprosta. Kaj je bolj moteče: steklenička vode okrog pasu ali žeja? :D
Odgovor je ponavadi odvisen tudi od dolžine teka. Na tek okrog Ljubljane po PST vzamem tekaški nahrbtnik (s pijačo, kakšnim evrom in urbano za vsak slučaj), ki ga niti slučajno ne bi vzela s sabo na 10-kilometrski tek, na primer.
V hudi vročini sem tekla tudi s plastenko v roki, mi je bolj udobno kot okrog pasu (ker me ta pritiska na mehur, kar ni preveč fino).
Živjo,
Pomoje si se preveč zapičla v 10 km in to praktično takoj. Poglej res program za začetnike, da ti ne bo na kuncu žal.

Na lastni koži sem občutil in tudi trenutno čutim posledice pretiravanja. Kako je potem par mesecev počaivati pa raje ne povem :roll: .

Počasi pa sigurno in bo. 10 km lahko še malo počaka.
Punca le pogumno,pocasi se dalec pride.Jest tecem komaj leto,pa sm nardila ze nekaj km,vcasih me je ze drzalo da bi pustila v
se skupaj,ma se vedno poberem in grem naprej.Ni mi vazn rezultat,veliko mi pomeni prit do cilja.pogumno naprej :laola
V vsako roko eno 0,5 l steklenico vode ali bidon in gremo. Ni pretežko. Ni sramota! Lahko rečeš temu crosstraining :)
Glej tudi na to, da čez dan piješ dosti vode. Tako bo tvoje telo zadosti hidrirano in sčasoma za krajše teke ne boš več potrebovala vode. Jaz recimo za teke do nekje 1h15-1h30 (odvisno od vročine) ne vzamem s sabo nič za pit. Za malo daljše teke si ponavadi traso začrtam tako, da gre mimo kakšne vode (bar, pokopališče,...).
Najprej se bom zahvalila vsem vašim komentarjem...sem jih ful vesela...

Da se bom po več kot 10 letih tako navdušila nad tekom kot sem se skorajda sama sebi ne morem verjeti...Sem kot otrok, ki bi po zelo dolgem času dobil novo igračo...
Vesela pa sem tudi vaših komentarjev, vsakega na svoj način...določeni pridejo fajn kot spodbuda, drugi spet ker te malo upočasnijo, te postavijo malo na realna tla, kajti ob moji evforiji,navdušenju, bi včasih kar prehitevala...tko da taki komentarji so zelo dobrodošli...
Jah taka sem ali delam nič ali ful... :)
Mislim da je še moj partner zelo vesel, ker sem si najdla hobi...saj veste si potem manj tečen :laola

Čeprav sem imela včeraj zelo dolg delovni dan...sem ob 21 ko sem prišla domov, namesto da bi šla na sedežno obula superge in pretekla 5km brez hoje(20 min),brez težav, sicer v svojem bolj počasnem tempu... in bila zlo vesela...in današnji dan se je začel super...pa še danes ni nobenih bolečin...kaj sem zamujala vsa ta leta...sploh ne vem kaj me je odvrnilo od športa, kajti v osnovni in določen čas v srednji šoli bi pa naredila vse za tek...

zanimivo...ene zanima facebook...evo mene je začel tekaški forum... :D

...in odločitev je padla...kmalu se vam pridružim na domžalski 10, seveda moja bo taka počasna, da jo pretečem...in da naredim nekaj zase, kar mi daje osebno zadovoljstvo...
Ej punca - 5km, 20 minut ! Čestitam !!!!!!!!!!! Pa govoriš o počasnosti ! Kaj smo pa potem tisti, ki potrebujemo 6 min.za en kilometer, pa tudi mislimo da tečemo ? Le tako naprej !
Jola napisal/-a:Ej punca - 5km, 20 minut ! Čestitam !!!!!!!!!!! Pa govoriš o počasnosti ! Kaj smo pa potem tisti, ki potrebujemo 6 min.za en kilometer, pa tudi mislimo da tečemo ? Le tako naprej !

hvala za spodbudo...neverjetno težo ima to, ko človek naredi nekaj zase, ko se resnično počutim fantastično...
Radolca napisal/-a:počasen tempo 5 km v 20-ih minutah :?: :?: :?:
tak tempo po mojem mnenju lahko doseže približno 20% tekačev s tega foruma :!:
si se po mojem mal zmotila :wink:

:D nisem se zmotila...natančneje 20min in 12 sec....sicer pa čas ni pomemben...vse drugo bolj...to da tečem, da se nisem rabila ustavljati...in da se počutim super...a je tak?
kiak-ica napisal/-a: :D nisem se zmotila...natančneje 20min in 12 sec....sicer pa čas ni pomemben...vse drugo bolj...to da tečem, da se nisem rabila ustavljati...in da se počutim super...a je tak?

5km u 20min???!!! :clap:

Prvo sm bil like: :laola

Pol sm bil pa like: :--( (zame je to napol šprint mimogrede)

To je ODLIČEN rezultat!!! BRAVO! :D
V službi je zame številka pač številka, vseeno kakšna je.

Pri teku ne.

Čas je verjetno res tak kot si ga navedla (20 minut), nikakor pa ne razdalja. To pomeni 4 min./km. To je hitro že za moškega, kaj šele za žensko. Tu sta se javili le 2 ženski (lestvice kratkašev), ki sta to razdaljo uspeli preteči v takšnem času. Tudi, če gledaš na tekmah in odšteješ tekmovalke, ki trenirajo atletiko, praktično ni deklet, ki bi uspele teči 4 min./km ne glede na razdaljo.

Nikakor ti nočem zbiti volje do teka, ti le teči. S svojimi podatki malo zavajaš ostale začetnike. Na najdi.si si zmeri dejansko razdaljo, ki si jo pretekla v 20-ih minutah.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA