prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Živjo,

Imam Mizuno wave inspire 8 -torej pronatorske in močno blažene superge namenjene "klasičnem načinu teka peta -prsti". ČE je to res. PRiznam, da ne vem ampak bolj špekuliram, ker je peta pač tako visoka (ali pa nizka - kakor se gleda).

Reč je taka, da superge počasi končujejo svoje aktivno življenje. Celo sumim, da me mučijo tetive zaradi izrabljenosti. Kupil bom prej ko slej nove in ker tečem "pravilno", torej na sprednji del noge me zanima ali pri nakupu novih ima smisel gledati kaj na to in kupiti kake bolj agresivne superge, ki nimajo tako blažene pete in imajo nasploh manj blaženja?
Še naprej bi šel na pronatorske, čeprav nisem prav hud pronator. V bistvu skoraj nevtralen tekač.
Pogoj za superge je zadostna širina, ker imam res široko stopalo in so mi že asics recimo precej na meji. Mizuno so v tem pogledu odlične.
Tečt na pete ne znam več :lol: . Kakšen komentar/idej?

lp,
Miha
moj komentar oz. predlog:
- pejt u štacuno, pa probaj različne modele
- izberi želene
- pobrskaj po netu
- naroči v tujini dva para
- dobil ju boš skoraj za ceno enega para pri nas, ne boš plačal poštnine
- nič ne škodi, če imaš v omari dva para superg

Jaz nisem nikakršen pravi tekmovalec, pa imam doma tri pare superg, katere uporabljam (na polici imam pa še dva para porabljenih superg, ki od zunej izgledajo nepoškodovane, imajo pa pač več kot 1000 km za seboj)
miha_z napisal/-a:Kupil bom prej ko slej nove in ker tečem "pravilno", torej na sprednji del noge me zanima ali pri nakupu novih ima smisel gledati kaj na to in kupiti kake bolj agresivne superge, ki nimajo tako blažene pete in imajo nasploh manj blaženja?

Pogoj za superge je zadostna širina, ker imam res široko stopalo in so mi že asics recimo precej na meji. Mizuno so v tem pogledu odlične.

Živjo,

včeraj sem po pošti dobil vivobarefoot neo, ki jih imam pravkar obute (v službi). Tako širokih (spredaj) čevljev nisem imel še nikoli - niti približno. Z njimi še nisem tekel, pa tudi če se ne bodo obnesle za tek, jih bom imel za vsak dan (ker mi je zaenkrat občutek odličen - edino mogoče bi mi bolj pasale številko manjše). Namenjene so bosonogim tekačem - torej praktično brez blaženja. Ne rečem, da je to zate, je pa ena od idej - odloči se pa sam :D.
Živjo,
Hvala za mnenja in nasvete. POšteno povedano se bos ne upam :? . Sem pretežek pomoje in očitno so moje noge zelo krhke.

Danes sem za hec šel tečt v starih asics gel kayano in imam občutek, da imam s tetivami problem tudi zaradi očitno že iztrošenih mizunk. Pa očitno se mi je noga skrčila, ker asics se mi niso danes zdele prav nič preozke. JE pa res, da sem naredil le 6 km. So pa že tolk zgonene, da se jasno čuti trdoto podlage :lol: . Ne vem.

ON-ke bom šel probat pa da vidmo, če bo preskočila iskrica. Veliko forumašev jih blazno hvali. Sicer bom pa še ene mizunke vzel. Saj niso tako prekleto drage. Asics so pa predrage. Nenazadnje je recesija :P

lp,
M
Kaj svetujete meni - levo nogo rahlo zvračam na noter, platfusa nimam. Vedno sem mislila, da imam široke noge, tečem pa z Nike supergami, ki slovijo po bolj ozkih modelih. Kupujem nove superge, vem, da moram preizkusit več modelov, a vseeno, naj potem čekiram tudi ožje modele?
miha_z napisal/-a:Živjo,

Imam Mizuno wave inspire 8 -torej pronatorske in močno blažene superge namenjene "klasičnem načinu teka peta -prsti". ČE je to res. PRiznam, da ne vem ampak bolj špekuliram, ker je peta pač tako visoka (ali pa nizka - kakor se gleda).

Reč je taka, da superge počasi končujejo svoje aktivno življenje. Celo sumim, da me mučijo tetive zaradi izrabljenosti. Kupil bom prej ko slej nove in ker tečem "pravilno", torej na sprednji del noge me zanima ali pri nakupu novih ima smisel gledati kaj na to in kupiti kake bolj agresivne superge, ki nimajo tako blažene pete in imajo nasploh manj blaženja?
Še naprej bi šel na pronatorske, čeprav nisem prav hud pronator. V bistvu skoraj nevtralen tekač.

lp,
Miha

Probaj Saucony Kinvara. To je zelo lahek copat, primeren za trening in za tekme, manj blažen, pa še vedno dovolj, nima visoke pete.
Saucony je ameriška firma, ki je specializirana izključno za tekaške in triatlonske copate. Te copate uporabljajo najboljši svetovni triatlonci, in vedo zakaj. Jaz osebno imam ta model Kinvara in z njimi sem izredno zadovoljen. Niso pa za tek peta - prsti. So premalo blaženi.
So pa tako lahki in zračni, da jih ne čutiš na nogi. Prodajajo jih v Tomassport v BTC-ju v LJ pa še marsikje drugje.
:wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA