Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Solusvir
Pozdravljeni tekači!

Sam sem precej nov :)

Teči sem začel kakšne 3 tedne nazaj skupaj s prijateljico in zaenkrat tečeva skoraj vsak dan po 30-45 minut(brez prestanka) na približno 7km razdalji. Je to preveč? Premalo? Zaenkrat nama uspeva to razdlajo preteči v 37 minutah(to je nekakšno povprečje), rada bi pa seveda pretekla to hitreje. Se tega sploh lotevava pravilno? Bi morala teči daljše razdalje na dalj časa? Želiva seveda doseči čimboljšo kondicijo :)

Zanima me pravtako kako je z maratoni. Kako se jih pravzaprav pravilno teče? Kako potekajo? Najbrž se ne teče tistih 42km brez postanka ? Bi mi bilo kar všeč, če bi se našel kdo, ki bi mi to lahko na kratko razjasnil :) Cooperjev test najbrž tu ni pomemben ali bi ga pač moral še enkrat preteči ?
 Sandi3team
Pozdravljen!

Lepo, da sta se odločila za tek. Tudi to pomaga da tečeta skupaj (sploh če sta približno na istem nivoju, kar lahko vidita s cooperjevim testom. Drugače lahko kmalu postane skupen tek za enega pretežak) in tudi minutaža je primerna (nikoli ne glej kilometrov ampak pretečen čas). Da pa bo zanimivo in malo bolj učinkovito pa kdaj odtečita še kakšen krogec v dolžini 5min več, kdaj pa zadnjih 5min malo pospešita in potem ne pozabita na raztezanje!

Glede časa za to razdaljo sta kar primerno fizično pripravljena, zato tecita naprej. Vseeno pa za začetek naredita tako da si vsaj za naslednja dva meseca vsaj en dan v tednu vzemita prosto in to obvezno.

Kar se tiče tvojih vprašanj. Jih je veliko preveč in zato bi vsi odgovori nekompletni in prezapleteni. Naredita si uslugo in se udeležita kakšnega tečaja teka ali se včlanita za kakšen mesec dva v kakšno športno društvo, ki ima vadbo teka...ZAKAJ? Tam bosta dobila osnove tehnike teka, ki vaju bo rešila marsikatere poškodbe ter najlažje bosta izvedela odgovore na zgoraj našteta vprašanja saj jih bosta izvedela na primerih in sproti.

Lep pozdrav
Sandi

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA