prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jan_jan
Pred dobrim mesecem sem kupil nove Salomonke, za katere lahko rečem, da so res tisto pravo, kar sem iskal. Nov model je namreč izboljšan, nova je ergonomija školjke, nov je podplat in kar najbolj razveseljuje - podplat ima odličen oprijem, tudi v mokrem.

Bravo Salomon. :laola

Zaenkrat sem z njimi opravil približno 300km terena in še ne kažejo nobenih znakov obrabe 8), kar za prejšnje modele Salomona ne bi upal trditi.

Ima še kdo kakšne izkušnje z njimi?

Zgledajo takole :D

Slika
Uporabniški avatar
 jan_jan
bobsaap napisal/-a:Vprašanje ...

Kje si čevlje kupil? Koliko so stali?

Kako je s težo copata? Kolikor gledam tehta cca 370g, a ni to malce težko?

Za kakšne teke ga uporabljaš?

:arrow: Kupil sem jih tukaj: http://www.gajo.si/

:arrow: Copati za teren so itak težji od cestnih, ker so narejeni iz bolj robustnih materialov, ki morajo vzdržati večje obremenitve.

:arrow: Cena 112€ s popustom + poštnina gratis 8)

:arrow: Uporabljam jih izključno za tek po neurejenih podlagah, singlcah, skalah,...za asfalt niso primerni :!:
Uporabniški avatar
 Scooby
Jani...kaj veš se jih da pri njih sprobati? Jih mogoče lahko primerjaš z XT 2, če si jih kdaj imel, kako sedejo na nogo?

Odločam se med nabavo še enih XT 2 ali pa novih XT 3. Problem je edino v tem, ker bi jih rad prej sprobal. Zaradi mojih širokih nog se jih ne upam kupiti brez pomerjanja.
 bobsaap
Scooby napisal/-a:Problem je edino v tem, ker bi jih rad prej sprobal. Zaradi mojih širokih nog se jih ne upam kupiti brez pomerjanja.

Tudi sam imam precej podoben problem, a na žalost še vedno nisem našel trgovine, ki bi imela vse modele (ali vsaj veliko večino) na zalogi, da bi jih lahko sprobal.

Ima kdo info, kje bi lahko bili najbolje založeni s Salomonom?
Uporabniški avatar
 jan_jan
Scooby napisal/-a:Jani...kaj veš se jih da pri njih sprobati? Jih mogoče lahko primerjaš z XT 2, če si jih kdaj imel, kako sedejo na nogo?

Odločam se med nabavo še enih XT 2 ali pa novih XT 3. Problem je edino v tem, ker bi jih rad prej sprobal. Zaradi mojih širokih nog se jih ne upam kupiti brez pomerjanja.

Težko rečem, ali jih je možno preizkusiti. Pokliči Gajo sport in se dogovori. Če nimaš prevelike številke in jih imajo na zalogi, ne bi smelo biti težav. Modela XT 2 nisem imel, imel sem še eno generacijo starejšega (oranžne barve) in lahko rečem, da je razlika med njima res velika. Opazen je ogromen napredek v izdelavi, boljših materialih,...
Največ sem uporabljal XA PRO 3D, a sem z njimi imel velike težave s podplatom, ki se je prehitro začel cefrati na notranji strani, pod stopalnim lokom.
Preizkus copat je tudi zame utopija, ker imam št. 491/3 in jih nimajo v nobeni trgovini. Moje stopalo je nekoliko širše in lahko rečem, da mi ta model zares ustreza.
Uporabniški avatar
 Scooby
Hvala za info.

Sem pa šel danes popoldne slučajno v Intersport v Šiško in že imajo na zalogi nove XT Wings 3. Sem jih tudi sprobal in moram reči, da je reš boljša, bolj robustna izdelava/materiali v primerjavi z XT Wings 2. So pa sigurno spremenili notranjo ergonomijo, ker je občutek malo drugačen kot v 2. Sem hotel vzeti večjo številko, kot jo imam sedaj, 44 2/3, pa se mi peta malo premika. Pri 44 nimam tega problema, so pa malenkost prekratki.
Uporabniški avatar
 jernej555
Tudi sam morem stestirat tele copate da vidim ali se splača čakati na nove s-lab ali ne :D
Scooby kaj pa 44 1/3, tisti bi moral biti kot ulit.
Glede založenosti z Salomon izdelki. Katastrofa :x
Uporabniški avatar
 jernej555
Uh pa res ja...43 1/3 je. Mah po mojih izkušnjah malci večji pri nas ultraših ne škodijo kajne :D
Ja Scooby te sme imel v mislih. :D Čeprav cena na avstrijski strani Salomona(160 €) mi da misliti :)
Uporabniški avatar
 Scooby
Vem, da je fajn da so malo večji. :lol: Ampak da se peta premika? Hmmm...ne vem, ne vem. Bo treba še malo premislit.

Glede S-Lab 5...mislim, da sem jih tudi danes videl v Intersportu. Sicer nisem čisto 100%...ampak če boš kaj okoli hodil, pojdi pogledat.
Uporabniški avatar
 jernej555
mrZ napisal/-a:pozdravljen

S-LAB 5 sem kupil pri SUVEL SPORT iz Nove Gorice.
115eu + poštnina.

Hm sem čekiral njihovo stran, nekaj stvari imajo res ugodno so že v košarici. Samo S-Lab sem našel le 4 serijo :?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA