prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Gorenjska varianta :wink: flaške za transportiranje med tekom , ki jo sama prakticiram na vseh 21 in 42 -kah:
- kupim malo stekleničko Smoothi-ja (Fructal - 250 ali 330 ml). Steklenička je dobro oblikovana in mi ravno paše na dlan,
- namesto zamaška namontiram "cucelj", ki ga dobiš pri nekaterih otroških pijačah in mislim da tudi pri malih dozah nekaterih navadnih vod.
Torej - spijem Smoothi in vodo - dobim pripravno flaško za treninge - je pa res, da taka flaška ni tako fensi kot Nathan-ove zadevice :oops:
LP, Daša
No, pijačo si jaz trogam kar v roki. V eno roki pijačo, v drugo povodec s pu-pu vrečkami..zadnje čase pa potrebujem zraven še ključe, telefon in poprov sprej, za spuščene pse, ki iščejo izgovor za pasji pretep(ker smo tek prestavili iz večera, na jutro in ne morem pustit prazne hiše odklenjene).

Sem v fazi nabave takele torbe...jo imajo v mr.petu :D ...sicer pijača bo še vedno v roki. http://www.hurttacollection.com/en/motivation-en/products/for-equipment/running-belt/
Sam zadnje tedne uporabljam hidracijski sistem Mountain Hardwear Fluid 6. Zadeva je zelo podobna Salomonovemu "Advanced Skin S-Lab 5", le da je cena zgolj 40€. Skratka; neverjetna zadevica za neverjetno ceno. Nenavadno mi je, da se sistema nikjer ne oglašuje, saj se prilepi na hrbet, je ravno prav velik, zelo estetski in cenovno izjemno ugoden. Edina pomanjkljivost je dejstvo, da vlaga iz hrbta preide v notranjost, zato je treba rezervna oblačila (oz. to, kar tovorite s seboj in ne želite, da se zmoči) dati v vrečko.
Za transport pijače med tekom, kadar smo brez spremljevalca:
- kot to počno nekateri, da si vnaprej na določene točke nastavijo pijačo
- tek na krožni progi in je pijača stalno istem mestu, npr. doma na dvorišču, če imamo tak krog izmerjen
- bidon v roko - so posebej prirejeni bidoni s paščkom čez roko
- pas z bidonom - nosi se običajno na ledvenem delu, nekateri obrnejo bidon pred trebuh
- pas z več manjšimi bidoni - se teža enakomerno porazdeli in tovor manj poskakuje
- nahrbtnik z mehom - kamelca - za res dolge razdalje, kjer ni vmes možnosti dolivanja vode

Vse variante, razen prve sem uporabljal. Vse so dobre. Vedeti je treba, da mora vsakdo pri tem biti pripravljen malo potrpeti, dokler se ne navadi, potem je, kot da nimaš dodatnega tovora. Jaz npr. pas z bidonom močno zategnem visoko pod rebri, da med tekom ne poskakuje. Če je bolj popuščen, ga je bolje imeti obrnjenega naprej.

Pas mora biti kompakten, ne preveč elastičen.

Vse je v glavi, čuj ... :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA