Tek kot je tek na Ratitovec si vsekakor zasluži poročilo

Naj povem da je lahko vsem, ki jih ni bilo žal. Tek je super organiziran, okrepčevalnice tam kjer jih potrebuješ, topla beseda navijačev ko si v krizi. Pa seveda okusen šmorn na koncu

Mogoče edina manjša kritika, oz bolj predlog organizatorju bi bil da se tek prestavi na bolj zgodnjo uro. Res pa je da temperature naredijo tekmovanje še bolj ekstremno
Drugače pa sem se teka udeležil predvsem zato, ker nisem bil najbolj zadovoljen s časom iz grintavca in sem čutil da lahko iztisnem še kaj več. Pa tudi bil sem mesec dni nazaj na Ratitovcu in ker je res lep "hrib", teka nisem smel izpustiti
Štart je bil kar hiter, nekaj 200 metrov sem celo držal korak z najboljšimi

No do prvega večjega klančka

Pa vseen ubiral sem svoj tempo, poizkušal pozabiti na vročino in se gibal dalje. Del do Prtovču mi je bil neznan, pa tudi tek po asfaltu mi ni po godu najbolj, zato je bil ta del zame resnično naporen. Po Prtovču sem prišel na znano traso, meni ljubšo strmino v gozdu, lahko rečem domač teren. Tam pa je potem šlo hitreje do vrha, kjer sem zadovoljen prišel v cilj. Za konec nas je še mati narava pogostila z lepim pogledom na Triglav

Sledil je prijeten spustu, sklepanje novih poznanstev in pa seveda že prej omenjen šmorn

(zadetek v polno če mene vprašate). Na tem mestu bi se rad še zahvalil Petru Lamovcu za novo kapo
Torej če potegnem črto, odlično organiziran tek in logično drugo leto se ponovno vidimo na štartu

Glede "slabše" udeležbe pa menim, da čeprav tek spada med težke teke(moje mnenje, res šele moj tretji gorski tek z ne-ultraško razdaljo), bi si zaslužil več obiskovalcev. Resnično žal je lahko vsem, ki jih ni bilo
Lep tekaški pozdrav, Jernej