prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 malozašalo
najlepša hvala za izčrpen odgovor :) vem da bom mogu sklent nek kompromis samo ne vem ali naj ga na račun hitrosti ali na račun neudobnega teka. nekako me bolj mikajo udobni copati, čas pa bom že nadoknadiu z nodbro formo (vem da se potem sprašuješ ali bi mogoče lahko odtekel bolje z drugim copatom, vendar se mi zdi da je pri rekreativnem teku bolj pomembno da uživaš v teku, ne?). tudi jaz imam sicer na 21 tempo nekje 4,5 na kilometr. samo če ONke niso primerne kot tekmovalen čevelj ne zastopim zakaj ga uporabljajo vrhunski triatlonci. :D
lp
Uporabniški avatar
 jedrnat
malozašalo napisal/-a:... vendar se mi zdi da je pri rekreativnem teku bolj pomembno da uživaš v teku, ne?).

To je absolutno na prvem mestu. Zato pa pravim, ker največ časa porabiš za trening, si za ta čas omisli copate, ki ti bodo maksimizirale užitek. In tu so On-ke prava izbira.

malozašalo napisal/-a: samo če ONke niso primerne kot tekmovalen čevelj ne zastopim zakaj ga uporabljajo vrhunski triatlonci. :D
lp

Ja seveda so primerne...ampak poglej katere nosijo...na vseh novejših reklamnih slikah nosijo model Cloudracer (ima manjše blaženje od ostalih modelov).
 malozašalo
mogoče pa je cloudracer kompromis ki ga iščem :D ali je tu blaženje že tako minimalno da je na ravni običajnega tekaškega čevlja? vem da sm precej zahteven pri izbiri copata, ampak pravzaprav je to edini športni pripomoček pri teku, zato se mi zdi smiselno da je kupljen copat kar najbližje mojemu idealu po udobju, hitrosti, kakovosti izdelave in nenazadnje tudi po izgledu. :D škoda ker jih ne moreš stestirat preden jih kupiš :P
Uporabniški avatar
 jedrnat
malozašalo napisal/-a:mogoče pa je cloudracer kompromis ki ga iščem :D ali je tu blaženje že tako minimalno da je na ravni običajnega tekaškega čevlja? vem da sm precej zahteven pri izbiri copata, ampak pravzaprav je to edini športni pripomoček pri teku, zato se mi zdi smiselno da je kupljen copat kar najbližje mojemu idealu po udobju, hitrosti, kakovosti izdelave in nenazadnje tudi po izgledu. :D škoda ker jih ne moreš stestirat preden jih kupiš :P

To bo najbolje odgovoril tisti, ki jih uporablja. Zagotovo je na TF kakšen rekreativec, ki lahko kaj pove iz lastnih izkušenj. Tudi mene bi zanimale tovrstne izkušnje. Proizvajalec ga omenja kot "race" copat.
 sitrader
Moje osebno mnenje je, da so t.i. "racer" modeli primerni za teke/tekmovanja nekje do dolžine 1 ure teka. In to pri tistih ki imajo dobro izdelano tehniko teka. Ni važno katera znamka copata. Zdaj za profiče in ultra natrenirane rekreativce je to nekje do razdalje pol maratona, za običajne smrtnike pa nekje za teke do 10 km. To mislim zato, ker pri daljših tekih postanejo noge čez čas bolj utrujene in nevede začne trpeti tehnika teka, kar še polabša situacijo. Kar pomeni da po določenem času pride zelo prav malo več blaženja oz. stabilnosti pri copatu. Najbrž to tudi skrajša rehabilitacijo po dolgi tekmi.

Zdaj lahko da so "on" copati kako drugače naštimani in to moje osebno pravilo "čez palec" ne velja, pa vseeno. Malo hecne so te hitrosti. Vprašat se po moje moraš koliko rabiš blaženja in kakšno težo copata rabiš. Jasno pa da za "krajše" tekme lahko vzameš manj blaženja in zato lažje (in pogojno hitrejše) copate. Za daljše pa je po moje kot sem napisal. Vsaj takšna je moja izkušnja.

LP
Uporabniški avatar
 jedrnat
sitrader napisal/-a:Zdaj lahko da so "on" copati kako drugače naštimani in to moje osebno pravilo "čez palec" ne velja, pa vseeno.

S tem tvojim pravilom se osebno zelo strinjam in prepričan sem, da copati On v tem smislu niso nič drugačni od drugih. V splošnem torej lahko trdimo, da so blaženje, natreniranost in dolžina proge vedno v nekem podobnem razmerju ne glede na copat.
Uporabniški avatar
 StaraKost
jedrnat napisal/-a:
malozašalo napisal/-a:mogoče pa je cloudracer kompromis ki ga iščem :D ali je tu blaženje že tako minimalno da je na ravni običajnega tekaškega čevlja? vem da sm precej zahteven pri izbiri copata, ampak pravzaprav je to edini športni pripomoček pri teku, zato se mi zdi smiselno da je kupljen copat kar najbližje mojemu idealu po udobju, hitrosti, kakovosti izdelave in nenazadnje tudi po izgledu. :D škoda ker jih ne moreš stestirat preden jih kupiš :P

To bo najbolje odgovoril tisti, ki jih uporablja. Zagotovo je na TF kakšen rekreativec, ki lahko kaj pove iz lastnih izkušenj. Tudi mene bi zanimale tovrstne izkušnje. Proizvajalec ga omenja kot "race" copat.

Moj sin ima "race" copate. Ker imava oba isto velikost noge, sem jih sprobal.
Zaključek: to ni za mene. Rajši imam bolj blažene, kot bolj hitre copate.
Tako kot pri vseh "race" copatih, komoditeta ni na prvem mestu, čeprav sin in vsak, ki jih imata, pravita, da se z njimi lepo teče . Ne uporabljata jih pa za "navaden" trening tek.
 malozašalo
danes bil v TCmotohop trgovini, probal ONke in moram priznat da so me surferke najbolj navdušile. tako da imam namen it ponje v kratkem :) na nogi so res udobni, hoja v njih pa je nekoliko nenavadna (kot da bi hodil po peni) :D upam da se bojo odrezale na LJ maratonu, ki bo njihova prva resnejša preizkušnja (razen treningov seveda) :)
Uporabniški avatar
 tabonir
StaraKost napisal/-a:Moj sin ima "race" copate. Ker imava oba isto velikost noge, sem jih sprobal.
Tako kot pri vseh "race" copatih, komoditeta ni na prvem mestu, čeprav sin in vsak, ki jih imata, pravita, da se z njimi lepo teče . Ne uporabljata jih pa za "navaden" trening tek.

Ker imam podobne čase na 21km kot tvoj sin me zanima, kaj meni, so ti copati primerni za daljše tekme, nap. za čase med 1:16 in 1:20 za pol maraton?
 malozašalo
aja še nekaj...malo nazaj je bilo govora o nekih kuponih za popust. kje veljajo te popusti (v kateri trgovini) in kako bi se lahko dokopal do njih. :D če se čevlje da dobiti malenkost ceneje bi bilo super, sicer pa tudi nič hudega :D
lp
Uporabniški avatar
 dexi27
tabonir napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:Moj sin ima "race" copate. Ker imava oba isto velikost noge, sem jih sprobal.

Ker imam podobne čase na 21km kot tvoj sin me zanima, kaj meni, so ti copati primerni za daljše tekme, nap. za čase med 1:16 in 1:20 za pol maraton?

Jaz mam "surferke" pa sem prepričan, da če bi bil v pravi formi b tud z njimi lahk odlaufal pod 1:20 :wink:
Uporabniški avatar
 jedrnat
dexi27 napisal/-a:Jaz mam "surferke" pa sem prepričan, da če bi bil v pravi formi b tud z njimi lahk odlaufal pod 1:20 :wink:

Se absolutno strinjam, sem pa prepričan, da bi potem v isti formi z manj blaženim copatom odtekel 1:15.
Uporabniški avatar
 tabonir
jedrnat napisal/-a:
dexi27 napisal/-a:Jaz mam "surferke" pa sem prepričan, da če bi bil v pravi formi b tud z njimi lahk odlaufal pod 1:20 :wink:

Se absolutno strinjam, sem pa prepričan, da bi potem v isti formi z manj blaženim copatom odtekel 1:15.

:D Ne, tako velike razlike pa zagotovo ni!
Uporabniški avatar
 dexi27
:lol: :lol: :lol:

No nekaj mojih izkušenj...

Ko sem v dobri formi mi copati glih niso bli v nobeno pomoč. Za primer, sem laufal z će maratone in polmaratone z modelim ki so kao hitri in za tekme, a realnost je, da sem svoj najboljši cajt na polmaratonu odtekel z Nike lunarswift za 60 eur... Maraton pa z zgonjenimi (beri preko 1200 km) Brooks greensilence No slednji so kao približek minimalističnim, pa te so bolj race varjanta, kar pa se za Nike sigrn ne more rečt :mrgreen:
 ikocevar
Zdravo!
Rad bi samo napisal, da copate ON Cloudsurfer uporabljam že približno 4 mesece...tekel sem že po vseh površinah (beton, pesek, gozd, tartan..), uporabljam pa jih tudi za hojo (tek) na bližnji hrib (zelo dober oprijem) in moram reči, da so mi najboljši copati do zdaj...Res, ko obujem zdaj kakšne copate Nike, ki so mi celo življenje bili pisani na kožo, ni tako dober občutek kot v ON-kah...ON mi lepo nogo vlečejo v tek oziroma hojo na popolnoma naraven način, tako da opažam, da lažje tečem s pravilno tehniko postavitve stopala kot pa pri drugih copatih...tudi že samo po hoji oziroma stoji v teh copati malo dlje časa, se mi zdi, da imam stopala veliko manj utrujena, kot pa v drugih do sedaj..:)
Res da je cena malo zasoljena, ampak če veliko tečete/hodite/stojite v določenih tekaških copatih, vam defenitivno priporočam nakup copat ON...samo da najdate pravo številko!
Jaz imam nogo 41,5-42..in sem najprej imel ON številko 42...PREMALI! ..42,5 kot uliti! ;)
LP
PS: ..še vedno imam naprodaj črno/bele ON running Cloudster, skoraj popolnoma novi, številka 42 --> http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 292&type=1
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA