Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mihaambroz
Pozdravljeni,

sem Miha, star bom 22 let in prihajam iz Koroške, natančneje iz Mute, vendar večino časa preživim v MB, kjer tudi študiram.

Ukvarjam se z različnimi športi, vendar zadnje čase največ s tekom. Sicer že od kar pomnim tečem pribljižno 1 krat na teden, zadnji mesec pa se držim programa za eko maraton 21km v Mariboru. Sem se že udeleževal Nesovega teka v Mariboru in tudi drugih lokalnih tekov, ampak nikoli kot cilj za dosežek določenega časa, ampak zaradi druženja. No sedaj se prvič pripravljam malo bolj resno za eko maraton, moj cilj pa je tek pod 1:50, želim si 1:45 glede na občutke in čase pri treningih. Ko uspešno zaključim tega 16.9 pa potem odtečem letos še Ljubljanskega. Čez zimo začnem redno plavati (imam na srečo dobre plavalne gene, tako da mi to ne predstavlja problemov), spomladi pa še cestno kolo in prvi triatlon :clap:

No vprašanje, ki imam je sledeče. Pri rojstvu sem imel probleme z nogami saj sem imel močno obrnjene navznoter in niso vedeli, če bom sploh lahko kdaj hodil. Morem se zahvaliti staršem in zdravnikom, da so me tako uredili, da lahko normalno hodim in tečem! Imel sem pri 2 tednih starosti gipse na nogah, potem pa sem dolgo nosil ortopedske čevlje. No da je mera polna imam še plosko stopalo. Izbira copat je zame zato kar težka izbira.
Trenutno uporabljam Nike free run in mi zelo pašejo, razmišljam pa o še manj blaženih modelih. Zato bi se rad pogovoril z ortopedom, ki je po možnosti sam tekač ali ima tekaške izkušnje, da mi pove kako in kaj je za moja stopala najboljše. Ali kdo ve na koga se obrniti,lahko tudi samoplačniško?

Lep tekaški pozdrav,
Miha

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA