prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 asvi
zdravo,

do zdaj sem uporabljal čevlje asics GT-2160 na začetku mi je bil občutek dober ker so bile zelo ublažene ampak čez čas sem ugotovil da me pri daljših tekih začne boleti okrog gležnjev. Zato se sem odločil da bi kupil naslednje čevlje od proizvajalca Brooks.

Par let nazaj sem bil v intersportu kjer so mi skenirali nogi eni ljudje iz asicsa, takrat so mi rekli da imam pronacijo in nas si kupim ta model ki sem ga do zdaj uporabljal ker je očajan. Drugače nimam nobenih problemov razen tega da me začne boleti okrog gležnjev. Mogoče včasih ampak res redko tudi pod kolenom.

Če pa pogledam moje stopalo ko stopim na tla imam tak odtis: (preiskusil v sportsdirect)
Slika

gledal sem trenutno da bi kupil tele:
http://www.brooksrunning.si/produkti_ob ... 1.01.01.07

Zanima me kaj bi vi predlagali. Čevlje bi rabil večinoma za dolge proge. V glavnem maraton.
Uporabniški avatar
 Scooby
Za začetek bi lahko podal malo več podatkov. Teža, višina, koliko časa že tečeš, koliko km narediš na mesec, po kakšenm terenu tečeš.

Te superge, od katerih si dal link, so superge za tekme. Za vsakdanji tek niso najbolj primerne.
 asvi
visok sem okrog 185cm, teže 80kg, zadnji mesec sem naredil okrog 300km teka in okrog 50km hoje v hribe + fitness. Drugače tečem pa minimalno 100km na mesec. Zdaj malo več ker se pripravljam na maraton. Tečem pa približno 2 leti. Doma tečem večinoma po makedamu ter nekaj malega po asfaltu.
 asvi
danes sem od kolega preizkusil še Saucony Kinvara 3 in prvi občutki so bili kar dobri. Me zanima še kaj pravite glede tega modela.
 miha_z
Živjo,

Če se pripravljaš na maraton očitno veliko tečeš. No 100 km na mesec ali več je kar lepa kilometrina. Zato menim, da si verjetno res pronator, čeprav kaj dosti ne moremo trditi na podlagi odtisa stopala. Če bi bil recimo supinator bi imel zaradi pronatorskih superg najbrž že težave pri taki kilometrini.
Pronacijo se ugotavlja s posnetkom od zadaj z obutimi supergami. Po mojih izkušnjah je vse ostalo bolj bogo....
lp,
Miha
 asvi
je kaškšna fajn trgovina da ti to lahko pregledajo točno. Mislim tako da prodajalci vedo malo več, in če imajo kakšno aparaturo za pregledati.
Uporabniški avatar
 StaraKost
miha_z napisal/-a: No 100 km na mesec ali več je kar lepa kilometrina.

... ti se hecaš :D .
 miha_z
StaraKost napisal/-a:
miha_z napisal/-a: No 100 km na mesec ali več je kar lepa kilometrina.

... ti se hecaš :D .

Jaz gledam iz svojega "durh me neki boli" vidika :lol:
OStalo pa dvomim, da obstaja kaka druga bolj pametna metoda? Bolj ugibanje in fakt, da nas je večina pronatorjev/nevtralnih in se pač z obijimi tipi superg kar razumemo.

lp,
M
Uporabniški avatar
 tabonir
Copati niso vedno kar takoj vzrok bolečin. Razen, v kolikor niso res že zelo obrabljeni.
Bolj verjeten je vzrok težav nenadno povečanje kilometrine iz dobrih 100km na 300km!
Poškodbe ne boš saniral z prehodom iz zelo blaženih trening copatov GT-2160 na čiste tekmovalne ko so Brooks RACER ST 5 in še manj s Saucony Kinvara 3!!!
 asvi
u bistvu nisem povečal s 100 na 300. napisal sem minimalno 100km. naprimer letos: aprila 110km maja 200km junija sem 250km julij 170km avgust 330km (kilometrino spremljam na sportstrackerju)

drugače glede copatov nimam pojma zato tudi sprašujem tukaj. Ta dva modela sem zasledil da sta dobra žal pa kot pravim o čevljih vem zelo malo. Zato bi rad da mi kaj priporočite ravno zaradi tega da ne bom kupil napačnih.

pa za vikend sem pretekel v logarski 75km.
Uporabniški avatar
 vencelj
110: 200; 170: 330; skoraj še enkrat toliko! :shock:

V nekaj stvareh sva si zelo podobna: jaz kak cm manjši in par kil težji (184/82), mesečno pretečem dobrih 100, redko prek 150, čez 200 pa lahko rečem, da nikoli; edino tekaškega staža imam več...
Na maratonih sem tekel v brooksovih racerkah in sauconyjevi kinvari, pa nisem imel nobenih težav. Uporabljal sem jih tudi za hitre in cestne treninge,...itak pa je priporočljivo imeti več parov superg, da jih izmenjaje uporabljaš: noge bodo hvaležne.
 asvi
ve kdo kje bi dobil v sloveniji Saucony Kinvara 3?
ali pa če poznate kakšno tujo stran kjer ste že naročili kakšne čevlje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA