prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni,

Kupujem nove čevlje s katerimi imam namen tudi teči na svojem prvem maratonu v Ljubljani. Ne vem kakšne bi kupil tako da bi prosil če mi kateri model priporočite da ga grem preizkusit v trgovino.

Ne-redno tečem približno 2 leti, intenzivneje zadnje 5 mescev. Tečem pa večinoma po urejenem makedamu in nekaj tudi po asfaltu.

Podatki:
Starost: 23
Višina: 184cm
Teža: 78kg
Tečem okrog 40km tedensko.

Podatki o nogah:
Dimension:
Foot lenght
Left: 275,2mm | Right: 274,1mm
Ball Girth circumference
Left: 261,7mm | Right: 282,0mm
Foot breadth
Left: 110,5mm | Right: 120,0mm
Instep circumference
Left: 247,3mm | Right: 249,0mm
Heel breadth
Left: 65,1mm | Right: 66,4mm
Instep length
Left: 211,0mm | Right: 222,1mm
Fibular Instep lenght
Left: 173,7mm | Right: 177,2mm
Height of Top of Ball Girth
Left: 42,1mm | Right: 33,0mm
Height of Instep
Left: 75,1mm | Right: 77,3mm
Toe #1 angle
Left: -0,8° | Right: -13,6°
Toe #5 angle
Left: 18,6° | Right: 19,3°
Angle of heel bone
Left: 2,3° | Right: 1,2°

Foot size
Left: 42,5 | Right: 42,5

Kolikor sem zasledil je kot gležnja (z črno označeno) okrog 2° še vedno za navadne ali pa kakšne blago pronatorske čevlje.
Trenutno imam pronatorske čevlje (Asics GT-2170) in nisem najbolje zadovoljem z njimi ker včasih čutim bolečino v predelu gležnja, tako da razmišljam o nakupu čevljev ki nisto ojačani, če pa že so pa da so res malo.

Ni mi pomembna znamka, dal bi pa največ 120€.

Hvala za pomoč. LP
Glede na napisano rabiš hiter copat. Jaz sem se znašel pred podobnim vprašanjem pred pol leta. Sprobal sem "vse živo". Na koncu pa pristal na ZOOT-kah. Zadeva prihaja počasi v naše kraje. Je pa vredna pozornosti. Izbral sem si ULTRA KANE 2.0 Po pretečenih cca 600km lahko rečem: Zadetek v polno..., čeprav bi sedaj imel rajši bolj minimalističen model. Model ULTRA KIAWE na primer. Ko sem ga sprobaval, ga sploh še ni bilo v prodaji. Sedaj je pa že.
Toliko o mojih "dobrih" izkušnjah. Sicer si pa vzemi čas...

http://www.zootlab.si/
dimmu napisal/-a: Na koncu pa pristal na ZOOT-kah. Zadeva prihaja počasi v naše kraje. Je pa vredna pozornosti. Izbral sem si ULTRA KANE 2.0

Sodeč po minimalizmu so tvoje ZOOTke zelo podobne Saucony Kinvara 3 ali pa bolj minimalističnemu Type 5 modelu. Jaz imam Kinvaro, zelo zadovoljen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA