teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 Nataša
hmmm

nč ne vem, ne mene gledat :roll: :roll: :roll:
jest spala, nč vidla, nč slišala, nč povedala.
Uporabniški avatar
 Fotr
Manika napisal/-a:....Govora je še o drugi skutini sladici, tisti z višnjami. Hm, ne vem, o čem pa ti govoriš? :)

Jao, kaj sem zamudil. :shock: :shock: Kje sem bil, kje sem hodil, kaj zabava, kva žur, kaj bugi vugi, kaj pozabljene lepote in občutki, višnjevo skutno sladico mojstrice Manike sem zgrešil in zamudil. :evil: Upam, da bo še kakšna priložnost, ampak po Novem letu se spet otepam slaščic, tko da sem res...ah saj bo še kakšen piknik, ane Manika? :D :D
 Matrix
Končno sem prišla do računalnika, da se vržem spet na forum. Danes v službi ni še nč pametnga od mene padl :oops: , ker cel čas sam berem, berem, berem,...Pa Logarska, pa Naj forumovci, pa končno seveda Bajsi!....
Ja, kaj nej rečem? Pridn si bil! Bomo porabil tudi tale zadnji nasvet za Silvestrovo in sicer na poposilvestrovo. Ja, na nedeljo bom pa že tolk spočita, da se mi bo dalo kuhati za mame in ate. Recepti so luštni in simpl tudi za take kukr sem jaz. :roll:

Prva stvar, ki mi pride na misel ob naslovu tele rubrike, je špeh! Zato sem se spomnila recepta, ki se mu menda reče Kostelški želodec. Je zelo mastna, vendar odlična zadeva.
Rabimo:
- 1/2 kg krušne slanine
- 1 kg starega kruha (takega, ki je že malo trd)
- 30 jajc
- 1/4 kocke kvasa
- črevo

Krušno slanino in kruh narežeš na kocke, približno 1/2 kvadratnega cm. Daš v posodo, dodaš 30 jajc in še četrtinko kvasa. Vse skupaj dobro premešaš! Maso nadevaš v črevo, vendar moraš paziti, da ne napolniš preveč, da ti med pečenjem ne eksplodira (No, ubilo ne bo nikogar, bo pa veliko svinjarije po pečici). Ko črevo nadevaš, ga nekajkrat prebodeš. Postaviš v pekač in pečeš približno na 180 stopinj, eno uro. Ko je zadeva lepo rjavo zapečena, jo ohladiš in narežeš na rezine. Preden ješ, moraš odstraniti črevo. Najlažje se olupi, ko je želodec mrzel.

Pa dober tek!

Pozdravček vsem!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Matrix, opisana zadeva bi bila lahko v čast članov masnočarske sekcijie na našen ferajnu: preberi tole še enkrat.

V Logarski dolini smo kar nekaj pojedli in posladkali naše želodce. Od štirih slaščičark je smo Manika (pohvaljena!) objavila recept za pripravo sladice :!: :?: :!:

pies:Zanima me kaj je krušna slanina. Za to žal še nisem slišal.
Masnočar pa tak press
 Matrix
Ojla!

Krušna slanina je slanina, ki je čisto bela, brez mesa. Pri nas rečemo krušna, ne vem pa, če je to splošno znan izraz za tako "belo" slanino. Sicer pa lahko uporabiš tudi kakšno drugo slanino, tako, kije mesnata. še najboljše pa je, če kombiniraš obe slanini.

Pozdravček vsem!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
To je prava masnočarska stvar. Od slanine samo ta belo; se pravi, špeh!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Bajsi napisal/-a:Ostane nam samo še buljenje televizorja, družinske igrice (Človek ne jezi se, Monopoli, Incest, Mlin,...), ples, pijančevanje,... V glavnem, kakor komu paše.

Helou!
Upam, da se eno od zgoraj naštetih igric ne boste poskušali igrati.
Incest, igra za vso družino press
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Vsem en dober, vesel in gurmansko razpoložen božič. Tudi z mojimi recepti!
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Z veseljem vam sporočam, da smo leto 2005 začeli s prebojem med 10 največ odgovarjanih tem.
Praznične požrtije so bile enormne!
Kako pa vaše?
Matrix!?
 dpop
Bajsi napisal/-a:Kako pa vaše?

Na istoku stare priče... na zapadu ništa novo! :wink:

1406 Darko

P.S. Bajsi... daj ti kakšen recept za "dietno " juhico
skup spravi... bi mi zelo prav prišel :cry: :wink:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Popoviću, nič lažjega.
Voda, zelenjava, malček soli za boljši okus. In seveda skuhano!

Še najbolj dietna je pa tista, ki priteče izpod čela, pazduh in med dimljami.
Predvsem jo pa moraš sam pridelati!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Bajsi :lol: mislim tista između dveh dimelj tista je tanartaboljša juhca :oops: :o .
Posebej če je izdelana v duetu.
Tista ma tak božanski okus hihihihihihihihihihih.
Prosim brez kakršnihkoli per------ti govorimo o znojni juhi, ki je plod človekovega vsakdanjega dela.
ČAO!
 Matrix
Raport za Chefa Bajsija!

Požrtije uspele! Mame, ati, žlahta,... zadovoljni! Spet sem dobila nekaj pik plusa pri naših, tako, da sem zelo zadovoljna. Z malo truda veliko zadovoljnih vampkov! :lol: Sploh tisti tički so mamo navdušili! :wink:

Zato Bajsi še enkrat: HVALA :cast: (ja, s "hvala" si lahko veliko kupiš, jele).

Od včeraj naprej pa sem že pridna, sosedovim sem podarila vse sladkarije (razen čokolade z najmanj 50 % kakava - moja zasvojenost :oops: ). Pridno se nalivam z vodo, se filam z jabolčki, bananami, kivijem,...skratka, telo je v šoku, ker ne more verjeti, da ga po 14 dneh nič več ne zastrupljam tako obilno. Se kar malo bojim sladkornega in maščobnega šoka (a ta sploh obstaja?)! Tudi jetra ploskajo, ker že nekaj dni ni bilo alkohola, tako, da mi gre na bolje. Vid se mi nič več ne megli, zmorem hojo po ravni črti, lastovka ni več problem,.... No, bom rajši nehala.

Sicer pa vsem skupaj želim čim bolj srečno leto 2005, veliko tekaških in prehranjevalnih užitkov - vsak naj si naredi tako, da mu bo lepo, vendar ne na škodo drugih! :wink:

Pozdravček vsem!
 Nataša
No zdej ko ste se vsi tko obilno najedl...bo kaj ostankov za v moj devžej, kakšna drobtinica za v strgan rokav ponošene suknje, kakšna kapljica, da se mi vrne barva v bledo obličje??? kje ste, dobri ljudje???!!!!

PrežihovVorancPRESS
Uporabniški avatar
 Vlajko
Nataša napisal/-a:No zdej ko ste se vsi tko obilno najedl...bo kaj ostankov za v moj devžej, kakšna drobtinica za v strgan rokav ponošene suknje, kakšna kapljica, da se mi vrne barva v bledo obličje??? kje ste, dobri ljudje???!!!!

PrežihovVorancPRESS

:idea: Navedi svoje najljubše jedi in pijače :wink: , pa se bo že našla kakšna privlačna ponudba. :wink:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA