Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

šumadinac
Zdravo tekači in tekačice!

Najbrž me kaj dosti ne poznate na temu forumu, saj se ne javljam kaj preveč pogosto tukaj...no saj se ne po nobenem forumu :wink: , bi pa vseeno izkoristil možnost, da povabim zainteresirane na en dogodek, ki ga nekako poskušam organizirati prvič v tekaškem smislu.

In sicer za kaj gre:
Glede na to, da sem se lani in letos udeležil par preizkušenj, kot so 12 ur rekorda Šmarne Gore in 6 ur Kališča, ter še nekaj drugih malo daljših projektov, mi je že pred nekaj časa padlo na misel, da bi poskušal zvabiti čim več navdušencev za večurne teke/pohode na en in isti cilj/hrib in to na meni osebno en najbolj pogosto obiskan hrib - Planino nad Vrhniko.
Tako je padla ideja, da bi tudi v naših vrhniških koncih postavili en mejnik na temu kar zelo obiskanem in res luštnem hribčku. Vem, da je polno enih športnih dogodkov vse naokoli, vendar je bilo potrebno izbrati nek termin in upam, da ni prepozno in da zadeva ni uletela preveč nenadno :wink:
Dogodek, ki se ima namen zgoditi pa je:

1. ULTRA ŠIHT NA PLANINI - sobota 29.9.2012 :twisted:

Zakaj ultra šiht...zato, ker bo trajal polnih 8 ur...se pravi, kolikor traja ali naj bi trajal en delovnik, ter da zapolnimo luknjo med šestimi in dvanajstimi urami, ki so do sedaj že aktualne.

Potek in izvedba poteka na način, kakor poteka 12 ur rekorda Šmarne Gore, se pravi je tekma, ampak ni vezana na striktno časomerje in sodnike ob progi...tekmuje vsak s sabo in vsi z vsakim...zmaga pač tisti, ki mu uspe največ vzponov v 8ih urah.
Seveda, ni nujno, da vztrajate polnih 8 ur...lahko opravite vzponov kolikor vam dajo volja, duša in noge. Dovolj bo, da se preizkusite in postavite sami sebi mejnik :wink:, lahko pa se vključite tudi med 'delovnim' časom in pridete na popoldanski šiht :) .

Informacije za tiste, ki jih preizkušnja zanima so sledeče:
- - štart 29.9.2012 ob 8.00, konec ob 16.00 (se pravi šteje se še vzpon, ki se zaključi
ob 15.59.59),

- višinska razlika je cca. 430 m, razdalja cca. 3,5 km,
- pot je na pol krožna (prvih 100 višincev po isti poti, nato po strmejši poti do vrha in po
položnješi-bolj tekaški poti navzdol),
- poti so markirane, široke dovolj za srečavanje in dobro uhojene,
- ne hodi/teče se izven markiranih poti,,
- zbor vsaj ob 7.15, da se uredijo organizacijske zadeve.

Hrana pijača in ostalo:
- na začetku bo miza, poskušal bom zagotoviti čim več sadja in kakšnih drugih
priboljškov, voda je na štartu (štirna s pitno vodo), hrano za spodaj si zagotovi vsak
sam, kar mu odgovarja,
- na vrhu je koča, ki bo odprta oskrbnik bo imel pripravljen čaj in palačinke, kakor
mi je povedal (palačinko si zasluži vsak, ki naredi vsaj dva vzpona :evil: ),
- na koncu bo mogoče še testeninska fešta (ni še potrjeno, delam na temu),
-dogovarjam se, da vsak udeleženec pred začetkom dobi po en energetski gel in
energetsko pijačo

PRINCIP POTRJEVANJA VZPONOV:
Zvezek, podpis in štempiljka in vpis na štartu, ter prav tako na vrhu (princip Šmarna Gora ali Kališče). Največkrat napisano in poštempljano ime, je najboljši delavec :mrgreen:

NAGRADE ZA TANAJBOLJ PRIDNE:
Potrudil se bom, da bodo prvi trije prejeli praktično nagrado (najbrž ne velike vrednosti, tako, da dvomim, da nas pridejo obiskat kakšni Killian-i, Krupičke in podobni :mrgreen: )

PRIJAVA IN STROŠKI:
Prosil bi vse, ki jih dogodek zanima in se ga bodo udeležili, da se prijavijo na
ultra.siht.planina@gmail.com, zaradi lažje organizacije in zagotavljanja potrebnih zalog do vsaj 26.9.2012 do 24.00.

Stroški:...delam na temu, da bi bila zadeva za vse brezplačna, v primeru, da bo prijav večje število, pa bo prijavnina simboličnih 2-3 eur, da se pokrijejo večji stroški. Glede plačila bo jasno dan, dva pred štartom.

KJE IN KAM:
Za tiste, ki ne vedo, pa bi radi vedeli kako do štarta, bo na spodnjem linku mogoče še najbolj razloženo, če ne lahko podam še bolj točne napotke
http://www.hribi.net/izlet/vrhnika_zave ... 6/669/2710

Za vse dodatna pojasnila, pa prosim vprašanja na zgoraj navedni mail , lahko pa seveda tudi tukaj v temi.

Lep pozdrav in dobr tek!
Marko
 šumadinac
Majhna sprememeba...da vas ne bom preveč obremenjeval z mejli in podobno...lahko se vpišete tudi tukaj na forumu, kakor je že začel Sukar...bom že seštel vse udeležence in jih spisal na en list :wink:
Uporabniški avatar
 miciM
Jaz bom mela pa druh "šiht" :--( :D , mogoče pa pridem na zadnji vzpon.
Drugač pa dobra ideja :laola

:wink:
 šumadinac
@PetrerM, škoda, da ne utegneš...res sem se veselil tvoje energije...ampak, če ne gre, ne gre...
Ma saj veš, kako je s temi termini, sploh pa z novimi zadevami, kadarkoli bi dal, se nekaj dogaja. Upam, da bo zadeva izpadla v redu in da bo v veselje organizirat tud drugo leto in se ti prilagodim z datumom :wink:

@5r002 prlet, prlet...ampak valda nas ne boš samo gledu...pridi vsaj na eno palačinko :twisted:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA