prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jedrnat
spela* napisal/-a:Meni smisel te debate tako ali tako ni jasen. Kdor bi rad NATANČNO poznal svojo hitrost oziroma tempo na npr. 10 km, naj gre teč na stadion. Tam ne potrebuješ ne GPS-a ne footpoda, štoparica bo povsem dovolj. Če ti je vmes dolgčas, lahko tudi kadenco sam izmeriš med tekom.

Jaz bi rekel, da gre za kompromis med natančnostjo in svobodno izbiro trase. Natančni rekreativci dejansko tečejo na stadionu, ko je na programu intervalni tek.

spela* napisal/-a:Pa kaj vi smisel teka vidite v tem, da boste potem eno uro analizirali podatke o polurnem teku?

To je stvar pristopa. Tekači svoje teke analizirajo, ker želijo trenirati kvalitetno; torej zmanjšati količino treninga na račun kvalitete treninga. V tem primeru sta načrt treninga in analiza treninga potrebna.
Zdaj pač ta analiza lahko traja tudi eno uro, če si v zainteresirani družbi ali pa če te je partner pripravljen poslušati ;-)
 wind
pettek napisal/-a:pozdravljeni, mene pa zanima če ima garmin 110 funkcijo štetja krogov.hvala.

Ja, stisneš knof Lap, s tem začne nov krog, na zaslonu pa ti pokaže povzetek zadnjega kroga (razdaljo, čas, tempo). To imajo itak vsi tekaški Garmini.
 owen
Jaz pa že dobrega pol leta uporabljam Timex ironman global trainer gps uro in sem zadovoljen. Edina pomanjkljivost da mi občasno ob vklopu išče satelit tudi po eno minuto. Ne vem kako je s tem pri drugih urah.

Kupil sem jo ZDA, dal za njo 130€ in zraven dobil še pas za srčni utrip. V osnovi sem se odločil za njo, ker mi je dizajnersko najbolj všeč, prava bikasta moška ura, ki pa jo na roki praktično ne čutiš.

LP
Uporabniški avatar
 StaraKost
...dražji, novejši in višji model je ponavadi boljši. Kaj je za tebe boljše, oziroma dovolj, moraš določiti sam :D .
 kepi
Če se zelo znojiš, potem ti iz mojih izkušenj 410hr odsvetujem. Sam jo imam že precej časa, je sicer super ura, vendar ko na touch obroč pride večja količina vode zna postati praktično neuporabna, ne moreš na njej preverit nobenega podatka več... Enostavno podivja, prestavlja sama med funkcijami, razen če zablokiraš touch. Kako je s tem pri 610hr pa ne vem.
 sopszave
Meni je 410 delala brezhibno 2 leti potem pa se ji je "zrolalo", včasih celo dela brezhibno...zdaj sem nabavil 610, odlična, vendar je ekran s slabo vidljivostjo, moja žena je zelo zadovoljna z 210-tko.....
Uporabniški avatar
 Misho76
boogle napisal/-a:...lahko potrdim, 210 ima vse kar rekreativc rabi - pa še na gumbe je :D

Iz lastnih izkušenj => se popolnoma strinjam :D Pa še res je - ni je treba navijat :lol:
 Tasha
Rabim uro za trening, ker v našem kraju ne premoremo stadiona. Ima katera funkcijo, da bi mi omogočila (ne časovni) intervalni trening in je uporabna tudi za kolesarjenje? Ima kdo takšno uro ali vsaj podoben model in mi jo lahko priporočite?

Hvala.
 wind
Tasha napisal/-a:Rabim uro za trening, ker v našem kraju ne premoremo stadiona. Ima katera funkcijo, da bi mi omogočila (ne časovni) intervalni trening in je uporabna tudi za kolesarjenje? Ima kdo takšno uro ali vsaj podoben model in mi jo lahko priporočite?

Možnost intervalnega treninga imajo skoraj vse Garminove ure, razen modela 110, torej rabiš vsaj FR 210, na tej lahko nastaviš poljubne intervale glede na razdalje ali čase.

Za bicikel so uporabne vse, razen če rabiš kakšne ekstra reči (npr kadenca). Enostavno spremeniš nastavitev, da ti kaže hitrost v km/h, namesto tempo v min/km (kar običajno gledamo pri teku).

Lahko pa delaš intervale tudi s 110-ko, jaz jih, lap time na npr 500m, potem pa prvih 500 hitro, naslednjih počasi ipd. Če pa hočeš skrajšat počitek vmes, enostavno prej stisneš knof Lap na uri in po gasu. Ne moreš pa na FR110 nastavit poljubnih intervalov, da bi tekel "piramido" (npr 200m, 400m, 800m, 400m, 200m) ampak malo dvomim, če navaden rekreativec sploh rabi take "napredne" oblike intervalov. :D

BTW, meni so taki intervali na cesti prijetnejši, je boljše nekam tečt, vmes pa intervale delat, kot če bi krožil po stadionu ali celo na istem koščku ceste gor pa dol (to se mi je zdelo še najbolj mučno).
 MartinaS
Pozdravljeni!

Pred meseci sem kupila uro Polar RS300X G1. Vse deluje tako kot sem pričakovala in jo par mesecev že lepo uprabljam na svojih tekih. Ker sem želela tudi sliko oz. zemljevid pretečenih poti, sem naročila še Flowlink, ki sem ga danes tudi dobila. Sedaj pa opažam, da očitno to ni to, ali pa enostavno ne znam :oops: .

Ali ima mogoče kdo Polar Flowlink in mi lahko pomaga?

Vsakega podatka bom vesela in se vam v naprej zahvaljujem.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA