Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Za letošnje leto sem zaključil s tekmami v gorskih tekih in imam trenutno aktiven počitek pred začetkom priprav v tekmovalnem turnem smučanju. Zato, se mi je pred dvemi tedni porodila ideja, da bi pa mogoče še enkrat poskusil premagati progo imenovano "Tržiški vrhovi za en dan".
Naj povem, da je ta proga zelo zaznamovala mojo športno- življenjsko pot, zato mi toliko več pomeni, da sem jo znova prehodil. Prvič sem se udeležil te tekme leta 1999, ko me je takratni domačin nagovoril naj se prijavim, ker sva skupaj veliko obiskovala gore. Moja takratna športna pot je bila povezana z nogometom v prostem času pa sem vedno bolj hodil v gore. Ta Tržiška transverzala pa je bila prelomnica v moji športni poti. Prvo leto sem dosegel na tej tekmi čas 20h37min in jo premagal kot najmlajši udeleženec (še danes) pri 22-ih letih. Naslednje leto sem se že začel udeleževati tekem v gorskih tekih in z rednimi treningi izboljšal svoj rezultat na 17h 52min, kar je na tekmi zadostovalo za drugo mesto. Leta 2002 je bila tekma organizirana zadnjič, zmagal je Rozman Aleš s časom 15h 13min. Ta čas je tudi rekord proge do danes. V tistem in kasnejšem obdobju sem imel številne poškodbe z operacijami, ki so mi zelo oteževale mojo športno napredovanje, zato je v meni vedno rasla želja, da bi transverzalo vsaj še 1x prehodil.
Ko sem se odločal o ponovitvi te poti sem povprašal nekaj prijateljev, za katere sem predvideval, da so sposobni prehoditi pot. Na koncu sva odšla na Tržiško jaz in Jure Grmšek-Cveto. Štartala sva ob treh zjutraj. Cveto je kondicijsko šibkejši od mene, vendar je imel veliko željo in to ga je vleklo, da je prenašal vse moje muhe s tem, ko sem ga cel dan priganjal na precej grob način. Tržiško delimo na 3/3, za vsako tretjino sva potrebovala cca. 6 ur. Vreme nama je bilo naklonjeno, čeprav oktober ni optimalen datum, zaradi daljših noči. Z samo logistiko nisem imel nobenih problemov, saj samo pot in vrhove res dobro poznam. Tempo sva prilagodila Cvetotovim sposobnostim, sam pa sem ga brez večjega truda spremljal na poti. Moja pripravljenost je na mnogo višjem nivoju kot pred desetimi leti, zato sem si za naslednje leto zadal cilj, da pot ponovim in sicer s časom od 14h30min- 15h. Na koncu bi si še zahvalil moji družini, Urošu Feldinu in Luku Miheliču za pomoč.
p.s. upam, da nisem bil predolg
Čestitke obema. Tudi sam sem bil letošnje leto na Tržiških vrhovih. Sprva sploh nisem želel o tem pisati, pa vendarle naj dodam, da so časi do 16 ur res odlični. Sam sem tekmo s samim seboj prekinil na Dolgih njivah. Pa ne, da bi mi zmanjkalo moči, ampak takrat sem se tako odločil. Drugače pa je bilo zelo lepo in verjetno naslednje leto to ponovim. Da pa to počenjam sam pa je preprost, ker nočem, da me nekdo priganja ali da jaz njega. Vem, da zmorem to v limitu in zaradi tega na progi tudi uživam. Je pa res, da če enkrat "letiš" potem ni ovir. Še enkrat :laola obema.
klemen.vrhovi napisal/-a:napaka-zadnja tekma Tržiški vrhovi je bila leta 2001.

Klemen ,drugo leto gremo skupaj da naredimo en rezultat za zgodovino :laola
drugač sm pa l.1997 šel 16.29" bi šlo pa še 3h bolš, če odštejemo postanke -malice ,kosila,počitke ki jih je organiziral Soklič-do JAVORNIKA ,potem ko sem poznal pot sem šel naprej sam in naredil 2h razlike do Tržiča.Upam da gremo skupi,in da ne bo šlo to na skrivaj.KONKORENCA :laola
15 13-''''''''''????
Spoštujem tako tekmovalce kot rekreativce. Zato je ločnica 24 ur prav primerna za premagovanje celotne trase Tržiških vrhov. Za vsakega od tistih, ki premagajo progo je že uspeh, da jo premagajo in je tudi zadovoljstvo s samim seboj celo večje kot pri tistih, ki se pehajo za tem, da postavijo rezultat za zgodovino. Spoštujem pa dosežke tako enih kot drugih. Je pa tistih, ki so uspešno premagali celotno traso zelo malo, pa če seštejemo tako prve kot druge. :clap:
:clap: :clap: :clap:
klemen.vrhovi napisal/-a:Za letošnje leto sem zaključil s tekmami v gorskih tekih in imam trenutno aktiven počitek pred začetkom priprav v tekmovalnem turnem smučanju. Zato, se mi je pred dvemi tedni porodila ideja, da bi pa mogoče še enkrat poskusil premagati progo imenovano "Tržiški vrhovi za en dan".
Naj povem, da je ta proga zelo zaznamovala mojo športno- življenjsko pot, zato mi toliko več pomeni, da sem jo znova prehodil. Prvič sem se udeležil te tekme leta 1999, ko me je takratni domačin nagovoril naj se prijavim, ker sva skupaj veliko obiskovala gore. Moja takratna športna pot je bila povezana z nogometom v prostem času pa sem vedno bolj hodil v gore. Ta Tržiška transverzala pa je bila prelomnica v moji športni poti. Prvo leto sem dosegel na tej tekmi čas 20h37min in jo premagal kot najmlajši udeleženec (še danes) pri 22-ih letih. Naslednje leto sem se že začel udeleževati tekem v gorskih tekih in z rednimi treningi izboljšal svoj rezultat na 17h 52min, kar je na tekmi zadostovalo za drugo mesto. Leta 2002 je bila tekma organizirana zadnjič, zmagal je Rozman Aleš s časom 15h 13min. Ta čas je tudi rekord proge do danes. V tistem in kasnejšem obdobju sem imel številne poškodbe z operacijami, ki so mi zelo oteževale mojo športno napredovanje, zato je v meni vedno rasla želja, da bi transverzalo vsaj še 1x prehodil.
Ko sem se odločal o ponovitvi te poti sem povprašal nekaj prijateljev, za katere sem predvideval, da so sposobni prehoditi pot. Na koncu sva odšla na Tržiško jaz in Jure Grmšek-Cveto. Štartala sva ob treh zjutraj. Cveto je kondicijsko šibkejši od mene, vendar je imel veliko željo in to ga je vleklo, da je prenašal vse moje muhe s tem, ko sem ga cel dan priganjal na precej grob način. Tržiško delimo na 3/3, za vsako tretjino sva potrebovala cca. 6 ur. Vreme nama je bilo naklonjeno, čeprav oktober ni optimalen datum, zaradi daljših noči. Z samo logistiko nisem imel nobenih problemov, saj samo pot in vrhove res dobro poznam. Tempo sva prilagodila Cvetotovim sposobnostim, sam pa sem ga brez večjega truda spremljal na poti. Moja pripravljenost je na mnogo višjem nivoju kot pred desetimi leti, zato sem si za naslednje leto zadal cilj, da pot ponovim in sicer s časom od 14h30min- 15h. Na koncu bi si še zahvalil moji družini, Urošu Feldinu in Luku Miheliču za pomoč.
p.s. upam, da nisem bil predolg

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 MARJANZUP
Včeraj opravil ogled 1/3 POTI(tržič -dobrča-begunjščica-vrtača-ljubelj) malo pod 5h za ogled in študij trase solidno;)
v naslednjem tednu pa še 2 in 3 tretino poti
če se hoče kdo pridružit lahko-dobrodošel:)

v začetku oktobra pa če ne bo vreme ponagajalo-sneg pa na polno, leta 1998 ko je bila 1. uradna tekma sem imel čas 16h29min, cilj bi bil pod 15h . Točen dan štarta pa kasneje. :clap: :clap: :clap:

Uroš tebe bi pa prosil za nekaj informacij glede poti Predvsem; dolga njiva-stegovnik -javornik.
prosim če me lahko pokličeš
na tel 041496933 marjan
ali pa kdor koli , ki mu je ta pot poznana žal sem to neuspešno poskušal že z neka terimi rekorderji ki imajo pot v malem prstu ... :laola
uros feldin napisal/-a:
Cveto napisal/-a:Ja hvala za imformacije!

Čeprav je v planu najprej tržiških 10.
Potem pa....

Lp Jure
za

Če potrebuješ kakšne bolj podrobne informacije sem ti na voljo, seveda tudi vsem ostalim zainteresiranim.

Lp, Uroš
včeraj z Urošem F.šla po poti iz dolge njive do Javornika - zahtevno za orentirat , potrebovala malo več kot 2h , vmes še našla nekaj gob:)
Uroš hvala ,prav tako Janez U. za prevoz in logistiko:) :clap: :clap:

v soboto dopoldan pa grem pogledat odsek Ljubelj -Baba -Veliki V.-Kladivo- Košutnikov T.-Dolga njiva
če hoče kdo počasi na ogled se lahko pridruži:) :laola
oj, ja orientacija in najkrajša poznana pot sta bistvena pri tem veličastnem poskusu poskusu, ki mi poleg posavskega 24urnega kroga edino še manjka...

Drugače pa bo sobota zgleda idealna za Košuto. Žel sem na eni drugi tekmi 300km vstran :D

Fajn opravtite :wink:
https://maps.google.com/maps?q=http://w ... 45WP2R5ITY
MARJANZUP napisal/-a:včeraj z Urošem F.šla po poti iz dolge njive do Javornika - zahtevno za orentirat , potrebovala malo več kot 2h , vmes še našla nekaj gob:)
Uroš hvala ,prav tako Janez U. za prevoz in logistiko:) :clap: :clap:

v soboto dopoldan pa grem pogledat odsek Ljubelj -Baba -Veliki V.-Kladivo- Košutnikov T.-Dolga njiva
če hoče kdo počasi na ogled se lahko pridruži:) :laola
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA