Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 tae
Najprej poglejmo moje napovedi pred dogodkom (prekopirano iz vabil na prireditve).

21 km moški:
1. mesto: Robert Kotnik
Za 2., 3., in 4. mesto se bodo borili: Luka Ljubič, Rok Puhar, Janez Mulej
Potem bo Denis Guzelj.

Dejansko prekopirano iz rezultatov http://www.timingljubljana.si/
# St. Ime in Priimek LR Klub 13 km Rezultat
1 16 Kotnik Robert 1975 AD KRONOS,Basica Sport 0:44:28 1:11:03
2 104 Ljubič Luka 1988 AD Hitrost 0:44:34 1:11:14
3 111 Mulej Janez 1981 AD Hitrost 0:44:34 1:11:21
4 122 Puhar Rok 1992 AD Mass-ON Shoes 0:45:09 1:15:29
5 11 Guzelj Denis 1975 polonia 0:48:24 1:17:15

Moj tek: zaradi različnih dolžin prog, si sedaj raje določam za cilj povprečni tempo kot končni čas. Glede na to, da sem imel en teden nazaj v Mariboru 3:56, sem si tokrat zadal 3:55. Vreme za tek smo imeli idealno, zato je cilj uspel. (Podatki iz moje ure: razdalja 21,32 km - daljša proga, čas 1:23:08, povprečni tempo 3:54 min./km, porabljene kalorije 1446-tega podatka nikoli ne gledam). ZADOVOLJEN.

Proga in organizacija: Meni osebno proga ni bila všeč, preveč ovinkov in preveč komplicirana. Čeprav sem skoraj domačin in te konce poznam, sedaj na pamet nikakor nebi znal ponoviti kje vse smo tekli. Ni mi jasno po kakšnem kriteriju se je dejansko določalo to progo. Kilometrske oznake postavljene napačno. Ni bilo organiziranega tuširanja, čeprav so zraven štadiona garderobe. Mislim, da bi moral v prihodnje (če bo še kdaj ta tek) na pomoč stopiti ATLETSKI KLUB DOMŽALE.

Zanimivost za konec:Mislim, da sem imel prvič v življenju štartno številko 1 (dodeljevali so jih po abecedi). Ko so me videli ljudje, ki me ne poznajo, so govorili za mano, da sem povabljenec. Ha, ha, :D :)
tae napisal/-a:Proga in organizacija: Meni osebno proga ni bila všeč, preveč ovinkov in preveč komplicirana. Čeprav sem skoraj domačin in te konce poznam, sedaj na pamet nikakor nebi znal ponoviti kje vse smo tekli. Ni mi jasno po kakšnem kriteriju se je dejansko določalo to progo. Kilometrske oznake postavljene napačno. Ni bilo organiziranega tuširanja, čeprav so zraven štadiona garderobe. Mislim, da bi moral v prihodnje (če bo še kdaj ta tek) na pomoč stopiti ATLETSKI KLUB DOMŽALE.

Tole vse podpišem. Proga bi bila lahko precej lepša. Tudi jaz ne bi znal še enkrat po enaki trasi.

Je bil pa vseeno super, veliko znanih obrazov. Večino teka (nekje do 14km) sem tekel s Trojerjem, nato pa sem moral malo popustiti. Želel sem sicer čas pod 1:20, samo mi je kar veliko zmanjkalo.

Razen, če verjamem tae-tu, potem bi 21,1km tekel 2 sekundi pod 1:20 :D

muc, hvala za navijanje. Kako, da nisi tekel?

In čestitke vsem, ki ste bili tam. Upam da ste bili zadovoljni s svojimi predstavami. :clap:
Tudi jaz menim, da je ta proga preveč "ovinkasta". Veliko je bilo "jeznih" voznikov, ko niso vedeli ne kot in ne kam. :oops: Tudi redarji jim niso znali pomagati.

Predlagam, da se drugo leto proga spelje ob Kamniški bistrici proti Ihanu, Kamniku in nazaj. Predlagam tudi uvedbo 10km proge saj bi s tem pridobili kar veliko število tekačic in tekačev. Za razmislek. :wink:

Čestitke vsem za rekorde in uspešne prihode v cilj! :clap:
To leto nam je bilo pa vreme zelo naklonjeno!

PS. To je bil že drugi in ne prvi tek v dolžini 21km po Domžalah.
Tek naj bo tradicionalen s fiksnim datumom. (npr. predzadnja nedelja v mesecu septembru).
minus te lepe dirke je ravno proga, ki zavija tolikokrat, :driver: da se ti zdi, da voziš super G.... :roll:
Seveda je pa tudi plus, ker si imel navijače vedno pred sabo in se ti je zdelo, da si ful počasen, ker so te vedno prehiteli :lol:
Itak pa je bila za vse enaka in tudi sam sem izmeril malo več in moj garmin je nameril 21.26. Organizacija čisto v redu in tudi dovolj okrepčevalnci in seveda veliko znanih obrazov na progi in ob progi. Čeprav nisem mislil iti tako hitro, kot je šlo sem vseeno na štartu spremenil taktiko, ker me je Nataša prepričala, da greva okrog 1.50.00. Čeprav nisem bil prepričan ali mi bo to tudi ratalo, ker sploh nisem delal intervalov in sem v zadnjem času imel tempo na polovički okrog 6.00 za km. Skratka začetni kilometri so bili samo ogrevanje za nadaljevanje in ker se po stari navadi nisem ogreval saem imel prvih 13 km boleče noge v smislu pekoče pokostnice in to se kasneje unese, ko se telo ogreje......Predvsem sva pazila, da je tempo približno enakomeren in to nama je tudi ratalo, ker edini postanki so bili na okrepčevalnicah , kjer sva dodala nekaj vode, čeprav so bili vremenski pogoji idealni za tek. No, sam sem že vmes dodajal po čokoladni grižljaj dodatnih OH, :o ker tako hrano rabim na približno 5km in sem pojedel skoraj celo čokoladno ploščico , ki ima približno 19 g OH. Najlepši del je bil ob Kamniški Bistrici in to imajo dobro urejeno, ker je podobna varijanta, kot PST in je bilo v času tekme, kar nekaj tekačev na svojih treningi prisotnih. :laola Merilca, pasa in pumpe nisem tovoril s sabo, ker sedaj niti ne rabim in se zanašam na svoje občutke. :FO: Od 14 km naprej je pa bolečina v nogah popustila in sem malo pospešil in zadnja kroga po tartanu sta bila super, ker je šlo tako hitro, da sem se čudil od kod toliko moči.... :drink
Sladkor v cilju 4,6, kar pomeni, da sem zdrav, ker takega imajo tudi ostali zdravi tekači in vsaj tu sem konkurenčen napram ostalim. :mrgreen: Itak, pa to ni bistveno, ker pač tek je nekaj več in če najdeš tisto, kar ti da spodbudo za tekanje si že zmagovalce. Moja inspiracija je, da me moj kuža tip1 na tekih ne more slediti..... :FO:
Bi pa tukaj omenil še, da sem na progi spoznal Gregorja, ki je tudi diabetik tip1 in veseli me, da nas je vse več, ki dokazujemo, da diabetes ni ovira za rekreacijo. :clap:
Letos na LM bo na vseh treh tekih nastopilo 20 diabetikov in to bo prvič v Sloveniji, da bomo imeli enotne drese in bomo tudi navzven prepoznavni.
Miran napisal/-a:Predlagam, da se drugo leto proga spelje ob Kamniški bistrici proti Ihanu, Kamniku in nazaj. Predlagam tudi uvedbo 10km proge saj bi s tem pridobili kar veliko število tekačic in tekačev. Za razmislek. :wink:

Ne bi imela nič proti, če bi bila proga speljana skozi moje selo Pšato :lol: taka je bila tudi zamisel lani za BAVI, a so bila v tem času ravno dela na cesti, letos se pa niso odločili za spremembo trase :(

Sama sem se za tek v Domžalah odločila tik pred zdajci, potem ko mi je zaradi zdravstvenih težav "ušel" EKo maraton. Pa še: če te ni na prvem, nikoli ne moreš biti na vseh :wink: Teku po domačem terenu se je pa tudi težko upreti :mrgreen:

Mene ovinki niso motili, greš pač bolj počas, da jih spelješ :--
ja res je tae...
organizacija danes res ni bila na nekem nivoju.
Predvsem je bila panika v cilju kjer ni bilo vode ne sadja :evil: :evil: :evil:
Brez klopi in miz smo nekateri, ki nismo hoteli jesti na tribuni "makaronflajš" pojedli kar stoje. :--

Sem pa vseeno zadovoljen z časom, čeprav je bilo res nekaj 100m več
1 : 31 :54 :laola super zadovoljen in absolutno 29.mesto...

Aja pa hvala tebi Miran da si me pošlepal prvih 6km ;)
Hmhm... Sem reku, da bom do jutri počakal s poročilom iz Domžal ampak bo kar sedaj v redu :D .
Najprej graja organizatorju:
- v razpisu (ki je bil dan pred tekom spremenjen) so bile obljubljene neke nagrade :?: :?:
- pijače , "priboljškov" po teku nikjer :?: :?:
- zmedeni varnostniki :?:
- makarone moramo pa v stoje pojesti al kako :?: :!:
- trasa speljana tako kot je že eden omenil... zvrtelo se mi je... tolk podvozov, mostov, ovinkov, različnih podlag nisem v enem teku pretekel hmhmh še nikoli... Je pa za vse ista :wink: :wink:
- gledam lansko GPS sled in opažam, da je bil lani štart na glavni cesti, letos so dodali še en uvodni krog po štadionu, tako da so ugotovitve resnične... malo daljši tek (caa 200m od polmaratona) , lani pa malo krajši od polmaratona (zračuna pa lahko vsak sam za kolk :D :D )
Tae je dober napovedovalec ja...
O mojem teku ne bom dosti pisal. Uspel mi je v celoti, kljub temu, da nisem imel najboljšega občutka pred tekom (že dalj časa bolečina na podplatu in zato omejen tek).
Kotnik in Puhar sta kot raketi ušla tam na drugem kilometru, na ca. 12tem sva z Lukom ujela Roka , malo kasneje pa še Kotnika. Ko sem ga prehitel in sam držal tempo, sem se počutil kot da še nisem nič odtekel, ker vseeno je del KKKKK tekačev, ki so zame še kar "vesoljci" in to da sem jaz ujel, "matral" in utrujal takega tekača kot je Kotnik hmhm... Škoda, da nisem mogel pospešiti na tempo 3:10min/km kilometer pred ciljem, da bi mi uspela še tista "češnjica na torti" ampak saj to je bistvo vsega, da imaš zmeraj še koga za prehiteti na naslednjih tekih 8) 8) .

Za konec pa: verjetno me na tem teku ne bo več (vsaj drugo leto ne). To je letos prvi tek da sem z organizacijo totalno razočaran (kot lani z KG10ko - pravijo da je bilo letos bolje :clap: ). Škoda, ker so mi Domžale všeč. No pa saj bom imel TF10ko pa bo :laola :laola .

Še čestitke vsem tekačem, ki ste premagali progo!! Tekači smo ZAKON :D :D
Krasni pogoji danes v Domažalah; ampak, če je lani moja ura kazala nekaj metrov premalo, jih je letos kar nekaj preveč. Torej tek je bil 2.,čeprav tudi na medaljah piše, da je 1.; ker smo lani na njem že tekli.
Tudi cilj ni bil dobro speljan; kdor na štartu ni dobro poslušal, je morda zgrešil, da je treba na koncu teči še 2 kroga po stadionu (lani je bilo to lepo speljano s trakovi).
Sicer pa sem bila malo razočarana, ker v cilju ni bilo nobenega napitka (na progi je bilo o.k) in ker organizator ni razglasil absolutno najhitrejših treh.
Ampak, hvala bogu, da teki so in bilo je lepo!
Pozdrav vsem!
Jaz sem bila včeraj 23.9.2012 v domžalah ko so tekli le navijač ampak organizacija bi bila lahko bolša,zmotilo me je ko so prihajali tekaći v cilj je bilo preveč ljudi ki so se sprehajali po samem štadijonu in pred njim in ovirali tekače pa tudi vmes ko so redarji usmerjali so nekateri zaspali tako da tisti ki niso poznali poti so se lovili in tako zgubili na času.Glede načrta oziroma trase narisame v časopisu-kamniške novice zakomplicirano daje kaj imate toliko poti ki bi bile lahko bolj enostavne pa drugo leto več reklame in seveda še 10km kar bo seveda privabilo več tekačev.Drugače pa to je bilo prvič naj bo v vedenje organizatorjem da mora biti vsako, leto bolje tudi datumi se nekje niso ujemali v poletu je pisalo da bo tek 21.9 no neklje pa 23.9.Veliko uspeha in veliko pretečenih kilometrov vsem tekačem.
Meni je bil tek všeč.
Glede organizacije me je osebno motilo le to, da na vsej progi ni bilo (ali pa nisem opazil) niti enega izotoničnega napitka, le vodo. Na koncu teka si tekači lahko pomagamo tudi sami (zaloge v avtu oziroma nakup v bližinji trgovine), med tekom pa ne.
Tekel sem v odlični družbi Mace, Corni in Lauferja. Laufer nam je z Garmniom brez milosti zagotavljal enakomeren (bal sem se, da zame prehiter) tempo.
Potem po 15 km sta z Maco malo pospešila (kasnejša analiza na moji uri je pokazala, da je bilo res tako in da nisem popustil), a smo vseeno tekli na vizualnem kontaktu.
Po zaslugi odlične družbe (in odlične temperature) mi je uspelo (ja za letošnjo sezono je to žal uspeh) tečti pod dve uri, tako da sem bil zeloooo zadovoljen), saj sem načrtoval med 2:00 in 2:05.
Pred štartom in cilju mi je delala družbo moja zvesta in najljubša navijačica Sončka. Hvala tudi drugim navijačem, ki ste bili nekajkrat videni na progi.
Bravo vsem ki ste krožili po Domžalah! :laola

ris je spet raztrgal alsfalt! :D Bravo!!

Tae, tvoj čas je odličen za tako progo!! :clap: Čestitke tudi za pravilno napoved prvouvrščenih! 8)
tae napisal/-a:(Podatki iz moje ure: razdalja 21,32 km - daljša proga, čas 1:23:08, povprečni tempo 3:54 min./km, porabljene kalorije 1446-tega podatka nikoli ne gledam). ZADOVOLJEN.

Tae, čestitke za odličen rezultat ter predvsem povprečni tempo :clap:, verjamem, da bi na kakšni progi z manj ovinki bil čas še boljši... :cast1: :clap:
Ja, nč bova še kakšno rekla na :toast: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA