Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Wega
... ali kot pravijo, vreme je samo informacija, kako se je potrebno obleči za tek ;)
 xxl
2 mesca je minilo.groza gre hitro...

sm še vedno tukaj pa da se malo javim. mela sm težave z pokostnico,se ful bojim da se spet pojavi,no potem pa na morju stopila na eno grozno skalo kar me je stalo 3h tednov ne teka. no ampak še vedno tečem in sm nekje na 7km. vidim da mi bo vlak za LM najbrž ušel ker je moj čas resssss slab in pač se mi zdi prepočasi,ampak mislm da bi 10km kr ratalo no.

bi pa prosila za nasvet. ugotovaljam da bom mogla zamenjati superge,teža in predvidevam da pronacija in to močna,sta razlog da me pri začetku teka bolijo podplati,sicer če se fino ogrejem zgine,ampak ni mu ušeč. kakšni modeli so trenutno na močne pronatorje? pa kam bi si šla lahko nogo posnet? v LJ je v tomas sportu sam v četrtek al kako? ve kdo?

sicer pa lepo tekanje še naprej :) pa se še kej oglasim.
Uporabniški avatar
 štenga
Predlagam ti, da predno menjaš copate začneš kaj delati še na pravilni tehniki teka. Videov na to temo je ogromno. Po mojem ni prav, da pač obuješ superge in greš teči (kot je nekdo napisal) ampak prej naštudiraš tehniko teka in to vkomponiraš v svoj tek (ker pa to skoraj nihče ne naredi se poškoduje "baje" 8 od 10-ih tekačev). Če si boš kupila hude pronatorske čevlje pa si boš verjetno fiksirala tehniko teka, ki ti mogoče sploh ne ustreza in bodo venomer na tapeti poškodbe. Glede tekme - ne sekiraj se - pred tabo je verjetno še veliko let teka in ogromnega števila tekem se boš še lahko udeležila, če imaš probleme s pokostnico raje malo nehaj s tekom, naštudiraj tehniko in delaj vaje za celotno telo, kar ti bo pozneje še kako prišlo prav med tekom (okrepljene mišice) in tudi pri boljšem počutju in zdravju. Ne skrbi in ne pretiravaj.
 Neja13
Pozdravljeni!
Evo, še ena "ta nova", "ta frišna", začetnik pač... :D
Upam, da ni nič narobe, če se kar tukaj priključim!
XXL, si me tako navdušila, pa sem rekla,..no, bom pa še jaz svoj piskrček pristavila.
Sem ena tistih, ki imajo 100 začetkov in 101 izgovor, ko nekaj ne gre, kot bi moralo. Pri svojih letih, sem si rekla, da zdaj pa konec s tem... sem začela tečt...tako zaradi sebe. Obožujem občutek, ko je konec :lol: 10km na LJ maratonu me mika,..potem pa se pojavijo vprašanja, pa tudi dejstva. Tečem kratke ( no, za izkušene tekače - ogrevalne km ), zase pa prav dolge - med 4 -6 km in tečem počasi. Zdaj pa vprašanje : kaj je prepočasi?

Ravno včeraj sem tekla 6-ko, tako, da imam danes počitek, s tem pa iskanje motivacije za naprej....
Pozdravček!
 spela*
Neja13 napisal/-a:Zdaj pa vprašanje : kaj je prepočasi?

Prepočasnega teka ni! :)
Do Ljubljanskega maratona lepo počasi povečaj razdaljo, pa greš lahko brez strahu na 10 km!
 xxl
hvala za odgovore.

Neja13 dobrodošla...seveda se lahko priključiš,mene ne moti :)
bova skupaj premagovale km :)

no to je lepo slišat da prepočasih tekov ni,js bom upoštevala vsaj ta nasvet stenge da bo tekem še veliko :)

drugače pa štenga nekako grem počasi in sm začela s hojo,tudi nekaj let trenirala atletiko kjer te prav tehnike teka učijo,tako da se v to ne bom spuščala ampak bom molj poslušala telo in če bom začutila bolečine pač ne bom nadeljevala...pokostnica me trenutno ne boli,upam da tako ostane,sem pa brala da je pokostnica tudi znak da nimaš prave obutve.... bomo videli....
Uporabniški avatar
 mrzli
Evo, ti je že Špela vse povedala :D

Ker si začetnik, ti je verjetno cilj v LJ 10-ko le preteči ne glede na čas in seveda z nasmeškom na ustih :D Zato do LJ do počasi povečaj razdaljo, pa ti bo brez problema ratalo, boš vidla, sploh pa tekma in to vzdušje ti da še dodatne motivacije :laola

Za naprej se boš pa že odločila kaj ti je cilj, ali le teči in uživati ali pa tudi izboljšati čase in rezultate, to boš vidla sproti, ko boš ugotovila ali te je tek zasvojil ali ne, kot je večino od nas :D

Pa obilo tekaških užitkov :laola
Nazadnje spremenil mrzli, dne 24 Sep 2012, 14:47, skupaj popravljeno 1 krat.
 Neja13
:D Juhu, Špela*, si me kr razveselila... Hehe, pa šalo na stran,..ker sem popolni laik in tečem kadar mi paše, brez načrtov in urnika, me zdaj vseeno zanima... Koliko naj tečem? 3x na teden? Sem malo klikalo po teh programih, pa dejansko nikjer nisem zasledila, da bi se 10-tka pretekla pred 10-tko! :) Me razumeš? Kar vsi se končajo nekje pri 8km.( kaj tista 2 km pa preletiš kot za šala :? )
Kombiniram tek in jogo - 2x tedensko dinamična joga ( super za raztezanje ), pa 2x-3x ( to je že uspeh ) tek.
Pojavljajo se tipične bolečine - kolena, gležnji, pokostnica, lenoba :oops: , tako, da mi ne uspe toliko teč. LJ maraton se bliža, jst pa kalkuliram dneve in treninge: odštevam, prištevam, itd...
Koliko in kdaj!
Pozdravček!
 spela*
Neja13 napisal/-a::D Juhu, Špela*, si me kr razveselila... Hehe, pa šalo na stran,..ker sem popolni laik in tečem kadar mi paše, brez načrtov in urnika, me zdaj vseeno zanima... Koliko naj tečem? 3x na teden? Sem malo klikalo po teh programih, pa dejansko nikjer nisem zasledila, da bi se 10-tka pretekla pred 10-tko! :) Me razumeš? Kar vsi se končajo nekje pri 8km.( kaj tista 2 km pa preletiš kot za šala :? )
Kombiniram tek in jogo - 2x tedensko dinamična joga ( super za raztezanje ), pa 2x-3x ( to je že uspeh ) tek.
Pojavljajo se tipične bolečine - kolena, gležnji, pokostnica, lenoba :oops: , tako, da mi ne uspe toliko teč. LJ maraton se bliža, jst pa kalkuliram dneve in treninge: odštevam, prištevam, itd...
Koliko in kdaj!
Pozdravček!

Načeloma je trikrat na teden čisto dovolj. :)
S tem, da na tvojem mestu ne bi tekla vsakič enako, ampak pojdi enkrat v tednu teč npr. le 3 km, lahko tudi z menjavo tempa, če ti paše, pa potem drugič 5 km, tretji tek pa 6 ali 7 (in potem bo dovolj, da ta tek, ki je najdaljši v tednu, enkrat pred Ljubljanskim maratonom podaljšaš na 10 km - pa ne ravno v zadnjem tednu pred LM). Tudi če je ne, ne bo nič hudega, ker dejansko - da, če zmoreš brez težav preteči 8 km, boš tudi tista dva zmogla, sploh na tekmi, kjer je zraven še adrenalin.
 Neja13
Špela& mrzli.... hvala za nasvete....
XXL...še je upanje, hahahahha!
 xxl
ja še je upanje itak :)

samo sm gledala prijavnino in se je treba do konca meseca prijavit da je še normalni znesek ker pol je 70€ kar je pa fuuuul....

js bi tudi probala 10km da vidim če sploh pretečem pa kakšn približno je čas,seveda se meni zdi da bolj tečem jogging kot pravi tek :) Sj če tečem hitreje gre,samo potem pretečem manjšo razdajo...

bo pa treba ogromno discipline da bo šlo tole čez,si pa ful želim,ko vsaj nebi bilo nobenih poškodb.... :)
Uporabniški avatar
 mrzli
:D vidim da ima Špela precej podobno razmišjanje kot jaz :wink:

Punce, tako kot je Špela napisala, podaljšujte razdaljo tja do 10 km do 1 teden pred Ljubljanskim, pol v zadnem tednu še 2 krajša teka, recimo v torek in četrtek, v petek in in soboto pavza in v nedeljo z dvignjenimi rokami v cilj :laola

Drugače pa za začetnika je 3 krat na teden čist dovolj, če vas bo pa tek zasvojil pa boste počasi povečale na 4 do 5 krat na teden :lauf:

Glede prijavnine pa pohitite, drugače pa obstaja še ena možnost, če se pravi čas ne prijavite... Veliko število tekačev bo začelo, čim se bo bližala tekma, zaradi zdravstvenih ali kakšnih drugih razlogov začelo prodajat štartnino, tko da obstaja tudi ta možnost, no odločitev je vaša... :D

Pa vso srečo na Ljubljanskem maratonu :laola
 xxl
pa se res prodaja štartnina,samo potem moraš lih met srečo in svojo kategorijo dobit :)

tko mi je fino tale forum brat ker dobim zagon... :)

se vidi da že dolgo nism bla gor,da zdj nalagam.

pa hvala mrzli za vse nasvete,taki trezni nasveti so res dobrodošli... :)
 Neja13
Ja, meni je tudi malo riskantno čakat, do konca... Sicer pa še obe malo kolebava, a ne XXL?
Bi? Nebi? A bova zmogli? :) Sama sem taka "vžigalica" - se hitro zapalim, pol ko pa nekaj ne gre ali pa ko fejst boli pol pa "pozabim".... Samo mi je takoj žal.... najtežji so začetki, a ne?
Pa sej bo....Se bova malo motivirali tukaj,..pa kolker vidim sta mrzli in Špela tud "taprava" za nasvete :laola
Pozdravček!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA