Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Neja13
Hej, hej XXL!
Pridnaaaa, glavno, da se držiš...da imaš nek cilj, pa da si začela delat premike.
Prejšni teden nisem bila pridna, razen enega teka, orby-a :) in joge nič :oops:
S ponosom pa povem, da sem danes tekla svoj rekord! 8,25km!!! Juhu!
Zdaj pa ne vem, a se je endomondu zmešalo, ker je tudi rezultat zame absolutno vrhunski,..
Je pa res, da sem šla teč jezna in besna na ves svet! Tale luna name res čudno vpliva :bum:

Lep pozdravček ter obilo motivacije in trme ti želim! :lauf:
 xxl
Neja bravo za 8,25 :laola meni se to zdi še daleč zame.ampak ok. enkrat tudi to. cilj je 10,ampak ne bom se ozirala na čas.

js sm danes mela 1 uro intenzivnega igranja košarke,tudi to paše namesto samega teka...sm se čist prešvicala :)

Ta je dobra Neja13 ko greš besen tečt,js zdj tut to počnem če se mi zgodi da sem tečna ker drugače bi po čokoladi posegla kar je velika napaka :)

nič je že torek jaz pa še kar pokonci.
 spela*
Neja13 napisal/-a:
S ponosom pa povem, da sem danes tekla svoj rekord! 8,25km!!! Juhu!

Eto, vidiš. 10 km ti na Ljubljanskem maratonu res ne bo problem preteči!
Uporabniški avatar
 mare
xxl napisal/-a:Neja bravo za 8,25 :laola meni se to zdi še daleč zame.ampak ok. enkrat tudi to. cilj je 10,ampak ne bom se ozirala na čas.

js sm danes mela 1 uro intenzivnega igranja košarke,tudi to paše namesto samega teka...sm se čist prešvicala :)

Ta je dobra Neja13 ko greš besen tečt,js zdj tut to počnem če se mi zgodi da sem tečna ker drugače bi po čokoladi posegla kar je velika napaka :)

nič je že torek jaz pa še kar pokonci.

Ti moraš imeti očitno že sedaj živalsko kondicijo, če uspeš 1 uro intenzivno igrati košarko. Počasen tek na 10 km je prava šala proti temu.
 xxl
mare misliš? meni se zdi da je košarko igram z lahkoto,ko tečem se pa borim sama s sabo ko premagujem kilometre...enostvno psiha dela svoje najbrž...košarko bi vsak dan lahko igrala ker uživam.
Uporabniški avatar
 mare
En dober link o pomenu vadbe moči in vplivu na metabolizem. Filmček je sicer namenjen prodaji kaset z vajami, ampak vse v njem drži, razen tega, da bi potrebovali za učinkovito vadbo tiste kasete z vajami.

http://insanehomefatloss.com/?gclid=CMj ... zAodtnkAVA

XXL: košarka je gotovo bolj intenziven šport od teka, je pa tek za marsikoga preveč dolgočasen. Mogoče bi poskusila teči v družbi.
Uporabniški avatar
 štenga
mare napisal/-a:En dober link o pomenu vadbe moči in vplivu na metabolizem. Filmček je sicer namenjen prodaji kaset z vajami, ampak vse v njem drži, razen tega, da bi potrebovali za učinkovito vadbo tiste kasete z vajami.

http://insanehomefatloss.com/?gclid=CMj ... zAodtnkAVA

Njegovi videi so res zanimivi za gledati (reklame za sistem), vendar se vleeečejo pa še namenoma je narejeno, da ne moreš dati naprej. Skratka cel njegov sistem videov imam (sixpackshortcuts se mi zdi), vendar sem le malo poklikal po njih in nisem nobenega preizkusil - mi ni všeč njegov stil. Slaba kvaliteta dosti govorjenja. Na videih je s kolegom, kjer Mike večinoma govori in razlaga, kolega pa dela (je pa kdaj tudi obratno). Poleg teg rabiš dosti opreme. Je pa pohvalno, da je zraven kar nekaj videov, ko sta v kuhinji in pripravljata hrano :), ter dosti videov, kjer prikazujeta pravilno tehniko.
 miha_z
Živjo,
Bravo za 8,25 km. Lepo, lepo. Pazi le, da ne boš sedaj vsak trening hotela to razdaljo še povečevat :wink: . Enkrat na teden večjo razdaljo bo kar dovolj.
Na 10-ki v lj. se pa vidmo in se podkurimo, da vsi skupaj zmagamo 8)

lp,
Miha
 spela*
miha_z napisal/-a:Na 10-ki v lj. se pa vidmo in se podkurimo, da vsi skupaj zmagamo 8)

Pa če vam bo ostalo kaj energije, prosim, pridite navijat tudi potem za maratonce. Tako je lepo, ko te publika spodbuja v zadnjih kilometrih. Ali tudi že prej. :D
 xxl
Mare super link,mi je prou dobr video....nekaj novega sm zvedla,nekaj sm pa že vedela,ampak mi je ušeč. čeprou to je zame šele potem na koncu poti hujšanja ko ostanejo samo še finese....bo pa fajn še pokukat in še kdaj pogledat.

Danes bodo na sporedu samo vaje za moč,tek bom spustila,sem ponoči bruhala in mi še ne it za tečt....jutri pa že.... :)

imejte lep dan,dons je sonček.
 TriSkokica
Pozdravljene,
prebrala sem zadnjih nekaj postov. Vidim, da ste punce pridne in zagnane. Jaz sem začela teči že cca. 10 let nazaj z 2-3 vmesnimi mesečnimi pavzami ipd. ampak sem vedno morala začeti nekako znova in razumem kako težko je. In v vsem tem času sem ugotavljala, da do neke mere napredujem, potem pa naenkra kar ni in ni bilo napredka, pojavile so se kakšne poškodbe, padla je motivacija... skratka imela sem občutek,da sem na mestu, ker nisem vedla kako naprej. Nisem tip, da bi prebirala časopise in iskala treninge po raznih revijah, ker vem, da bi za samoraziskovanje porabila tono časa, tudi verjetno denarja (npr. za nakup nepravilnih copat, revij ipd.) In zato sem se lansko leto na prigovarjanje prijateljice odločila, da se pridružim vodeni vadbi teka pri enem društvu v Celju. Poleg tega sem začela hoditi tudi na tečaje plavanja, da sem v resnično mrzlih dnevih tudi na ta način ohranjala kondicijo in se poleg tega naučila še solidno plavati. :)
In ni mi žal, moje življenje se je obrnilo za 180 stopinj ;)
Smo fajn družba, na skupnih treningih se zabavamo, motivacija je veliko višja, kot takrat ko sem morala teči sama, kar je pa najbolj pomembno je pa to, da se učimo PRAVILNE TEHNIKE TEKA. Šele sedaj vidim kaj sem vse delala narobe in ZAKAJ prej ni blo napredka in zakaj so se pojavljale poškodbe... Pa še drago ni, saj vlagam sama vase in tega denarja mi ni žal dati.
Torej, če ste iz Celja (se mi zdi, da je bilo omenjeno) vam priporočam, da se vsaj za kakšen mesec pridružite kakšni vodeni vadbi, ki jo organizira kakšno društvo in poskusite... načeloma zgubiti tak ni kej. Pridobite pa lahko ogromno, in tudi kakšna 10ka lahko prej "pade" :)

XXLka tebi pa veliko sreče. Verjamem, da ti bo uspelo izgubiti te kilograme. Probaj pa se vseeno vklujučiti v kakšno tekaško skupino v LJ, saj jih je kar nekaj, ki ti bodo, verjemi, v veliko pomoč :)
 Neja13
TriSkokica, malo več napiši o tej vodeni vadbi ( teku ) - lahko na ZS. Kdaj poteka, na kakšen način, cena itd.... Hvala

Pozdravček!
 TriSkokica
Imamo jo dvakrat na teden ob četrkih popoldan in nedeljah dopoldan. Kar je super je to, da četrkov trening delamo na stadionu. Najprej se skupaj ogrejemo cca. 2 kroga, naredimo ogrevalne vaje in potem še šolo teka - to so posebne vaje s katerimi izpopolnjujemo tekaško tehniko. To vse skupaj traja cca. 20minut. Potem pa delamo še intervale, ki jih trener določi glede na posameznikove sposobnosti. Fino je ker nas je dosti, da se ponavadi vedno najde kdo, ki je po sposobnostih podoben tvojim in lahko tečeš in držiš tempo skupaj in tako vse gre lažje in čas mine hitreje. Ravno včeraj se nam je pridružila ena punca, ki že dolgo ni tekla in ji je sedaj začetek spet težak in celo vadbo smo 3 punce tekle skupaj in vse vesele ugotavljale kako fajn je blo tečt :)

Na koncu imamo obvezno še kakšen krog ali dva da raztečemo in naredimo raztezne vaje.

Ob nedeljah je postopek enak samo da ne tečemo po štadionu, ampak naredimo krog okoli Petrička.

Cena na mesec je 25eur. Tečemo pa v sklopu društva ŠRK Celje. Poglej si malo slike na njihovi spletni strani http://www.srk-celje.si in boš vidla, da se imamo fajn :)

Upam, da te premami in se nam kdaj pridružiš! :)
 xxl
Neja13 kako gre?

še kdo od začetnikov prisoten?

js sm v pondelk košarko mela debelo uro in se šteje bolj pod intervale,ogromno konter in šprintov. potem pa v torek ena 40min vadba ki nima veze s tekom v sredo tek na hitro-4km. danes in jutri pa pauza....skratka migam. delam pa tudi vsak dan vaje za moč,vsak dan v tednu drug sklop vaj....

če bo pokostnica ok,bom probala vzporedno z LM tudi sama en 10km krog odtečt :)

nč uživajte.
 speedo123
sam da se miga :D malo še pa ti bo teh 10km kot za šalo ...
no sam sem včeraj prvič pretekel 14km (razdalja do točke ki sem si jo zadal) brez pavz ali hoje po razgibanem terenu + hrib
moram reč da je res dober občutek ko pretečeš cilj ki si ga zastaviš če gledam da sem pred par mesci začel z 2km zelo počasnega teka zdaj pa ciljam na 21km no ja lepo počasi...
trenutno tečem vsaki drugi dan ponavadi 14km (do zdaj je bila prisotna hoja) če pa zjutraj pa samo 6 ker na tešče enostavno več ne zmorem
kar se pa tiče nekih ciljev pa trenutno gledam samo na razdaljo saj mi tek trenutno zelo pomaga pri določenih osebnih problemih tako da dalje je bolje :).... seveda pa bi rad prišel na magičnih 42km :) ah kje je še to...
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA