Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

firbec napisal/-a:Vse lepo in prav, ampak Kališče je 50% položnejše. Od šole do Kališča je cca 1000 metrov višine in več kot 6 km.
Se vidimo!
Lp Marjan

Jaz imam v mislih Kališče kot se teče na zimski ligi, od mostička do koče. Po bližnjici je dolžina na Kališču od 2,3km do 2,5km, odvisno kako "porežeš" ovinke. Razdalja je torej zelo podobna, le višinka razlika je nekoliko manjša. Povprečni naklon na Kališču je nekje med 34 in 35%. Storžič je slabih 45%. Če je kdo v dilemi, kako bi določil pričakovani čas na Storžič in ima rezultat iz zimske lige na Kališče, naj temu rezultatu, ki ga je dosegel (oziroma še bolje: rezultatu, ki bi ga po predvidevanju dosegel na Kališče naslednjo soboto), prišteje 20% in bo dobil skoraj do minute točen čas, ki ga bo po vsej verjetnosti dosegel na Storžič.
Po občutku bi jaz tekel na Kališče okoli 42', torej je v mojem primeru pričakovani rezultat na Storžič 49' (+/- 1'). Vsekakor se bom potrudil spraviti pod 50'.

Ko že govorim o Kališču, ali letos zimska liga bo? Zima je že pred vrati, o razpisu pa ne duha ne sluha.
predvideni čas lahko še izmerimo do tekme :D gorenjska zimska liga BO,sam zime še ni (isti termin,kot prejšnja leta) se vidmo na strmih pobočjih storžiča lp ju
Danes sem šel testirati Vertikal KM na Storžič. Naj najprej povem, da se je moja formula za izračun pričakovanega časa izkazala za neverjetno točno. Tisti, ki ne boste mogli preizkusiti proge, jo lahko brez skrbi uporabite. Jaz sem si izračunal pričakovani čas 49' +/- 1'. Danes sem tekel nekoliko z rezervo, s povprečnim utripom 153 in maksimalnim 160. Potreboval sem natanko 50'! Na tekmi bom verjetno kako minuto hitrejši, torej bo moj rezultat v resnici 49' +/- nekaj sekund.
Traso sem meril z uro Timex Ironman Thriatlon, ki je natančnejša od Garmina. Meni je ura ob večkratnem preverjanju pokazala, da je start postavljen okoli 15m višje, kot je navedeno, cilj pa okoli 15m nižje.
Nameril sem 1,67 km razdalje in 970m višinske razlike. Enako je bilo tudi ob povratku. Povprečni naklon trase je torej 58,1 %. Na vrhu mi je pokazalo nekaj manj kot 2050m.
Da bi imela trasa v resnici 1000 m višinske razlike, bi morali prestaviti start 60m nižje, na kratko ravnino pred klančkom, ki je tik pred zdajšnim startom. Dolžina trase bi bila tako približno 1730m, seveda odvisno od tega kako režeš ovinke in katero od poti, ki se na krajših delih razdvojijo, izbereš. Upam, da bo tudi naslednjo soboto tako toplo, kot danes. Le na vrhu je bilo megleno in je pihalo. Da bi se jutranje megle že nekoliko razkadile in bi se za kako stopinjo ogrelo, bi bilo dobro, če bi bil start eno uro pozneje pa tudi vstati nebi bilo treba tako zgodaj.
Danes sem bil še jaz na tej prečudoviti progi. Hvala za označbe -super je!

Za vzpon sem potreboval 44 min 45 s.

Progo sem tudi natančno izmeril s pohodniškim GPS-om, ki je bistveno bolj natančen od vseh zapestnih tekaških izvedb. Meril sem v obe smeri-gor in dol.

Gor grede sem nameril 2.1 km in 964 m višinske razlike. To znese povprečni naklon 46.8 %.
Dol grede pa sem nameril prav tako 2.1 km in 970 m višinske razlike. To znese povprečni naklon 46.7 %. Da ne bo kdo narobe razumel: jaz trase oz. štarta ne bi več spreminjal- naj ostane tako kot je, ker je super!

Razdalja, ki jo navaja Milk je torej precej prekratka. Če bi bilo to tako strmo, kot pravi Milk, bi bila to že prava plezarija. Verjetno mu je toliko manj namerilo zato, ker GPS sprejemnik spodaj v gozdu ni lovil signala.

Slika
Iz grafa se lepo vidi da sem začel prehitro. Prvo polovico proge sem premagal v 21 min 20 s , drugo polovico pa v 23 min 15 s.
Slika

Proga me je res zelo všeč in komaj čakam tekmo. Tudi za sestop je proga zelo udobna. Mi je všeč da strmina ne popušča in da ni nobenih bližnjic, ker je pot sama že tako direktna, da bolj ne gre.

Se vidimo!
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 06 Okt 2012, 16:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Bojan Ambrožič napisal/-a:Mi je všeč da strmina ne popušča in da ni nobenih bližnjic, ker je pot sama že tako direktna, da bolj ne gre.

Se vidimo!

Nekaj bližnjic ali obhodnic (krajših) obstaja. Verjetno ti vseeno nisi šel po čisto enaki trasi ampak mogoče na nekaterih mestih malo okoli, jaz sem kar nekajkrat "izgubil" traso in se potem nanjo spet vrnil in občutek sem imel, da je šla po daljši poti, kot sem jo pretekel jaz. Nekaj razlike se je prav gotovo nabralo, toda ne verjamem da 400m. Mogoče mi res dolžine ne meri čisto točno, ker na nekaterih mestih izgublja signal, tudi danes mi je na Šmarni gori izmeril uradno 10km razdaljo 8,852km. Višinsko razliko pa sva oba namerila popolnoma enako, torej kakih 30 višinskih metrov manjka.
Bojan Ambrožič napisal/-a:GPS ima tako ali tako natančnost le okoli 10 m (v ekstremno dobrih razmerah okrog 5 m), tako da tistih mini bližnjic, itak ne zazna.

V zgornjem delu gre ena pot po vrhu grebena ena pa nekoliko nižje, po tej sem se vzpenjal, po grebenu pa sem se vračal, toda razlika je bila manj kot 100m.

Glede na to, da si ti nameril dobrih 5' manj kot jaz, je želja organizatorjev, naj navedemo pričakovani čas na 5' natančno, vsekakor brezpredmetna. To je veliko premalo za realno razvrstitev startnih številk. Če je med tabo, ki boš verjetno med najhitrejšimi, in mano le 5' razlike, kje so potem vsi tisti vmes. Prav zato, bi bilo dobro, da bi si pri razvrščanju pomagali z rezultati iz Kališča, vsaj za tiste udeležence, ki imajo zabeležen čas na Kališče.

Tonek mi je na primer dejal, da je navedel pričakovani čas eno uro, toda po mojih predvidevanjih, bi glede na njegove čase na Kališče, za to traso potreboval največ 55'!

(Še nekaj me zanima in ne želim zaradi tega odpirati teme: ali Tek na Kališče ne obstaja več?)
Aha. No, jaz sem ves čas tekel po grebenu.

Sem pa srečal tudi Simona Novaka, ki je rekel da je za progo prav tako potreboval 45 min. Moja forma pa je v resnici zelo zelo slaba in je daleč od tiste prave. Tako da moj čas zagotovo ni dober in ni merilo. Prepričan sem da bodo najboljši tekli okrog 35 min.
Bojan Ambrožič napisal/-a: Prepričan sem da bodo najboljši tekli okrog 35 min.

Ne verjamem. Prav dosti po 40' verjetno ne bo šlo, na taki trasi med boljšimi ne bo tako velike razlike, edino najpočasnejši bodo lahko precej zaostali. Upam, da nihče od udeležecev ne bo tekel dosti več kot 1h 15', saj za soboto ni več napovedano tako sončno in toplo vreme, zato bo kar težko dlje časa čakati na vrhu.
Za vremensko napoved je še prekmalu. Trenutno vremenarji niso sposobni vremena napovedati pravilno niti za en dan naprej. Za danes je bilo napovedano precej slabo vreme, na koncu pa se je izkazalo da je bilo praktično idealno. V četrtek pa sem bil v hribih, ker je bilo napovedano dobro vreme, pa me je cel dan pral dež.
Sploh pa se ni potrebno vračati po isti poti nazaj, lahko se dogovorimo, da se vračamo po drugi poti, ki je nekaj sto metrov daljša, je pa neprimerno lepša za spust. Lahko se vračamo tudi po manjših skupinah, tako da je vedno vsaj eden, ki pozna pot, čeprav je ni težko najti. Iz Malega Storžiča se spustiš proti Storžiču, do sedla med obema, kjer gre levo, po grapi navzdol, pot do planine Javornik, kjer je pastirska koča. Pot pelje levo pod kočo (ves čas se držiš leve) tik pred izvirom pod kočo, (dobra voda za odžejati) pa zaviješ levo, na pot, ki te pripelje do klopce pod "lovsko" stezo, torej nazaj na traso. Potem nadaljuješ do izhodišča po trasi.
(Med tekom bo sicer težko gledati naokoli, toda če v zadnjem delu trase, ko prideš na greben pogledaš levo v dolino, se vidi ta pot, ki poteka vzporedno s traso, če pogledaš nazaj, pa lahko vidiš tudi kočo.)
Mile, mislim, da ima Bojan prav glede vremena in najboljših časov, seveda, če bodo tekli asi, kot so Nejc, Majk, Simon... Konec koncev pa je tekma kronometerska in bomo najprej štartali ta počasni, da nas ne bo treba na vrhu predolgo čakat, kar ne bi bilo dobro v primeru slabega vremena.
TONEK napisal/-a:Mile, mislim, da ima Bojan prav glede vremena in najboljših časov, seveda, če bodo tekli asi, kot so Nejc, Majk, Simon... Konec koncev pa je tekma kronometerska in bomo najprej štartali ta počasni, da nas ne bo treba na vrhu predolgo čakat, kar ne bi bilo dobro v primeru slabega vremena.

Ne verjamem, da bodo najhitrejši tekli 10' hitreje kot je sedaj tekel Bojan. To je skoraj četrtino hitreje, razlika med boljšimi, oziroma če si v formi ali ne, pa je ponavadi do 5% največ do 10%.
Kar se mene tiče, me zaradi čakanja na vrhu ne skrbi več. Odločil sem se, da se bom v vsakem primeru vračal po grapi, saj sem imel zadnjič kar precej težav pri spuščanju po grebenu, če bo še malo bolj spolzko, kot je bilo sedaj, pa zna biti tudi nevarno. Po grapi je veliko lepša pot in nekaj deset metrov desno od tam, kjer moraš zaviti levo, proti klopci, je izvir z zelo dobro vodo in prav pasalo bo odžejati se, saj je do doline še kar daleč.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA