prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 frirajdr
Uporabljam xr mission. Zaradi deformacije iscem nove. Pri teh se mi je "zlomil" prednji ojačan del, tako da mi kazalec leze pod palec, to pa pomeni zulj. Z njimi pretekel 850 km.

Sedaj iscem alternativo tem. Ksen predlog.? Moj profil:

Gozdna pot korenine 40 %
Makedam 50 %
Cesta 10 %
Tecem max 10 km sicer pronator. Avg 130 km/mesec.
Noga 47+ problem pri izbiri. :s

Xr nocem, prevec tezav

Hvala
Uporabniški avatar
 dejc
Si jih pri 500 km peljal na redni sistematično-periodni servis? :twisted:
Uporabniški avatar
 cvalenti
xr mission, xr mission, xr mission..... kamorkoli si pogledal, katero koli revijo si odprl, povsod reklama za xr mission.
Sam pri sebi sem rekel, hmmmm to mora biti pa hud copat.
Dobim domov revijo tekplus, odprem in prva stran, reklama za xr mission, odprem revijo tekac.si, prva stran reklama za xr mission.... :?
Prebiram po forumu in kakšnih konkretnih mnenj še ni bilo, hvale pa tudi ne. Hopla, jaz v akcijo in kupim SLOVITI xr mission in to črno rumeno kot močerad, vizualno zelo všečni.
Prvi vzpon in spust Velika planina, vse OK. Drugi vzpon in spust Kokrško sedlo, vse OK. Po treh tednih spust iz Grintovca, podplat odliman :? . Dobim v Kemisu neko gumirano sekundno lepilo in zlimam, čez en teden pri teku po gozdni poti se meni nekaj zatika. Mislil sem, da sem pohodil kamenjček in me to moti, ma ja, odtrgan podplat, toda drugje. :evil:
Moja rutina po uporabi teh copat, sloviti xr mission, je bila pregled podplata in leplenje. :?
Mater, sem si rekel. Ali moram resnično vse copate "zgont" v slabem mesecu, nakar meni kolega govori "tudi član foruma, morda on tudi pove zgodbo" da je svoje "mišonke" zjebal v dveh tednih, samo pogledal sem ga in se nasmejal.
Meni osebni in 100 posto še komu so XR mission največji drek od superg.
Uporabniški avatar
 jernej555
Še moje mnenje o tem copate. Copat sam mi nekako ni pasal na nogo in mi je povzročil žulje(mislim da sem vzel malce premajhne copate) ampak to niti ni pomembno. Važneje je da sem z copatu kljub temu naredil več daljših 6 urnih tur, tekov po asfaltu, sredogorju, blatnih poteh in copat ni imel vidnih poškodb tako da jih sedaj normalno uporablja naprej brat. Tako da je možno da je kateri izmed copatov slabo izdelan. Sam bi ob najmanjšem odstopanju gume šel copat zamenjati saj je to napaka izdelovalca.
 aleššš
Salamon ima predvsem zelo agresivno oglaševanje to je pa tudi vse od teh copat jaz jih ne kupim več niso ne trpežni pa še konstrukcijsko pešajo.
 frirajdr
OK zdej smo mal pošimfal xr_m.
Kaj mi sedaj priporočate?
Kaj pa brooks cascadia 7?
Kakšne adidas?
Problem je, da je pri meni številka noge (47-48) pomemben kriterij in mi žal močno skrči izbiro. :S . V trgovini to zgleda približno tako:
"Ali imate 47,5 tega copata?"
"ne!"
"Ne? Kaj pa tega?"
"ne!"
"Potem mi prosim prenesite vse copate s to številko!"
"Izvolite poskusit ta dva modela!
Uporabniški avatar
 dejc
Sam sem s Salomonom izredno zadovoljen. Res je, da mi je primarni šport gorsko kolesarstvo in 3/4 leta gonim kolo, preostalo četrtino pač tečem. Večinoma mešane podlage, vseeno pa prevladuje gozd. To pomeni, da so vremenske razmere slabe in za copate toliko bolj obremenjujoče. Vendar nikoli ampak res nikoli mi nobeni copati Salomon niso povzročali težav, pa sem jih že precej zamenjal, ker so preprosto odslužili svojemu namenu. Jaz pač gledam na to kot potrošni materijal.
In še odgovor na prvo vprašanje: 850 km teka po podlagah, ki jih omenjaš, mar ni to dovolj za xr missionke? Glede na št. noge, ki jo imaš, verjetno tudi ne spadaš med lahke tekače. Zato jih tudi toliko bolj obremenjuješ. Moje mnenje je, da nebi niti približno toliko pretekel, če ti ne pašejo na nogo.
Copat za tek je ogromno, odločaš pa sam kaj boš izbral in kupil. Tako da pojdi v trgovine in preizkušaj različne modele, sigurno boš našel prave.;)
Uporabniški avatar
 jernej555
Ahja pa glede na tvoj zapisan profil terena kjer tečeš bi ti priporočal XR Crosmarx. Pomoje so bolj trpežni pa boljši oprijem nudijo.
 frirajdr
Aha no sej o crossmaxu sem tudi mal razmišljal.

Mi lahko prosim poveš še, ali je kopito crossmaxa enako xr-u?
Namreč na začetku sem imel skoraj 100 km velike težave z žulji v lokih stopal. Potem se je uneslo, limal sem z mikroporami, ne vem ali so se čevlji prilagodili ali pa se je koža na omenjenem mestu enostavno utrdila.

Recimo 500 km sem vmes užival v njih, potem so se začeli pojavljati žulji na prstih. Verjetno je to res posledica izrabljenosti oz. so začele spreminjati obliko. Drugače si ne znam razlagati žuljev po tem ko je bilo že vse OK. No sedaj mi, kot že rečeno, kazalec leze pod palec, kar je dober znak za alarm.

Tehtam 80 kg.
Uporabniški avatar
 jernej555
Zanimivo. Tudi meni so se delali žulji na stopalnem loku. No pri crossmarx teh težav nisem imel in tudi po občutku je kopito širše, copat pa mehkejši. Sem imel tako navadno verzijo kot verzijo s CS membrano. Z obema sem delal razne teke, od ultr do kratkih asfaltnih brez težav.
Uporabniški avatar
 dejc
Crossmax je definitivno bolj robusten copat, kakor mission. Za tvojo težo tudi primernejši. Ker ga prodajajo v dveh izvedbah, neutral in guidance, je najbolje da se posvetuješ v kateri od trgovin kjer imajo oba modela v tvoji številki. Probaš oba para, se nekajkrat sprehodiš po trgovini z vsakim od njih in boš hitro sam ugotovil kateri ti bolj sede. Če pa dvomiš v svoje občutke, kar ni najbolje, si daj skenirati stopalo, da ti bo dober prodajalec, ki se spozna na svoj posel, znal pravilno svetovati.
 frirajdr
Bom šel na probo ja. Xr so bli prvi resnejši, se pravi sem bil tudi zelen pri nakupu. V trgovini so se mi zdeli super. Si gradim občutke in izkušnje, upam, da se bom tokrat bolje odločil. :)
Uporabniški avatar
 dejc
In, da ne boš nasedal zelo agresivnemu oglaševanju, kot ga omenja nekdo zgoraj.
Res ima Salamon močno medijsko kampanjo, ni pa res kar pravi omenjeni, da konstruktorsko pešajo. Ravno nasprotno, so eni najbolj inovativnih ta hip. Predvsem na področju kombiniranega teka po trdih in mehkih podlagah.
Torej za rekreativce, ki uživamo v gibanju po naravi. Ampak predpogoj je, da se ti copati lepo prilegajo podplatu, oziroma "ti sedejo na nogo".

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA