Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Vidim, da ste se kar razpisali :lol: Sem bil par dni v tujini, tako da vam malo z zamudo odgovarjam, da ne bo preveč 'računic brez krčmarja' :D
1. Glede dolžine in višinske razlike trase. Mislim, da je redkokdo šel tolikokrat po tej trasi kot jaz in vedno z Garminom 310XT! Dolžina je zagotovo pravilna cca 2,3km. Bližnjic ni, ker je vse skupaj ena sama bližnjica, če pa ovinek pokrajšaš za pol metra pa tudi ne nanese prav veliko. Višinska razlika meni niha od 975 - 995 metrov. Ker se vmes še parkrat spustiš za kak meter v 'najslabšem' primeru nanese ravno 1000m. Tako več kot 1km zagotovo ni, mogoče kak meter manj, če se bo pokazala potreba, bomo štart prestavili 20m nižje. Na tem mestu je tudi z namenom, ker se vidi iz štarta direktno v cilj :twisted:
2. Glede sestopanja bomo imeli STROGO PRAVILO!! Kot ste ogledniki že opazili je za sestopanje pot precej neugodna. Tako dokler ne bo ZADNJI TEKAČ prišel v cilj, NE BO DOVOLJENO sestopati po smeri vzpona. Je preveč tvegano, da tisti sestopajoči sproži kak kamen na vzpenjajočega. Če bo na vrhu hladno, lahko brez problema vsak takoj sestopi proti Planini Javornik in po prečki dosežeš pot vzpona - je opisal predhodnik. To pot tudi sicer vsem priporočam za sestop, je daljša max 5min in precej bolj lagodna, tudi melišču se lahko ogneš, ki ga je opisoval Bojan.
3. Glede vzpostavljanja štartne liste. Večino tistih, ki boste nastopili seveda poznamo in lahko sklepamo vaš približen čas vzpona. Nekaterih pa na žalost res ŠE ne poznamo in zaradi tega smo prosili za vaš pričakovan čas. Ni namen, da bi štartno listo že sestavili tako, da bodo rezultati samo obrnjena lista. Namen je le, da tiste nekoliko počasnejše damo spredaj, hitrejše pa zadaj, da bomo na vrhu čim bolj skupaj, bo bolj družabno potem vse skupaj na vrhu in na sestopu. Vsekakor bo kdo koga tekom vzpona tudi prehitel, a to stvar naredi le še bolj zanimivo.:)
4. Glede pričakovanih časov...že kar tekaj tekačev je s traso opravilo krepko pod 40' :-- Prepričan sem, da bodo tudi Bojan, Simon in še kdo na tekmi tekli precej hitreje :lol:
5. Upam, da nam bo vreme naklonjeno! V primeru dežja, bomo tekmo prestavili na nedeljo (v upanju, da bo seveda bolje). To pa zato, ker je proga v dežju preveč zahtevna, poleg tega pa je ob slabem vremenu na vrhu ta čas tudi precej mrzlo. Verjemite, da je 10.ura dopoldne idealen čas za Storžič iz te smeri in ta letni čas. Ker je proga ves čas na soncu, je prej problem vročina, kot mraz.
Tekom tedna pa seveda še kakšna logistična informacija. Če boste do četrtka sporočili večino prijav, bomo izdelali eno tako 'neuradno štartno listo'.
Jasno in glasno. Pri teh letih, pa že taka samozavest. Bravo, Nejc!
Upam, da bo vreme zdržalo, sicer je šla moja borba za prosto soboto v nič. Nedeljo imam pa tako in tako že pol leta rezervirano za zaključek PGT na Nanosu.
nejc.kuhar napisal/-a: Verjemite, da je 10.ura dopoldne idealen čas za Storžič iz te smeri in ta letni čas. Ker je proga ves čas na soncu, je prej problem vročina, kot mraz.

S tem se pa res ne morem strinjati, mislim, da se vročine, tudi če bo sonce, ob tem času in tej uri, res ni bati.
Jaz se bolj ukvarjam s tem, kako razrešiti dilemo: ali nositi s sabo rezervna in dodatna oblačila, se pravi precej dodatne teže ali na vrhu zmrzovati. V vsakem primeru bo na vrhu precej pihalo. Zadnjič, ko sem šel gor, je bilo zelo lepo, toplo in nevetrovno vreme, pa je na vrhu pošteno pihal hladen veter. Samo anorak prav gotovo ne bo dovolj, potrebno bo vzeti s seboj vsaj še majico za preoblečt, saj ti na prešvicani majici anorak prav veliko ne koristi.
Že sedaj je jasno, da če drugega ne, bodo naslednji teden temperature za kakih 5 stopinj nižje, kot so bile ta teden.
milk napisal/-a:
Jaz se bolj ukvarjam s tem, kako razrešiti dilemo: ali nositi s sabo rezervna in dodatna oblačila, se pravi precej dodatne teže ali na vrhu zmrzovati.

Ali ni rešitev v takojšnem (čimprejšnem) povratku po drugi poti??
Še enkrat...vročina je mišljena v smilsu za ta letni čas, ker tudi oblečeni ne bomo tako kot poleti na Grintovec.
Anorak je dovolj, da se na vrhu oblečeš in če je mraz se takoj spustiš po drugi poti. Tudi če bo na cilju pihalo, bo 50 metrov nižje 99% brezveterje... Tudi sam bom imel okrog pasu zavezano le vetovko, kar je dovolj za takojšen spust tudi ob vetru. Če se kdo počuti, da ga bo zeblo, naj si vzame še majico za preobleči, kakšne posebne teže tako to ni.
vencelj napisal/-a:Ali ni rešitev v takojšnem (čimprejšnem) povratku po drugi poti??

Sem mislil, da sem med tistimi, ki malo "švicajo", pa zdaj vidim, da ste tu večinoma taki, ki po takem teku sploh ne zašvicate. Sicer je kar malo zoprno skoraj uro in pol iti navzdol v mokri majici, pa tudi zdravo ni preveč, vsaj eno tanko majico z dolgimi rokavi za preoblečt bom vzel s sabo, je pa to kakih 20 dkg. Pri taki strmini se vsaka deka pozna! :wink:
do ideje o vzponu je bila omenjena (lovska)pot na storžič res malo vidna(sploh del tik pod grebenom) včeraj pa sem opazil lepo shojeno in označeno traso :D tako dileme o krajšanju,oz.izgubljanju ni.tudi preko kališča je lepa povratna pot do bašlja,kje se nam obeta :drink glede enega anoraka v žepu pa tudi nou konc sveta :D se vidmo lp ju
Vremenska napoved se spreminja iz dneva v dan, iz ure v uro. Ampak vsa tendenca kaže, da bo v soboto čez dan suho. Nedelja bo kvečjemu slabša, boljša težko. Zaenkrat ostaja tekma na soboti, končno odločitev javimo jutri do večera!
Prijavljenih zaenkrat 35, kot kaže družba bo! Vabljeni še vsi ostali, ki se še niste opogumili s prijavo :laola
nejc.kuhar napisal/-a:Vremenska napoved se spreminja iz dneva v dan, iz ure v uro. Ampak vsa tendenca kaže, da bo v soboto čez dan suho. Nedelja bo kvečjemu slabša, boljša težko. Zaenkrat ostaja tekma na soboti, končno odločitev javimo jutri do večera!
Prijavljenih zaenkrat 35, kot kaže družba bo! Vabljeni še vsi ostali, ki se še niste opogumili s prijavo :laola

Kot jaz razumem vremensko napoved, bo nedelja lepša od sobote, vsaj kar se tiče padavin. V nedeljo je napovedanega tudi nekaj sonca, je pa res, da so vsaj zjutraj v nedeljo napovedane nižje temperature kot v soboto. Mislim, da bo jutri zvečer vremenska napoved že bolj pravilna, ni pa nujno. Včasih še za nazaj narobe povejo!
Tekma zaradi vremena PRESTAVLJENA na NEDELJO 14.10.
Zbor udeležencev od 9.-9.30 ure pred Gostiščem Gamsov Raj nad Bašljem. Start prvega tekmovalca 10.30.
Vsi prijavljeni ste prejeli obvestilo po mailu, prosim če potrdite udeležbo s povratnico. Ostali se lahko prijavite še do sobote do 12.ure, nato bomo pripravili štartno listo.
Še nekaj informacij:
Štartnine NI. Družabni zaključek bo v gostišču Gamsov raj, kjer nam bodo pripravili nekaj za pod zob in kaj tekočega. Stroške poravna vsak sam.
Ob registraciji vsak prejme pločevinko RedBulla. Na štartu bo na voljo voda in VigorFuel napitek. Na cilju bo na voljo voda in VigorFuel napitek. Vsak bo na cilju v zemeno za štartno številko prejel energijsko ploščico MuleBar.
Oblačila primerna tempreaturam. Na startu lahko pustite odvečno opremo, ki jo poberete ob povratku. Poleg oblačil na sebi je za vsakega tekmovalca OBVEZNA VETROVKA oz. REZERVNO DOLGO OBLAČILO.
Povratek po smeri vzpona možen PO PRIHODU ZADNJEGA TEKMOVALCA. Za prejšni spust uporabljajte obvoz preko planine Javornik ali Kališča.
V soboto zvečer bomo objavili štartno listo.
Se vidimo v NEDELJO!
TONEK napisal/-a:Ja.

Tudi jaz sem nameraval letos na Nanos, toda če moram izbirati, potem vsekakor prevlada Storžič! Praviš, da greš zaradi točkovanja za Primorski pokal. Če se ne boriš za prva tri mesta in mislim, da se ne, saj je tam najbrž cel kup Čuferjev, ki so hitrejši, potem tudi ti lahko spremeniš odločitev in greš vsaj na en res konkreten hrib.
Milk, a ti Tončka sploh poznaš?

Ker njemu je za uvrtitev toliko kot za lanski sneg, če jaz kaj vem... Saj ni treba ravno vsakemu soliti pameti.

Midva tudi ne veva, a prideva ali ne... Rezultati, pike... gor dol.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA