- 10 Okt 2012, 19:51
Včereaj sem poslala na Zagrebško atletsko zvezo pripombe v zvezi z organizacijo in danes prejela odgovor. Pohvalno! Vse skupaj je v nadaljevanju.
Spoštovani!
Glede na to, da se Zagrebškega maratona vsako leto udeleži lepo število sosedov iz Slovenije, sem si dovolila strniti pripombe, ki se pojavljajo na našem Tekaškem forumu oz., ki smo jih izmenjali tekači po teku.
Najprej naj vam čestitam, ker je udeležba na vašem maratonu vsako leto številčnejša. Tudi sama sem se ga, kot tekačica že večkrat udeležila, letos pa mi je sodelovanje preprečila poškodba in sem se pojavila v vlogi spremlevalke.
Ker bi si želeli, da bi bile nekatere stvari boljše organizirane, bi vas rada opozorila na tiste stvari, kjer se nam je zdelo, da je organizacija nekoliko zašepala:
1. Prijave:
Mož je dvignil številko že v soboto, torej dan pred tekmo. Potrudila sva se, da sva iz Ljubljane prišla pravočasno (do 19. ure), potem pa na prevzem številke čakala 90 minut. Številko sva prevzela ob 20.30. Na prijavni službi je vladala cela zmeda; dekleta, ki so predajala številke so bila slabo organizirana, vsako številko so iskale več minut, vse skupaj pa je spremljalo veliko slabe volje. Za plačila so izpisovale blagajniške prejemke, kar je trajalo, poleg tega, pa bi lahko bilo že v naprej pripravljeno. Naslednje jutro, ko so ševilke dvigovali moji kolegi, situacija ni bila veliko boljša, le da jih je bilo malo manj in da so glede na opozorilo prišli že nekoliko prej.
2. Okrepčevalnice na progi:
Tekači so mi rekli, da bi bile okrepčevalnice lahko bolje (bolj raznovrstno) založene. Tega ne morem komentirat, ker letos nisem tekla. Če bi bile namesto limon pomaranče, bi bila zadeva že bolj sprejemljiva pravijo.
3. Ograde:
Premalo ograjena proga ob Trgu Bana Jelačiča se je izkazala kot velik problem. "Oslobodite trasu" je bil stavek, ki sem ga od spikerja najpogosteje slišala, pa ni dosti zaleglo. Proga bi morala biti na ulici Ilica ograjena vsaj tako, kot je na ulici Jurišičeva. Tako pa so se ljudje sprehajali po progi, tekači pa so se zaletavali v njih. Ulica je že tako ali tako ozka in tekači so se morali izogibati en drugemu (tisti, ki so prihajali na obrat in tisti polmaratonci, ki so že šprintali v cilj), potem pa so imeli na progi še sprehajalce. Ograde tu bi moralo biti vsaj 200 m.
4. Štart utrke građana:
5 minutna zakasnitev štarta utrjke građana je absolutno prekratek čas. Najhitrejši tekmovalci, počasnejše iz maratona in polmaratona ujamejo po 5 minutah, potem pa slalomirajo med njimi in vpijejo, naj se umaknejo. Potem pa pride še obrat in zmeda nastane popolna. Polmaratonec ali maratonec se že po petih minutah znervira in potrebuje nekaj časa, da od šoka pride k sebi. Šrat utke građana bi moral biti zamaknjen toliko, da do tega srečevanja ne bi prišlo (npr. 15 minut).
5. Tuši:
Ker bi si želeli še malo ostati v Zagrebu in ker smo nekoliko razvajeni, pogrešamo tudi tuše.
Da ne bom samo kritizirala:
- trasa mi je zelo všeč, čeprav se velikokrat teče mimo cilja (zato bi se za tek maratona težko odločila)
- štrukli dan pred tekom so zakon. Pred leti sem se tega dogodka udeležila, ko je bil organiziran še v mestni kavarni - takrat je bilo sploh super
- kosilo po teku (enolončnica) je vedno odlična in pivo odlično paše zraven.
- druženje - s tekači vedno še malo poklepetamo in izmenjamo mnenja, tudi to je fajn
V upanju, da bo moja kritika sprejeta dobronamerno in da boste videli, kje tekači vidimo pomankljivosti, sem si vzela čas in tole napisala. Če bo moje pismo pripomoglo k temu, da se bo v naslednjih letih kaj spremenilo, bom zelo zadovoljna.
Se vidimo čez dve leti, saj grem naslednje leto v Berlin.
Lep tekaški pozdrav!
Zahvaljujemo se na Vašim dobronamjernim kritikama I zapažanjima koje ste nam poslali a koje se odnose na organizaciju i provedbu 21.Zagreb maratona. Uzroci toga su višestruki i kompleksni, no o tome Vas ne želimo zamarati.
Ono što Vam želimo reći je da ćemo Vaše opservacije najozbiljnije uzeti u obzir pri planiranju Zagreb maratona 2013 što je pretpostavljamo i bila Vaša osnovna primisao.
Uz riječi isprike, srdačno Vas pozdravljamo.
Zagrebački atletski savez
Tajnik : Franjo Kordić,prof
Nazadnje spremenil nana, dne 12 Okt 2012, 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.