Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Slika

Pozdravljen/a!

V petek na soboto mi je uspel dolgo načrtovan trekking čez čudovite Koralpe (Graz - Dravograd). Za dokaj lahko varianto (čez Kogelreck) sem porabil cca 18 ur. Bilo je nepozabno in sigurno bom to turo delal še kdaj. Vsekakor priporočam.

Slikovni zapis lahko pogledate na : http://zvone.blogspot.si/

Lep pozdrav! zvone
Nazadnje spremenil zvone, dne 15 Dec 2012, 23:10, skupaj popravljeno 2 krat.
Lepe slike Zvone, lepo si se imel.
A si poznal traso, al kako si se orientiral? Jaz bom nekaj časa še tu pri nas. Čimprej še enkrat Kozjak, potem pa Peca pa tam okoli. Mi boš ti dal predloge. Potem pa bom tudi jaz mahnil malo na Avstrijske terene.
Koliko km približno si naredil to pot. Pa še tvoja ocena me zanima, koliko km je iz Snežnega stadiona do Slovenj Gradca, striktno po planinski markirani poti preko Klopnega?
klopotec napisal/-a:Lepe slike Zvone, lepo si se imel.
A si poznal traso, al kako si se orientiral? Jaz bom nekaj časa še tu pri nas. Čimprej še enkrat Kozjak, potem pa Peca pa tam okoli. Mi boš ti dal predloge. Potem pa bom tudi jaz mahnil malo na Avstrijske terene.
Koliko km približno si naredil to pot. Pa še tvoja ocena me zanima, koliko km je iz Snežnega stadiona do Slovenj Gradca, striktno po planinski markirani poti preko Klopnega?

Slika

Pozdravljen Iztok!

Ja, več ali manj, sem Koralpe že prej "obdelal po delih", tako, da sem "turo več ali manj poznal", razen začetnega dela iz smeri Graca. Ampak, "noč ima svojo moč". Turo ocenjujem na cca 85-90 km ( nekoliko daljša od Kozjaka, a ta, ki sem jo delal - manj zahtevna (manj višincev)). Druga varianta je če z vrha Koralp zaviješ po E6 proti Radlpasu (Kozjaku), ta je nekoliko bolj razgibana... Najbolj razgibana pa je proti Sobotam (Sobothu) in jezu Golici, pa še kakšna bi se najdla.

Vsekakor pa priporočam "vse variante".

Kar se tiče Pohorja ( MB - Slovenjgradec via Klopni vrh) ocenjujem na kakšnih 65-67 km.

Predlogov za ture pa "imam na zalogi" - ti samo sporoči kam si želiš ( poglej kaj slikce z mojih tur na blogu zvone) in te bom že usmeril ( malo avanturizma pa je itak zaželeno).

Drži se in še naprej uspešno! zvone

http://zvone.blogspot.si/
[quote="klopotec"] Mi boš ti dal predloge. Potem pa bom tudi jaz mahnil malo na Avstrijske terene.
quote]

Pozdravljen Iztok!

Vsekakor ti priporočam obisk (po delih) ali prečenje Koralp po čudoviti E6 (Evropska peš pot). Ne brez razloga so jo speljali čez najlepši del Koralp. Moje obiske Koralp in slikce s poti E6 lahko najdeš v več mojih lanskih in letošnjih prispevkov na:

Za podroben info- pokliči!

Drži se in lp. Zvone
P.S. Če "ni (preveč) snega" so Koralpe tudi po zimi " zelo aktualne" za trekking!
[quote="zvone"][quote]

Vsekakor priporočam obisk (po delih) ali prečenje Koralp po čudoviti E6 (Evropska peš pot). Ne brez razloga so jo speljali čez najlepši del Koralp.

Zvone, tvoji predlogi so tako vabljivi, a kaj, ko za vse zmanjka časa.
Če se kdo odloči, se z veseljem pridružim.

Lp Helena
hoja napisal/-a:
zvone napisal/-a:

Vsekakor priporočam obisk (po delih) ali prečenje Koralp po čudoviti E6 (Evropska peš pot). Ne brez razloga so jo speljali čez najlepši del Koralp.

Zvone, tvoji predlogi so tako vabljivi, a kaj, ko za vse zmanjka časa.
Če se kdo odloči, se z veseljem pridružim.

Lp Helena

Pozdravljena Helena!

Slika

Slika

Za te lepote se mora najti čas!

lp. zvone
janezs napisal/-a:Pozdravljen.
Lepa pot Zvone, nama z Romano si obudil spomine na leto 2009, ko sva hodila zadnja dneva od skupnih sedemnajstih, po E 6 po Avstriji, od Leobna do mejnega prehoda Radlje.

Slika

Hvala Janez!

Če bo po sreči, se bom tudi jaz (enkrat) podal po vajinih stopinjah...

Lep pozdrav obema in še naprej uspešno! zvone
Nazadnje spremenil zvone, dne 22 Okt 2012, 00:44, skupaj popravljeno 1 krat.
ZdravkoC napisal/-a:Zvone, poleg vsega imaš še odlično oko za fotkanje :clap:

Slika

Hvala ZdravC!

Ni toliko v očeh, kot v "pravem trenutku" na "pravem mestu"!
lp. zvone

P.S. Nagradno vprašanje za ultraše, ki niso bili na K-24 (za nagrado tistega ki ugane peljem po K-24)- kaj je posneto na sliki?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA