- 12 Okt 2012, 15:47
Danes je bilo potrebno vstati precej prej kot običajno, ko sem zjutraj brez obveznosti. Bujenje ob 3:00. Sledi skrb za osebno higijeno, oblačenje, priprava hrane in odhod iz Begunj ob 3:25. Nadaljevalo se ni najbolje, saj sem se po 10 min vožnje v smeri Tržiča po poti "Pod gorami" ugotovil, da sem pozabil tekaške palice. Vrnem se ponje. Čas je hitro tekel. Ker sem bil že rahlo pozen, sem avto pustil v vasi Brezje pri Tržiču. Ob 4h, ko je izpred Občine Tržič startal Marjan sem se v počasnem tempu krenil proti Tržiški Bistrici. Lučkarja sva se zagledala na pol poti med omenjenima vasema.
Jutro je bilo prijetno sveže s temeraturami nekaj pod 10°C, zelo vlažno ozračje, megle za s škarjami rezat in spolzkimi tlemi.
Po srečanju sva pot nadaljevala direktno proti vrhu Dobrče. Vrh je bil osvojen ob 5:15. Nadaljevala sva direktno proti planini Preval, kamor sva prišla ob 6:10. Sledil je vrh Begunščice, kjer se je ura ustavila pri 6:57. Temperatura je bila komaj nad lediščem z rahlim vetrom iz J smeri. Sledil je izredno zahteven spust po melišču, ki naju je pripeljal do Koče na Zelenici. Tovrstni teren in spolzka tla sta mi povzročala precej težav. Marjan je ta del poti zato opravil sam. Dobila naj bi se pri pri koči. Ko sem se preoblekel in očistil notrajnjost obovala sem se že precej ohladil. Teperatura na koči pri vhodu je kazala 5°C. Odločil sem se, da mu grem nasproti in tako dvignem svojo telesno temperaturo.
Po njegovem pričevanju, je vrh dosegel okoli 8:10. Spust iz vrha Vrtače do Koče na Zelenice mu je vzel vsega 23 min. Na Podljubelu (9°C) naju je ob 8:43 čakalo prijetno presenečenje z okrepčilom v obliki čaja, kjer sta naju pričakala Valentin in ... Utrujenost se mi pozna tudi na spominu. Sledili sta Marjanovi 2 miniti oddiha za okrečilo in dopolnitev rezerv. Moja pot se je tukaj zaključila. Marjan pa je poln elana ob odličnem doseženem času in dobremu počutju na Podljubelu krenil naprej po svoji začrtani poti.
Srečno do konca!