prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 muci
Tudi jaz sem dober mesec lastnica xr mission copat in sem do zdaj z njimi naredila cca. 150km pa moram rečt, da se mi je pri prvem teku naredil žilj na stopalnem loku (samo na desni nogi), ki je bolel tudi še pri drugem teku potem je le-ta počil in od takrat nimam več žulja na stopalnem loku. Se mi pa zadnje čase pojavljajo žulji na prstih in pod palcem desne noge se je odebelila koža, pojavil se je velik krvav žulj, ki se je pri zadnjem teku predrl in je bolelo kot s.... Sedaj sem si ta del zalepila z obližem in danes naredila dobrih 8 km. Upam, da se mi noge kmalu navadijo na te superge, ki sem jih kupila ravno zaradi kombiniranega terena, ker s prejšnjimi adidasovimi clima cool sem čutila čisto vsak kamenček, vendar jih včasih še obujem za asvalt, ker je noga čisto navajena na njih. Ljubljanski maraton se pa zelo hitro bliža in nočem zadnji dan razmišljat še o tem katere superge bom obula :S
Uporabniški avatar
 dejc
Da nimaš slučajno premajhnih? :oops:
Ker to pa bi znal biti problem, ja.:(
In nikar z njimi na kak predolg tek(21,42), če se ti ne unesejo. :x
 muci
Premajhne niso, ker imam še 1 prst prostora zadaj če dam nogo čisto naprej.
Se mi zdi da če jih preveč zategnem se mi začnejo mravljinci delat v nogi, če pa premalo pa mi prsti skačejo gor in dol :(
Evo danes fasala še na levem stopalnem loku žulj :oops: vendar vseeno odtekla 14km :)
Ne vem v čem je problem sam noga se mi nikakor ne navadi na njih, za kratke teke so ok, kaj več pa ne. Takih problemov nisem imela z adidas copati :(
Uporabniški avatar
 spitzpark
cvalenti napisal/-a:xr mission, xr mission, xr mission..... kamorkoli si pogledal, katero koli revijo si odprl, povsod reklama za xr mission.
Sam pri sebi sem rekel, hmmmm to mora biti pa hud copat.
Dobim domov revijo tekplus, odprem in prva stran, reklama za xr mission, odprem revijo tekac.si, prva stran reklama za xr mission.... :?
Prebiram po forumu in kakšnih konkretnih mnenj še ni bilo, hvale pa tudi ne. Hopla, jaz v akcijo in kupim SLOVITI xr mission in to črno rumeno kot močerad, vizualno zelo všečni.
Prvi vzpon in spust Velika planina, vse OK. Drugi vzpon in spust Kokrško sedlo, vse OK. Po treh tednih spust iz Grintovca, podplat odliman :? . Dobim v Kemisu neko gumirano sekundno lepilo in zlimam, čez en teden pri teku po gozdni poti se meni nekaj zatika. Mislil sem, da sem pohodil kamenjček in me to moti, ma ja, odtrgan podplat, toda drugje. :evil:
Moja rutina po uporabi teh copat, sloviti xr mission, je bila pregled podplata in leplenje. :?
Mater, sem si rekel. Ali moram resnično vse copate "zgont" v slabem mesecu, nakar meni kolega govori "tudi član foruma, morda on tudi pove zgodbo" da je svoje "mišonke" zjebal v dveh tednih, samo pogledal sem ga in se nasmejal.
Meni osebni in 100 posto še komu so XR mission največji drek od superg.

Zakaj bi jih limal? Je žena kupila lani od salomona chronos tekaške gore tex copate in je z njimi pridno hodila s psom na Orle, no po slabem letu se je pojavila spredaj zgoraj luknja, membrana gore tex napokana...No, ker ima salomon 2 leti garancije smo nesli nazaj v hervis, kjer so napisali reklamacijski listek. Po cca 2 tednih so me poklicali, reklamacija odobrena, čaka me dobropis v vrednosti nakupa izpred enega leta. No, sedaj že imamo nove novcate copate.
Uporabniški avatar
 Scooby
Za odliman copat bi se tudi jaz šel kregat za reklamacijo. Ne vem pa če je XR linija namenjena ravno takim terenom.

Moje prve XT Wings 2 imajo trenutno za sabo 1150 km, od tega je pomoje 800 km kar zahtevnega terena. In so sedaj primerne samo še za kak kratek tek. In glede na to, da nisem najbolj "nežen" tekač :D se mi zdi da so kar dolgo zdržale.
 frirajdr
@muci
Imaš zlo podobne tegobe kot jaz. Žulji so se pojavljali, izmenično na mezincu, palcu, prstancu... pa nekaj tekov nič, pa potem spet. Sem prepikal črnino, M-pore čez pa gasa dalje.
Žulji na lokih takisto, najprej na enem potem na drugem in na koncu na obeh. :)
Zaključek, moja noga ni za v ta čevelj, se bojim da tvoja tudi ne. :drink
 muci
Fora je v tem, da sem kar dolgo sporbavala različne superge preden sem se odločila za nakup xr mission in sem si rekla, saj se bo noga navadila...vendar ne vem, vse manj imam upanja :(
Nekje sem brala da obstaja tudi neka krema za noge ki varuje pred žulji...
Nočem še vreči puške v koruzo, ker superge niso bile ravno poceni :(
 frirajdr
Poskusi vztrajat. Lepi z mikroporami in to preventivno. Zulji se ti bodo selili s prsta na prst, morda se ti utrdijo in bo ok. Je pa treba biti kar potrpezljiv. Res pa je, da bi jih v mojem primeru marsikdo zabrisal v kanto. Pogumno in srecno. M
 muci
Včeraj sem bila v intersportu in malo pogledala tudi tekaške superge, ker imajo tudi nekaj popustov. Že preden sem kupila salamonke sem gledala mizunke. Trgovka mi je svetovala, da naredim test, da ugotovimo katere superge bi mi bolj odgovarjale, saj sem opisala moj problem s salamonkami. No danes grem na test, pa sporočim kaj bo.
Medtem pa oba loka polepljena z obliži in sredinec leve noge (čisto na koncu prsta) tudi :(
 sid
Salomon je joke čevelj za resno uporabo....ogašujejo pa tako, kot da bi najbolši čevlji bli...
LaSportiva is the way to go.......
Najjači čevelj za alpinizem/gorništvo/gorski tek....
V Iglujo kih imajo.
lp
 sid
hehe....nisem tega mislil...izrazil sem samo nezadovoljstvo nad omejeni super firmi Salomon(NE-vzdržljivost!!)....Prav preziram jo...obenem pa izražam zadovoljstvo nad LaSportivi, tako med plezanjem, pozimi ter tekom....
vsak pa naj obuje kar mu odgovarja ane....
5 let sem mel Alpina čevelj za po gorah, Salomon vrgel po letu v koš hehe...res...krafl....
Uporabniški avatar
 jernej555
No še nekaj mojih komentarjev. Prvi in pomoje najpomembnejši je. VSAKA NOGA IMA SVOJ COPAT :lol: Tako da ne moreš reči da so Mizunke ali Salomonke ali Hofer znamke bolše od drugih ker tebi bolj pašejo na nogo. Pač probaj, če ne gre zamenjaj vložek, dvojne nogavice da se čevelj raztegne. Zmerej pa tudi ne moreš zadeti.
@muci Glede na to da imaš žulj na sredincu si mogoče kupila premajhne copate? Ker potem ti tudi lok ne sede pravilno v copati in tudi tam nastanejo žulji. Tako je bilo pri meni sedaj ima brat te copate :D
@sid Dvojne Salomonke sme pregural do skoraj 2000 km na par, preživele so skalovje, veliko preveč asfalta, gozdove,... Pri La sportina Vertical K copatu mi je odstopila guma po 3 treningih. Pa ne bom trdil da so slabi copati, sem pač imel smolo in naletel na slabo izdelanega. Če si pa Salomonke vrgel po letu dni v koš pa predvidevam da si naredil veliko kilometrov ali kaj? :D
 sid
Ne vem kolk kilometrov je blo, premalo da uničiš takšen čevelj.Je blo pa veliko težjih poletnih tur, predvsem veliko skalovja ter melišč..
V glavnem sem prve bojne rane opazilže po 1. turi, ko je kapica čevlja namesto črna bla siva...Po meliščih sem pobrusil zgornjo plast kapice, in prav tam se je začelo na desnem čevlju cefrati naprej....
Na nogo so pa vseeno sedle lepo, jih uporabljam zdaj za razna fizična dela okrog hiše.
:D
lp
Uporabniški avatar
 čara
No...Jaz sem 2-3 leti uporabljala Salamon Caliber GTX. Fenomenalni čevlji. Preživeli so ogromno, različne terene, tudi pasji gobec mi jih je nosil sem pa tja od horunskega veselja za sprehod. Sedaj pa popolnoma upravičeno izdihujejo in so samo še za sprehode in bolj kot ne suho vreme, ker so malo počili in so postali premočljivi (tudi oprani so bili v stroji-NAPAKA).

Noga mora že takoj biti udobno v copatu-s tem, da se pri teku pokaže v svoji pravi luči, ampak prav dosti se noga ne navadi. Navadijo se copati, se prilagodijo malo, omehčajo ali kako bi rekla....Pa tudi ne ekstremno. Za nianso.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA