prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 muc
Z ON-kami Cloudsurfer pretekel do sedaj že cca. 850 km večinoma za trening in lahko samo pohvalim superge! :clap:
Kar se same tehnike teka itd. tiče ne bom nič pametoval, ker nisem "doma" na tem področju in sigurno moja tehnika še zdaleč ni za v učbenike :wink:
Sem pa med drugim pretekel par tekmovalnih desetk, en polmaraton (Utrecht 1:16 ) in v soboto ultro CE-Logarska tako, da je copat sigurno primeren za vse vrste tekm in seveda tudi treninga...je pa res, da prav ta model ni racer-ka, kar pomeni, da glih za šprinte ni....zato pa v kratem sprobam še ON Cloudracer :D

See ya ;)

p.s.
ZS
 Gionni
@jedrnat
Zakaj misliš, da bi z On blaženjem izgubljal na hitrosti? Meni se pa zdijo oblački na podplatu kot neke vrste fedrce. Pri pristanku blažijo, pri odrivu te pa še dodatno poženejo naprej. Če se ne motim, so jih s takim namenom tudi izdelali.
The engineer wanted to create a running shoe, which would allow a runner to land as softly as on sand and to push off as effectively as on concrete.
Vir: http://www.on-running.com/index.php?article_id=12

Mimogrede, Caroline Steffen je včeraj z njimi pritekla 2. mesto na svetovnem prvenstvu v Ironmanu na Havajih :clap:
Slika
Nazadnje spremenil Gionni, dne 17 Okt 2012, 18:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Lepo, sedaj jih kar obujem ...
Očitno so zmagovalni, če so na pravih nogah :D
Uporabniški avatar
 Wega
No, moje so po 950 km začele kazati znake utrujenosti...

Slika
 ton
Tudi moji oblački na runnerkah so po 1500 kilometrih in enemu letu začeli sopihati - trije so že adijo.
Poročati moram tudi o razbolenih ahilovih tetivah (okej, to je morda posledica zavestnega prenašanja teže naprej, na prste) in zadnje obdobje - ta je pa res bosa! - o bolečinah na podplatih.
So pa ONke ostale zgoraj kot nove in bodo hvaležne zagmašne za na sprehode in dnevne opravke.
Uporabniški avatar
 Wega
Mi ve kdo povedati, ali je poleg barve in cene še kakšna druga razlika med Cloudrunner copati iz leta 2011 (plavi) in 2012 (rumeni)?
Uporabniški avatar
 bor©
Wega napisal/-a:Mi ve kdo povedati, ali je poleg barve in cene še kakšna druga razlika med Cloudrunner copati iz leta 2011 (plavi) in 2012 (rumeni)?

Ojla Wega,

kot prav ZdravkoC in drugi, gre za izboljšan copat.

ZdravkoC napisal/-a: 18 avg 2012, 15:24
Jaz jih pa kar pridno nosim. Uporabljam jih tudi za makadamske površine in celo na Pohorje in nazaj. Je pa res, da mi je bolj všeč novejši rumeni par, kot prejšnji moder. Seveda so boljši materiali, ne barva :lol:

in tako sem zapisal svoj 4.000 post na TF 8)
Uporabniški avatar
 muc
Oj, z prejšnjim modelom Cloudsurfer 2011 (oranžno,sivi - do 75kg) pretekel cca. 850 km brez kakšnih vidnih deformacij na copatu, razen en oblaček na zadnjem zunanjem delu kar precej obrabljen, ampak to je sigurno zaradi mojega načina teka...na obeh copatih.
Sedaj imam v uporabi model 2012 (črno,zelen...ista kilaža) in zaenkrat tudi brez pripomb...menda pa naj bi se, glede na mnenje uporabnikov naredile določene izboljšave na podplatu 2012 in tudi v samem kopitu notranjosti copata.

Z Cloudracer-kam pa zadnjič tekel na Veronikenem teku v Kamniku...je kr "letel" :wink: ...edina šibka točka, katero lahko izpostavim zaenkrat je, da na mokremu asfaltu zna kr mal drset...je treba na ovinkih mal prilagodit hitrost razmeram na cesti :--

Komaj čakam naslednjo nedeljo, ko bodo ON Cloudracer na preizkušnji mal dlje časa :lol: ...see ya ;)
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
Tudi jaz sem načeloma zadovoljna z njimi. Glede podplata nimam nobenih pripomb. Je pa tudi res, da imajo za sabo cca 150 km. Se mi je pa pripetila neprijetna zadeva: žulj na zgornji strani začetka prsta (boljše ne znam opisati :D ). Na copatu med skrajnim sprednjim robom in začetkom vezalk je očitno oster rob, ki mi je naredil žulj. Je še kdo drug imel podobne težave? Mogoče, da imam preveč občutljivo kožo, mogoče so krive nogavice, lahko pa je tudi kakšen drug vzrok. :)
Uporabniški avatar
 muc
MančaPomaranča napisal/-a:Tudi jaz sem načeloma zadovoljna z njimi. Glede podplata nimam nobenih pripomb. Je pa tudi res, da imajo za sabo cca 150 km. Se mi je pa pripetila neprijetna zadeva: žulj na zgornji strani začetka prsta (boljše ne znam opisati :D ). Na copatu med skrajnim sprednjim robom in začetkom vezalk je očitno oster rob, ki mi je naredil žulj. Je še kdo drug imel podobne težave? Mogoče, da imam preveč občutljivo kožo, mogoče so krive nogavice, lahko pa je tudi kakšen drug vzrok. :)

;)..mislim, da poznam en podoben primer ampak, če se ne motim pri lanskem modelu copata...očitno nekaterim res nagaja kakšen šiv na notranji strani...pri meni je cool...ampak, če se ne motim je bila ta povratna informacija že posredovana na pravi naslov ;)

p.s.
mogoče si pa prsti želijo le še hitrejš tempo :lol:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Z rumenimi zelo zadovoljen.
Gredo z menoj na LM. Za morebiten slab rezultat ne bodo krive ON-ke.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Wega napisal/-a:Mi ve kdo povedati, ali je poleg barve in cene še kakšna druga razlika med Cloudrunner copati iz leta 2011 (plavi) in 2012 (rumeni)?

Je. Imam oboje. Rumeni so spredaj malenkost ožji in sem zaradi tega moral vzeti 1/2 št. večje kot modre. Modre je najboljše obuvati z "žlico" in ne sezuvati "z nogo", drugače se ti zna(ni nujno) v zadnjem delu narediti "guba", ki zna žuliti. Na ta način sem jaz po reklamaciji dobil rumene za 50% cene in obdržal modre. Tudi v podplatu je malenkostna razlika. Uporabljam oboje. Pri teku ni čutiti kakšne posebne razlike.
Uporabniški avatar
 jedrnat
Gionni napisal/-a:@jedrnat
Zakaj misliš, da bi z On blaženjem izgubljal na hitrosti? Meni se pa zdijo oblački na podplatu kot neke vrste fedrce. Pri pristanku blažijo, pri odrivu te pa še dodatno poženejo naprej. Če se ne motim, so jih s takim namenom tudi izdelali.
The engineer wanted to create a running shoe, which would allow a runner to land as softly as on sand and to push off as effectively as on concrete.
Vir: http://www.on-running.com/index.php?article_id=12

@Gionni preden sem kupil Cloudsurfer sem vsa ta poročila prebral. Zdaj sem v njih naredil cca 800km od tega samo dva tekmovalna teka (polmaraton, 7km), ostalo trening. Moje izkušnje:
    odličen copat za vse vrste treninga (zelo zmanjša utrujenost nog)
    s temi oblački si na utrjenih površinah tako tih, da moraš sprehajalcu pred tabo velikokrat pokašljati, da se ti umakne :-)
    predvsem pri hitrih treningih se zaradi blaženosti za enako hitrost matram bolj (upiranje blaženosti) kot v manj blaženih copatih ob hkratni manjši utrujenosti po treningu
    to matranje na treningih, mi da na tekmi kjer uporabljam drug manj blažen (minimalističen, ni od prozvajalca On) in ob isti tehniki teka (jakosti odrivanja) zelo dober rezultat (to potrjujejo letošnji rezultati)
Lahko bi povzel takole mojo izkušnjo z Onkami: če treniraš na mehki podlagi, bo tvoj rezultat na asfaltu zanesljivo boljši
V tem smislu sem z Onkami zelo zadovoljen.

Glede rezultata ironmanke...Cloudracer je idealen za triatlon ker je blaženje pri zadnji disciplini - teku, ko je utrujenost že velika, velik plus. Rezultat pri teku pa je eden od treh delnih rezultatov.
Uporabniški avatar
 Wega
Hvala vsem, glede na odgovor StaraKosta pa na žalost odpade danapšnji nakup preko spleta (bo treba vseeno pomerit in potem naročiti preko spleta).

Je pa zanimivo da so na TCjevi strani ta stare ta plave 111€ v fizični trgovini pa 126, ta rumene pa obakrat 156.

Sicer pa - če ne bi bil zasvojen bi gotovo kupil kako cenejšo znamko... :?
Uporabniški avatar
 Wega
jedrnat napisal/-a:
    s temi oblački si na utrjenih površinah tako tih, da moraš sprehajalcu pred tabo velikokrat pokašljati, da se ti umakne :-)

No ja, v dežju pa škripajo ko pr norcih... :lol:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 27

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA